Ухвала
від 07.09.2023 по справі 219/8237/21
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 219/8237/21

Провадження № 2/229/749/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 вересня 2023 р. Дружківський міський суд Донецької області в особі судді Фролової Н.М., дослідивши матеріали справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , діючої у власних інтересах та інтересах неповнолітньої ОСОБА_4 та малолітньої ОСОБА_5 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Світлодарська міська рада, Служба у справах дітей Бахмутської районної державної адміністрації в Донецькій області про визнання осіб такими, що втратили право користування житловим приміщенням, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Артемівського міськрайонного суду Донецької області перебувала цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , діючої у власних інтересах та інтересах неповнолітньої ОСОБА_4 та малолітньої ОСОБА_5 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Світлодарська міська рада, Служба у справах дітей Бахмутської районної державної адміністрації в Донецькій області, про визнання осіб такими, що втратили право користування житловим приміщенням.

Відповідно до Розпорядження Голови Верховного Суду від 21.10.2022 року «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану, справи підсудні Артемівському міськрайонному суду Донецької області були передані до Дружківського міського суду Донецької області.

Відповідно до протоколу передачі справи раніше визначеному складу суду справу передано головуючому судді Фроловій Н.М. для подальшого розгляду.

З огляду на викладене, справу слід прийняти до провадження Дружківського міського суду Донецької області, перейти до розгляду справи в загальному порядку та призначити підготовче засідання.

Від керівника Світлодарської міської військово-цивільної адміністрації Бахмутського району Донецької області надійшла заява про процесуальне правонаступництво, а саме просить замінити третю особу Світлодарську міську раду на Світлодарську міську військово-цивільну адміністрацію Бахмутського району Донецької області, оскільки Світлодарська міська рада була припинена 17.11.2021 р., 10.08.2021 р. в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зареєстрована юридична особа публічного права Світлодарська міська військово-цивільна адміністрація Бахмутського району Донецької області (ідентифікаційний код 44203093), яка є правонаступником прав та обов`язків Світлодарської міської ради.

Враховуючи викладене, слід замінити третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору Світлодарську міську раду на Світлодарську міську військово-цивільну адміністрацію Бахмутського району Донецької області.

З метою повного та всебічного розгляду справи необхідно витребувати докази.

Крім того, з матеріалів справи вбачається, що адреса місця реєстрації відповідачів зазначена: АДРЕСА_1 .

Вищезазначена адреса місця проживання відповідачів, на даний час відповідно до наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 року № 309 відносяться до тимчасово окупованих територій.

Відповідно до ч. 2 ст. 4-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» порядок створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб визначається Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до п. 6 Порядку створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, затвердженогопостановою Кабінету Міністрів України від 22.09.2016 року № 646, Уповноважені органи з дотриманням вимог Закону «Про інформацію» і «Про захист персональних даних» мають право: отримувати від внутрішньо переміщених осіб документи, передбачені частинами сьомою і восьмою статті 4 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» отримувати відомості про внутрішньо переміщену особу від органів виконавчої влади, органів реєстрації, підприємств та організацій, що надають адміністративні послуги, житлово-експлуатаційних організацій і органів державної реєстрації актів цивільного стану; використовувати під час наповнення бази даних інформацію з інших баз даних.

З огляду на викладене, вважаю за необхідне витребувати з Міністерства соціальної політики відомості з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформацію (персональні дані) про взятих на облік осіб, які переміщуються з районів проведення воєнних (бойових) дій з метою належного повідомлення про час та місце розгляду справи відповідачів та зі Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції України (м. Харків) інформацію щодо наявності або відсутності актового запису про смерть відносно відповідачів, враховуючи воєнний стан та останнє відоме місце проживання відповідачів.

Керуючись ст.ст. 13, 19, 53, 258-260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти до провадження Дружківського міського суду Донецької області в особі головуючого судді Фролової Н.М. цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , діючої у власних інтересах та інтересах неповнолітньої ОСОБА_4 та малолітньої ОСОБА_5 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, Світлодарська міська рада, Служба у справах дітей Бахмутської районної державної адміністрації в Донецькій області, про визнання осіб такими, що втратили право користування житловим приміщенням.

Замінити третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору Світлодарську міську раду на Світлодарську міську військово-цивільну адміністрацію Бахмутського району Донецької області.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали. В підготовче засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Проведення підготовчого засідання призначити на 19 жовтня 2023року о 10-00 годині в Дружківському міському суді Донецької області за адресою: м. Дружківка, вул. В.Пилипенка, 45.

В судове засідання викликати учасників справи.

Витребувати:

з самостійногопідрозділу Бахмутськоїміської ради-Управління охорониздоров`я Бахмутськоїміської ради інформацію стосовно того, чи перебуває на лікуванні або на обліку в період часу з 2015 року по теперішній час у підпорядкованих комунальних закладах охорони здоров`я Бахмутської міської ради громадяни:

- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

зі Службиу справахдітей Бахмутськоїміської ради інформацію стосовно того, чи перебували (перебувають) на обліку в ввіреній установі як опікуни чи піклувальники (або встановлено над ними опіка чи піклування) громадянки:

- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

із Бахмутськогооб`єднаного міськоготериторіального центрукомплектування тасоціальної підтримки інформацію стосовно того, чи перебували (перебувають) на строковій військовій службі або направлені на альтернативну (невійськову) службу в період часу з липня 2011 року по теперішній час громадяни:

- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ;

з Бахмутськоговідділу поліціїГУНП вДонецькій області інформацію стосовно того, чи перебували (перебувають) на обліку, чи були взяті під варту або засуджені до арешту, обмеження волі, позбавлення волі на певний строк чи довічне позбавлення волі в період часу з липня 2011 року по теперішній час громадяни:

- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ;

з Територіального органу технічної інвентаризації інформацію стосовно того, хто є власником житлового приміщення, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , та яким правовстановлюючим документом підтверджується право власності;

з Державної прикордонної служби України (01601, м. Київ, вул. Володимирська, 26), відомості проте, чи перетинали державний кордон, КПВВ громадяни України:

- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , уродженка міста Харків, паспорт громадянина України НОМЕР_3 , виданий Дебальцівським МВ УМВС України в Донецькій області, 06.04.2004 р., яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , уродженець міста Магадан, росія, паспорт громадянина України НОМЕР_4 , виданий Дебальцівським МВ ГУМВС України в Донецькій області, 16.04.2008 р., який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно доп.7,8,9ч.2ст.84ЦПК,особи,які немають можливостіподати доказ,який витребовуєсуд,або немають можливостіподати такийдоказ увстановлені строки,зобов`язані повідомитипро цесуд іззазначенням причинпротягом п`ятиднів здня врученняухвали.У разінеповідомлення судупро неможливістьподати докази,витребувані судом,а такожза неподаннятаких доказівз причин,визнаних судомнеповажними,суд застосовуєдо відповідноїособи заходипроцесуального примусу,передбачені цимКодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Витребувати з Міністерствасоціальної політики (01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10 Е-mail: infozapit@mlsp.gov.ua) відомості з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформацію (персональні дані) провзятих на облік осіб, які переміщуються з районів проведення воєнних (бойових) дій, відносно:

- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувати зі Східного міжрегіональногоуправління міністерстваюстиції України (м. Харків) (info@sm.minjust.gov.ua) інформацію щодо наявності або відсутності актового запису про смерть відносно:

- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Вказану інформацію надати у строк не пізніше п`яти днів з дня отримання вказаної ухвали та надіслати на адресу суду: Донецька область, м. Дружківка, вул. В.Пилипенка,45, Е-mail: inbox@dr.dn.court.gov.ua.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://dr.dn.court.gov.ua/sud0506/gromadyanam.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудДружківський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення07.09.2023
Оприлюднено08.09.2023
Номер документу113281831
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням

Судовий реєстр по справі —219/8237/21

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 07.12.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Конопленко О. С.

Ухвала від 08.11.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Конопленко О. С.

Ухвала від 05.10.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Конопленко О. С.

Ухвала від 13.09.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Конопленко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні