Ухвала
від 05.09.2023 по справі 305/1712/22
РАХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 305/1712/22

Провадження по справі 2/305/53/23

УХВАЛА

про закриття підготовчого засідання

та призначення справи до судового розгляду по суті

05.09.2023 Рахівський районний суд Закарпатської області в складі:

головуючого судді Ємчука В.Е.

за участі секретаря судового засідання Шемоти М.І.

прокурора Ластовичака В.Ю.

розглянувши у підготовчому засіданні в місті Рахів цивільну справу за позовом Закарпатської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Закарпатської обласної державної адміністрації (Закарпатської обласної військової адміністрації) до Рахівської районної державної адміністрації (Рахівська районна військова адміністрація), ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, Державне підприємство "Ясінянське лісомисливське господарство" про визнання незаконним та скасування розпорядження, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та повернення земельної ділянки,

ВСТАНОВИВ :

На розгляд до Рахівського районного суду надійшла позовна заява Закарпатської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Закарпатської обласної державної адміністрації (Закарпатської обласної військової адміністрації) до Рахівської районної державної адміністрації (Рахівська районна військова адміністрація), ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, Державне підприємство "Ясінянське лісомисливське господарство" про визнання незаконним та скасування розпорядження, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та повернення земельної ділянки.

Ухвалою судді Рахівського районного суду від 12.09.2022 відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання та надано відповідачу строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження на подання відзиву на позов.

Положеннями ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі й закінчується закриттям підготовчого засідання.

Відповідно до ухвали суду від 03.02.2023 було закрито підготовче провадження та справу призначено до судового розгляду.

За клопотанням прокурора 22.06.2023 суд повернувся зі стадії судового розгляду на стадію підготовчого провадження й прийняв заяву прокурора про зміну предмета позову у даній справі.

У підготовчому засіданні прокурор позов з урахуванням заяви про зміну предмета позову підтримав та просив призначити справу до судового розгляду.

Представник відповідача - Рахівської районної державної адміністрації в підготовче засідання не з`явився, голова РДА Владіслав Кич 02.08.2023 надав суду заяву, в якій зазначив, що позовні вимоги не визнає та просить розглянути даний позов без участі їхнього представника.

Відповідач, ОСОБА_1 , в підготовче засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином. Відзиву на позов не подавав.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, ДП "Ясінянське Лісомисливське господарство", у підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце підготовчого засідання повідомлений належним чином.

Під час підготовчого провадження дії, передбачені ст. 197 ЦПК України, виконано, спір між сторонами не врегульовано. Підстав для залишення позову без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття такого не має.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На даний час строк невирішених судом клопотань учасників провадження немає, строк для подання клопотань та доказів закінчився, отже суд провів підготовчі дії, які необхідні для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, які є достатніми для закриття підготовчого провадження і призначення судового засідання для розгляду справи по суті.

Керуючись ст. ст. 196-200 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ :

Закрити підготовче засідання у справі за позовною заявою Закарпатської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Закарпатської обласної державної адміністрації (Закарпатської обласної військової адміністрації) до Рахівської районної державної адміністрації (Рахівська районна військова адміністрація), ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, Державне підприємство "Ясінянське лісомисливське господарство" про визнання незаконним та скасування розпорядження, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та повернення земельної ділянки.

Призначити у даній справі судовий розгляд по суті о 09:00 годині 04 жовтня 2023 року.

Про час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Ухвала, відповідно до ст. 353 ЦПК України, оскарженню не підлягає.

Суддя: В.Е.Ємчук

Дата ухвалення рішення05.09.2023
Оприлюднено07.09.2023
Номер документу113259702
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування розпорядження, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та повернення земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —305/1712/22

Рішення від 20.03.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Рішення від 20.03.2024

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Ухвала від 03.02.2023

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

Ухвала від 11.09.2022

Цивільне

Рахівський районний суд Закарпатської області

Ємчук В. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні