Ухвала
від 05.09.2023 по справі 183/8682/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/8682/23

№ 2/183/3891/23

У Х В А Л А

05 вересня 2023 року Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі: головуючого судді Дубовенко І.Г.,

з участю секретаря судового засідання Коссович А.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Новомосковськ Дніпропетровської області цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до територіальної громади в особі Перещепинської міської ради Новомосковського району Дніпропетровської області, третя особа приватний нотаріус Новомосковського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Ріхтер Наталія Володимирівна про визнання права власності в порядку спадкування за законом, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернувся до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області з позовом до територіальної громади в особі Перещепинської міської ради Новомосковського району Дніпропетровської області, третя особа приватний нотаріус Новомосковського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Ріхтер Наталія Володимирівна, в якому просила встановити факт прийняття спадщини ОСОБА_2 після смерті бабусі ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також визнати за нею право власності на квартиру АДРЕСА_1 в порядку спадкування за законом після смерті матері ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 26 липня 2023 року позовна заява прийнята до провадження та у справі відкрито загальне позовне провадження.

У підготовче засідання позивачі не з`явились, представник позивача через канцелярію суду подав клопотання про витребування доказів у справі, а саме про витребування у приватного нотаріуса Новомосковського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Ріхтер Н.В. належним чином завірену копію спадкової справи, що відкрита після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 та відомості щодо наявності чи відсутності спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 . Клопотання просив розглянути за його відсутності.

Інші особи, що беруть участь у справі в судове засідання не з`явилися, про причини неявки не повідомили.

Враховуючи вищенаведене суд вважає можливим розглянути клопотання в підготовчому засіданні за їх відсутності.

Суд, розглянувши клопотання представника позивача про витребування доказів та дослідивши матеріали справи у межах необхідних для розгляду вказаного клопотання, дійшов до наступних висновків, а саме.

Відповідно до ч.ч. 1, 2, 3 ст.83ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач,особи,яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

Згідно із ч.ч.1, 3 ст.84ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Враховуючи той факт, що для розгляду справи необхідно:

- визначити коло осіб, на права та інтереси яких може вплинути в подальшому рішення суду; відповідно до вимог ЗУ «Про нотаріат» ті інш. позивач або його представник не можуть надати повний обсяг спадкової справи, суд приходить до висновку про необхідність витребування у приватного нотаріуса Новомосковського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Ріхтер Н.В. належним чином завірену копію спадкової справи, що відкрита після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 та відомості щодо наявності чи відсутності спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.83,84,260 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника позивача ОСОБА_4 про витребування доказів у справі задовольнити.

Зобов`язати приватного нотаріуса Новомосковського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Ріхтер Н.В. (адреса місцезнаходження: Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вул. Гетьманська, 26/1) надати суду належним чином завірену копію спадкової справи, що відкрита після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 та відомості щодо наявності чи відсутності спадкової справи після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Зобов`язати приватного нотаріуса Новомосковського районного нотаріального округу Дніпропетровської області Ріхтер Н.В. надати витребувані судом докази у письмовій формі, засвідчені належним чином, у строк не пізніше десяти днів з моменту отримання ухвали (адреса місцезнаходження: вул. В.Ковалівка, будинок 10-б, м. Новомосковськ, Дніпропетровської області, 51200).

Роз`яснити, що згідно ч. 8ст. 84 ЦПК України, у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту її складення і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Ухвала суду складена і підписана 05 вересня 2023 року.

Суддя І.Г.Дубовенко

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення05.09.2023
Оприлюднено11.09.2023
Номер документу113321580
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —183/8682/23

Рішення від 24.01.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Ухвала від 26.07.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні