Ухвала
від 07.09.2023 по справі 344/9171/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/9171/23

Провадження № 2/344/2317/23

У Х В А Л А

07 вересня 2023 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого-судді: Татарінової О.А.,

з участю секретаря: Кондратів Х.І.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Лікос», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_2 про визнання майнових прав, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Івано-Франківського міського суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Лікос», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_2 про визнання майнових прав.

Ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 24.05.2023 року відкрито провадження по даній справі та призначено підготовче судове засідання.

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній цивільній справі проведено підготовчі дії, передбачені ст.ст. 189-199 ЦПК України: направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію заяви та копії доданих до неї документів відповідачу, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, вимог позивача та склад учасників судового процесу. Визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

Вчинено інші дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

28.07.2023 року третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_2 подано до суду клопотання про виклик свідків, а саме: ОСОБА_3 , (працюючого на посаді директора ПП ОСОБА_4 ), який може підтвердити чи дійсно укладались 13.07.2005 року між ним як директором ПП ОСОБА_4 та ОСОБА_1 договір №56 на дольову участь у будівництві 80-квартирного житлового будинку на АДРЕСА_1 та 23.12.2005 року між ним та ОСОБА_2 договір №64 на дольову участь у будівництві 80-квартирного житлового будинку на АДРЕСА_1 , чи мав місце подвійний продаж забудівником однієї квартири, чи пропонував забудівник позивачу придбати іншу квартиру у цьому ж будинку замість квартири АДРЕСА_2 та чи укладався з цього приводу між ними договір, чи передавались забудівником відповідачу договори між всіма дольовиками, а також інші обставини, які мають значення для об`єктивного вирішення справи, а також ОСОБА_5 , який може підтвердити в судовому засіданні обставини укладення договору №64 ОСОБА_2 з ПП «Космал» на дольову участь у будівництві 80-квартирного житлового будинку на АДРЕСА_1 , проведення спільно з ОСОБА_2 за власні кошти робіт по облаштуванню спірної квартири, оплати коштів ОК ЖБК Лікос за лишні квадратні метри та інші обставини, які мають значення для справи.

В судовому засіданні представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_2 підтримав подане клопотання про виклик свідків, просив суд його задовольнити.

Представник позивача в судовому засіданні заперечив з приводу задоволення клопотання про виклик свідків.

Вислухавши думку представників сторін, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що в задоволенні клопотання третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_2 про виклик свідків слід відмовити, оскільки зазначені нею обставини необхідності виклику свідків можуть бути підтверджені виключно письмовими доказами.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Таким чином, оскільки судом встановлено, що до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, а тому слід закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.197, 200, 261 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Лікос», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_2 про визнання майнових прав та призначити справу до судового розгляду по суті на 04.10.2023 року о 11 год. 00 хв. в приміщенні Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області (вул. Грюнвальдська 11, зал № 2).

В судове засідання викликати сторони.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет https://ifm.if.court.gov.ua/sud0907/.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя О.А. Татарінова

Дата ухвалення рішення07.09.2023
Оприлюднено11.09.2023
Номер документу113294373
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання майнових прав

Судовий реєстр по справі —344/9171/23

Рішення від 16.11.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Татарінова О. А.

Рішення від 15.11.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Татарінова О. А.

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Татарінова О. А.

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Татарінова О. А.

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Татарінова О. А.

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Татарінова О. А.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Татарінова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні