Ухвала
від 05.09.2023 по справі 761/1476/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/1476/23

Провадження № 2/761/5323/2023

У Х В А Л А

про витребування доказів

05 вересня 2023 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Фролової І.В.,

секретаря судового засідання - Коломійця А.Д.,

за участі:

позивача позивача - Венгаренко Т.А. ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві в приміщенні суду клопотання представника ОСОБА_2 - адвоката Венгаренко Т.А. про витребування доказів у справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Топлінк Компані» про поновлення на роботі, стягнення заборгованості по заробітній платі, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні судді Шевченківського районного суду міста Києва Фролової І.В. перебуває цивільна справа №761/1476/23 за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Топлінк Компані» про поновлення на роботі, стягнення заборгованості по заробітній платі.

На адресу суду надійшло клопотання представника ОСОБА_2 - адвоката Венгаренко Т.А. про витребування доказів у справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Топлінк Компані» про поновлення на роботі, стягнення заборгованості по заробітній платі.

Відповідно до змісту клопотання представник просить суд витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «Топлінк Компані» наступні документи в оригіналі (для огляду суду) та в копіях для долучення до матеріалів справи: 1) довідку про нараховану та виплачену за час роботи ОСОБА_2 в ТОВ «ТОПЛІНК КОМПАНІ» заробітну плату, 2) наказ про звільнення ОСОБА_2 з роботи в ТОВ «ТОПЛІНК КОМПАНІ» № 2 від 27.06.2022 та документи, на підставі яких він був прийнятий (заява ОСОБА_2 про звільнення чи інші документи); 3) трудову книжку ОСОБА_2 .

Своє клопотання обґрунтовує тим, що ОСОБА_2 подала до Шевченківського районного суду м. Києва позовну заяву до ТОВ «Топлінк Компані» про поновлення на роботі виплату заробітної плати за час вимушеного прогулу та заборгованості по заробітній платі.

Одним із доводів незаконності проведення звільнення, непроведення розрахунку при звільненні та невиплати заробітної плати Відповідачем є неознайомлення роботодавцем з наказом про звільнення, ненадання його копії, те, що ОСОБА_2 не писала заяву на звільнення за власним бажанням (як і будь-яку іншу заяву щодо звільнення). Крім того, позовні вимоги обгрунтовуються тим, що Відповідач не провів повний розрахунок при звільненні Позивачки, не повернув їй її трудову книжку, не виплатив компенсацію за невикористану відпоустку. Всю інформацію про нараховану (але не виплачену у повному обсязі) заробітну плату ОСОБА_2 отримала з електронного кабінету застрахованої особи.

З метою отримання копії наказу про звільнення, довідки про нараховану та виплачену за час роботи в ТОВ «Топлінк Компані» заробітну плату, трудової книжки Позивачкою було направлено Відповідачу вимогу, відповідь на яку на день подання позову Позивачка не отримала.

Представник позивача у судовому засіданні просила суд задовольнити вказане клопотання.

Відповідач у судове засідання участь своїх представників не забезпечили, про дату, ча с та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Суд, заслухавши учасників провадження, дослідивши матеріали клопотання, вважає, що воно є такими, що підлягає задоволенню.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України у випадках, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи, що представником достатньо чітко доведено обставини, для підтвердження яких потрібні зазначені докази, а також наявність складнощів щодо їх самостійного отримання, подане клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 84 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника ОСОБА_2 - адвоката Венгаренко Т.А. про витребування доказів у справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Топлінк Компані» про поновлення на роботі, стягнення заборгованості по заробітній платі - задовольнити.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «Топлінк Компані» (адреса місцезнаходження - 04053, м. Київ, Вознесенський узвіз, буд. 14, оф. 16/59, код ЄДРПОУ 44350983) наступні документи в оригіналі (для огляду суду) та в копіях для долучення до матеріалів справи:

1) довідку про нараховану та виплачену за час роботи ОСОБА_2 в ТОВ «ТОПЛІНК КОМПАНІ» заробітну плату,

2) наказ про звільнення ОСОБА_2 з роботи в ТОВ «ТОПЛІНК КОМПАНІ» № 2 від 27.06.2022 та документи, на підставі яких він був прийнятий (заява ОСОБА_2 про звільнення чи інші документи);

3) трудову книжку ОСОБА_2 .

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення05.09.2023
Оприлюднено11.09.2023
Номер документу113326199
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —761/1476/23

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Ухвала від 12.07.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Фролова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні