Ухвала
від 06.09.2023 по справі 400/10982/23
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

06 вересня 2023 р.№ 400/10982/23

Суддя Миколаївського окружного адміністративного суду Птичкіна В.В., ознайомившись з матеріалами позовної заяви керівника Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області до Первомайської міської ради, Управління освіти Первомайської міської ради, Кінецьпільської гімназії Первомайської міської ради Миколаївської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області, Миколаївська обласна державна адміністрація (Миколаївська обласна військова адміністрація) про зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И Л А:

Керівник Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області (далі - прокурор) звернувся до суду з позовною заявою до Первомайської міської ради, Управління освіти Первомайської міської ради, Кінецьпільської гімназії Первомайської міської ради Миколаївської області, в якій просить:

"1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.Зобов`язати Первомайську міську раду (код ЄДРПОУ 35926170), управління освіти Первомайської міської ради (код ЄДРПОУ 02144996), Кінецьпільську гімназію Первомайської міської ради (ЄДРПОУ 20904637) вжити заходів до приведення в належний технічний стан та готовність до укриття населення захисної споруди цивільного захисту з обліковим номером 54775, розташованої по вул. Шкільна, 4, с. Кінецьпіль, Первомайського району Миколаївської області шляхом отримання від ГУ ДСНС України у Миколаївській області Акту оцінки стану готовності протирадіаційного укриття для подальшої експлуатації за призначенням.

3. Про день і час розгляду справи повідомити Первомайську окружну прокуратуру та Миколаївську обласну прокуратуру, яка забезпечуватиме участь у справі".

За правилами пункту 3 частини першої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Перевіривши позовну заяву на відповідність вимогам, установленим статтями 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, суд зазначає таке.

Згідно з пунктами 4, 5 частини п`ятої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, у позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Згідно з частиною четвертою статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Позов поданий до трьох відповідачів, але в прохальній частині позовної заяви не зазначені позовні вимоги окремо до кожного з відповідачів.

Також у позовній заяві не зазначені фактичні обставини, на яких грунтуються позовні вимоги до Кінецьпільської гімназії Первомайської міської ради Миколаївської області. Зокрема, у позові зазначено: "З огляду на вищезазначене та відповідно до п. п. 3, 9, 10 Порядку відповідальними за стан збереження та належного використання захисної споруди є власник та балансоутримувач - Первомайська міська рада та Управління освіти Первомайської міської ради". Фактичні підстави заявлення до Кінецьпільської гімназії Первомайської міської ради таких самих позовних вимог, як до двох інших відповідачів, у позовній заяві не наведені.

Отже, прокурору пропонується усунути недоліки позовної заяви, зокрема зазначити в прохальній частині позовної заяви позовні вимоги окремо до кожного з відповідачів та подати відповідні докази щодо таких вимог; навести у позові посилання на фактичні обставини, якими прокурор обгрунтовує заявлення до Кінецьпільської гімназії Первомайської міської ради таких самих позовних вимог, як до двох інших відповідачів, та подати докази на підтвердження таких обставин.

На підставі частини другої статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України, прокурору належить подати до суду доказ надіслання позовної заяви в новій редакції та додатково поданих доказів рекомендованим листом з повідомленням про вручення учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси: Первомайській міській раді, Управлінню освіти Первомайської міської ради, Кінецьпільській гімназії Первомайської міської ради Миколаївської області.

Згідно з частинами першою та другою статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

На підставі вищенаведеного та керуючись статтями 160, 161, 169, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

1. Залишити позовну заяву Керівника Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області без руху.

2. Запропонувати прокурору в десятиденний строк з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху усунути недоліки позовної заяви, зокрема подати до Мколаївського окружного адміністративного суду:

- позовну заяву, оформлену відповідно до статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України, з урахуванням зазначеного в мотивувальній частині цієї ухвали;

- докази на підтвердження фактичних обставин, зазначених у позовній заяві, яка подаватиметься на виконання цієї ухвали (за винятком тих, що додані до позовної заяви в первинній редакції);

- доказ надіслання позовної заяви в новій редакції та додатково поданих доказів рекомендованим листом з повідомленням про вручення учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси: Первомайській міській раді, Управлінню освіти Первомайської міської ради, Кінецьпільській гімназії Первомайської міської ради Миколаївської області.

3. Попередити прокурора, що наслідком неусунення недоліків позовної заяви в установлений судом строк є повернення такої позовної заяви.

Ухвала про залишення позовної заяви без руху набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає до оскарження окремо від рішення суду.

Суддя В.В. Птичкіна

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.09.2023
Оприлюднено11.09.2023
Номер документу113303501
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо цивільного захисту

Судовий реєстр по справі —400/10982/23

Ухвала від 27.12.2023

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

Ухвала від 27.09.2023

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

Ухвала від 06.09.2023

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні