Ухвала
від 27.12.2023 по справі 400/10982/23
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття провадження в адміністративній справі

27 грудня 2023 р. № 400/10982/23 м. Миколаїв

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі судді Птичкіної В.В., розглянувши клопотання керівника Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області про закриття провадження в адміністративній справі за позовом керівника Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області до Первомайської міської ради, Управління освіти Первомайської міської ради, Кінецьпільської гімназії Первомайської міської ради Миколаївської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області, Миколаївська обласна державна адміністрація (Миколаївська обласна військова адміністрація) - про зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

26.12.2023 керівник Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області (далі прокурор, позивач) подав до суду клопотання про закриття провадження в адміністративній справі та вирішення питання щодо повернення судового збору.

На обґрунтування клопотання прокурор посилається на пункт 2 частини першої статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідно до якого суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Розглядаючи клопотання, суд виходить з того, що за нормами частини першої статті 189 Кодексу адміністративного судочинства України, позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Згідно з пунктом другим частини першої статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України, суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Відповідно до частини першої статті 142 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п`ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Суд приймає відмову прокурора, який у справі має статус позивача, від позову.

За подання позовної заяви Миколаївська обласна прокуратура платіжною інструкцією від 21.08.2023 № 1092 сплатив 2684 грн судового збору, половину якого належить повернути.

Керуючись статтями 142, 238, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання керівника Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області про закриття провадження у справі задовольнити.

Закрити провадження у справі.

Повернути Миколаївській обласній прокуратурі (ідентифікаційний код: 02910048) з Державного бюджету України судовий збір у сумі 1342 грн, сплачений за платіжною інструкцією від 21.08.2023 № 1092.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається учасниками справи безпосередньо до П`ятого апеляційного адміністративного суду.

Суддя В.В. Птичкіна

Дата ухвалення рішення27.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116018435
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —400/10982/23

Ухвала від 27.12.2023

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

Ухвала від 27.09.2023

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

Ухвала від 06.09.2023

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Птичкіна В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні