Ухвала
від 01.09.2023 по справі 227/733/23
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

01.09.2023 227/733/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 вересня 2023 року м. Добропілля

Добропільський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Притуляка С.А.

за участю помічника судді Голоушкіної Ю.О.,

розглянувши в відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Добропілля цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Добропільської міської ради Донецької області та Добропільської міської військової адміністрації Покровського району Донецької області про визнання права власності на нерухоме майно,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Добропільського міськрайонного суду Донецької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Добропільської міської ради Донецької області та Добропільської міської військової адміністрації Покровського району Донецької області про визнання права власності на нерухоме майно.

Сторони в судове засідання не з`явилися, повідомлялися про розгляд справи належним чином. В матеріалах справи міститься клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Карамяна Е.Ф. про розгляд справи без його участі та позивача, позовні вимоги підтримують, проти винесення заочного рішення не заперечують. Представники відповідачів надали заяви про розгляд справи за їх відсутності, відзиву на позов або письмових пояснень з викладенням своєї правової позиції по суті спору не надали.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

При дослідженні матеріалів справи, а саме наданих позивачем письмових доказів в обґрунтування позовних вимог судом було встановлено, що копія розпорядження №282, свідоцтво про право власності на житло та заява ОСОБА_2 про оформлення власності на будинок (арк..с.13-15) дуже поганої якості, що позбавляє можливості повноцінно дослідити зміст даних документів.

Крім того, як вбачається з наданих позивачем документів, Розпорядженням комісії з приватизації житлового фонду КСП «Добропільське» Добропільського районного управління сільського господарства та продовольства №282 від 13.04.1998р. «Про передачу житлового будинку у приватну власність» передано будинок за адресою: АДРЕСА_1 у власність ОСОБА_2 та доручено відділу приватизації районної державної адміністрації оформити свідоцтво про право власності на будинок в десятиденний строк.

Разом з цим, рішенням №52 від 21.08.2019 року виконкому Світлівської сільської ради Добропільського району Донецької області «Про закріплення будинку за родиною учасника антитерористичної операції» за ОСОБА_1 закріплено будинок за адресою: АДРЕСА_1 , тому у суду виникла необхідність витребувати інформацію у Добропільської міської ради Донецької області, а саме як обліковується вказаний будинок та за ким зареєстроване право власності на нього.

Отже, на даний час не можливо достовірно встановити правовий статус нерухомого майна, що є предметом позову, оскільки надані позивачем докази мають суперечливі відомості.

Згідно з ч.7ст.81 ЦПК Українисуд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 223, 258-261 Цивільного процесуального кодексу України, -

ПОСТАНОВИВ:

Відкласти судове засідання за позовом ОСОБА_1 до Добропільської міської ради Донецької області та Добропільської міської військової адміністрації Покровського району Донецької області про визнання права власності на нерухоме майно на 10 жовтня 2023 року о 15:00 годину, яке відбудеться в приміщенні Добропільського міськрайонного суду (Донецька область, м. Добропілля, вул. Банкова, 39 А, кабінет №1).

Витребувати упозивача ОСОБА_1 належної якості копії документів, а саме: розпорядження №282 «Про передачу житлового будинку у приватну власність», Свідоцтва про право власності, заяву ОСОБА_2 про оформлення власності на будинок.

Витребувати у Добропільської міської ради Донецької області інформацію про будинок за адресою: АДРЕСА_1 , а саме як він обліковується та за ким зареєстроване право власності на нього.

Витребувати у Добропільської районної державної адміністрації відомості про те, чи оформлювалося (видавалося) свідоцтво про право власності на будинок за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувану інформацію надати суду в строк до 10 жовтня 2023 року.

Копію даної ухвали надіслати адвокату позивача та Добропільській міській раді Донецької області, для виконання.

В судове засідання викликати сторони по справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 261 ЦПК України.

Суддя С.А. Притуляк

01.09.2023

СудДобропільський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення01.09.2023
Оприлюднено08.09.2023
Номер документу113279213
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі)

Судовий реєстр по справі —227/733/23

Рішення від 01.03.2024

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

Ухвала від 01.09.2023

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні