Ухвала
від 08.09.2023 по справі 360/2115/22
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відмову у визнанні протиправною бездіяльності, вчиненої суб`єктом владних повноважень - відповідачем на виконання рішення суду, та встановлення судового контролю за виконанням судового рішення

08 вересня 2023 року м. ДніпроСправа № 360/2115/22

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Чернявська Т.І., розглянувши у письмовому провадженні заяву ОСОБА_1 про визнання протиправною бездіяльності, вчиненої суб`єктом владних повноважень - відповідачем на виконання рішення суду, та встановлення судового контролю за виконанням судового рішення у справі № 360/2215/22 за адміністративним позовом адвоката Возного Миколи Вікторовича в інтересах ОСОБА_1 до Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області про визнання протиправним та скасування розпорядження про звільнення, поновлення на посаді, зобов`язання вчинити певні дії, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

29 серпня 2023 року до Луганського окружного адміністративного суду від ОСОБА_1 надійшла заява від 22 серпня 2023 року, в якій позивач на підставі статей 382, 383 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) просить:

- визнати протиправною бездіяльність, вчинену начальником Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області - суб`єктом владних повноважень, невиконанням рішення суду;

- встановити судовий контроль за виконанням рішення Луганського окружного адміністративного суду від 20 лютого 2023 року по справі № 360/2115/22 та зобов`язати суб`єкта владних повноважень, не на користь якого ухвалене судове рішення, подати у встановлений судом строк звіт про виконання судового рішення.

В обґрунтування поданої заяви позивач зазначив, що рішенням Луганського окружного адміністративного суду від 20 лютого 2023 року у справі № 360/2115/22 визнано протиправним та скасовано розпорядження начальника Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області від 20 квітня 2022 року № 01-02/26 «Про звільнення працівників» в частині звільнення з 20 квітня 2022 року у зв`язку з реорганізацією Кремінської міської ради відповідно до пункту 1 статті 40 Кодексу законів про працю України ОСОБА_1 з посади начальника управління внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області.

Позивач вважає, що на виконання рішення суду відповідач повинен був видати розпорядження, яким скасувати розпорядження про звільнення від 20 квітня 2022 року № 01-02/26, поновити позивача на посаді, яку він займав до звільнення, внести записи в трудову книжку, як паперову, так і електронну, та виготовити за всі місяці табелі обліку робочого часу.

Позивач неодноразово письмово звертався з проханнями виконати зазначені дії.

В одному з листів заступника начальника Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області зазначено, що начебто існує розпорядження начальника Кремінської міської військової адміністрації від 08 червня 2023 року № 01.02-02/58 «Про скасування розпорядження начальника Кремінської військової адміністрації про переведення та про звільнення громадянина ОСОБА_1 », але воно до цього часу на електронну адресу позивача не направлено. Також станом на 21 серпня 2023 року не внесено зміни в електронну трудову книжку про недійсність запису про звільнення, про що позивач має інформацію в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Бездіяльність відповідача - суб`єкта владних повноважень порушує права позивача.

З урахуванням викладеного, позивач просить задовольнити його заяву.

Ухвалою від 31 серпня 2023 року заяву ОСОБА_1 про визнання протиправною бездіяльності, вчиненої суб`єктом владних повноважень - відповідачем на виконання рішення суду, та встановлення судового контролю за виконанням судового рішення призначено до розгляду в порядку письмового провадження без виклику учасників справи на 08 вересня 2023 року; запропоновано Кремінській міській військовій адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області у строк до 06 вересня 2023 року подати суду через підсистему (модуль) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний суд» зі скріпленням електронним підписом учасника справи (його представника) письмові пояснення на заяву ОСОБА_1 про визнання протиправною бездіяльності, вчиненої суб`єктом владних повноважень - відповідачем на виконання рішення суду, та встановлення судового контролю за виконанням судового рішення з документальним підтвердженням викладених у поясненнях доводів.

04 вересня 2023 року від Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області на офіційну електронну адресу суду за вхідним реєстраційним № 7980/2023 надійшла заява від 01 вересня 2023 року № 01-21/2155.

Зокрема в заяві від 01 вересня 2023 року № 01-21/2155 Кремінська міська військова адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області зазначила, що відповідно до постанови Верховної Ради України від 01 липня 2022 року № 2333-ІХ «Про здійснення начальниками Кремінської і Рубіжанської міських військових адміністрацій Сєвєродонецького району Луганської області повноважень, передбачених частиною другою статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», виконавчий комітет Кремінської міської ради Сєвєродонецького району Луганської області підпорядкований начальнику Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області. 18 квітня 2022 року через обстріли важкою артилерією терористичними військами Російської Федерації місто Кремінна опинилось в тимчасовій окупації. Кремінська міська військова адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області після екстреної евакуації співробітників відновила свою діяльність на підконтрольній Українській владі території. Структурні підрозділи наразі знаходяться на території Дніпропетровської, Житомирської, Київської та Рівненської областей. При терміновій евакуації співробітників Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області можливості евакуйовувати документацію виконавчого комітету Кремінської міської ради та Кремінської міської ради не було можливості, тому інформація про співробітників виконавчого комітету є частковою та вимагала відновлення. Особові справи та трудові книжки не евакуйовано.

У червні 2022 року на електронну скриньку Кремінської міської ради надійшов запит про доступ до публічної інформації, адресований Кремінській міській військовій адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області. Запит не мав підпису та стосувався інформації про проходження служби в управлінні внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської ради. Оскільки законодавство про доступ до публічної інформації не вимагає обов`язкового підпису заявника у зверненні про надання відкритих даних, Кремінська міська військова адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області надала відповідь на запит без інформації, що носить службовий чи конфіденційний характер.

Після зазначеного запиту щомісяця протягом 2022 року надходили листи з посиланням на законодавство про звернення громадян та отримання персональних даних про ОСОБА_1 . Загалом до Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області надійшло 21 звернення. Звернення були без підпису заявника та без дати, в різних стилях оформлення, з різних електронних скриньок. Разом з цим, запитувачем завжди зазначався ОСОБА_1 начальник управління внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської ради.

Неодноразово Кремінська міська військова адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області пропонувала провести верифікацію заявника для персональних даних, але пропозиція залишилась без відповіді.

Відповідач зазначає, що через «нібито не отримання інформації від Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області» позивач через свого представника звернувся до суду з позовом про скасування рішення Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області про переведення працівників Кремінської міської ради до Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області, звільнення з посади ОСОБА_1 , стягнення заробітної плати, поновлення на посаді начальника управління внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської ради та зобов`язання переведення у простій.

Рішенням Луганського окружного адміністративного суду від 20 лютого 2023 року у справі № 360/2115/22 скасовано рішення Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області в частині переведення та звільнення ОСОБА_1 та в іншому відмовлено. Постановою Першого апеляційного адміністративного суду від 07 червня 2023 року за наслідками апеляційного оскарження представником позивача, рішення Луганського окружного адміністративного суду від 20 лютого 2023 року залишено в силі. Ухвалою Верховного Суду від 25 липня 2023 року відмовлено у відкритті касаційного провадження.

При розгляді справи № 360/2115/22 Луганським окружним адміністративним судом зроблено висновок про припинення повноважень начальника управління внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської ради ОСОБА_1 як посадової особи органів місцевого самоврядування з 01 квітня 2022 року відповідно до статей 78, 79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та статті 28 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», яке не вимагає додаткових рішень про припинення повноважень. Суд апеляційної інстанції не знайшов підстав для поновлення ОСОБА_1 на посаді начальника внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської ради.

Не погоджуючись з рішенням судів, позивач продовжує робити вигляд трудової діяльності у Кремінській міській раді.

Кремінська міська військова адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області вважає заяву позивача незаконною та необґрунтованою, а рішення Луганського окружного адміністративного суду від 20 лютого 2023 року у справі № 360/2115/22 виконаним, оскільки рішенням скасовано рішення Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області в частині переведення та звільнення ОСОБА_1 . Внесення змін до трудової книжки неможливе, оскільки особові справи та трудові книжки не були евакуйовані.

Також відповідач зазначив, що на дату розгляду цієї заяви ним до Пенсійного фонду України подано звіт щодо визнання запису про звільнення ОСОБА_1 помилковим.

05 вересня 2023 року від Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області на офіційну електронну адресу суду за вхідним реєстраційним № 8032/2023 надійшла заява від 05 вересня 2023 року № 01-21/2170, до якої додано квитанцію № 2 про завантаження до Реєстру застрахованих осіб уточненої інформації про ОСОБА_1 , копію додатку № 5 «Відомості про трудові відносини осіб та період проходження військової служби» та копію розпорядження від 08 червня 2023 року № 01.02-02/58.

При вирішенні заяви позивача про визнання протиправною бездіяльності, вчиненої суб`єктом владних повноважень - відповідачем на виконання рішення суду, та встановлення судового контролю за виконанням судового рішення суд виходить з такого.

Згідно з частиною першою статті 383 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) особа-позивач, на користь якої ухвалено рішення суду, має право подати до суду першої інстанції заяву про визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб`єктом владних повноважень - відповідачем на виконання такого рішення суду, або порушення прав позивача, підтверджених таким рішенням суду.

Статтею 129-1 Конституції України визначено, що судове рішення є обов`язковим до виконання. Контроль за виконанням судового рішення здійснює суд.

Відповідно до статті 370 КАС України судове рішення, яке набрало законної сили, є обов`язковим для учасників справи, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності, - за її межами. Невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Згідно із частинами першою та другою статті 382 КАС України суд, який ухвалив судове рішення в адміністративній справі, може зобов`язати суб`єкта владних повноважень, не на користь якого ухвалене судове рішення, подати у встановлений судом строк звіт про виконання судового рішення. За наслідками розгляду звіту суб`єкта владних повноважень про виконання рішення суду або в разі неподання такого звіту суддя своєю ухвалою може встановити новий строк подання звіту, накласти на керівника суб`єкта владних повноважень, відповідального за виконання рішення, штраф у сумі від двадцяти до сорока розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Судом встановлено, що в провадженні Луганського окружного адміністративного суду перебувала справа за позовом адвоката Возного Миколи Вікторовича в інтересах ОСОБА_1 до Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області, в якому представник позивача просив:

- визнати протиправним та скасувати розпорядження начальника Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області від 20 квітня 2022 року № 01-02/26 «Про звільнення працівників» в частині звільнення відповідно до пункту 1 статті 40 Кодексу законів про працю України начальника управління внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської ради Сєвєродонецького району Луганської області ОСОБА_1 ;

- поновити ОСОБА_1 на роботі на посаді начальника управління внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської ради Сєвєродонецького району Луганської області;

- зобов`язати начальника Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області оголосити простій ОСОБА_1 як робітнику, якого неможливо забезпечити роботою;

- стягнути з Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області на користь ОСОБА_1 середній заробіток за весь час вимушеного прогулу у розмірі середнього місячного заробітку починаючи з 21 квітня 2022 року по день постановлення рішення;

- стягнути з Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області на користь ОСОБА_1 на відшкодування моральної шкоди 100000,00 грн.

Рішенням Луганського окружного адміністративного суду від 20 лютого 2023 року у справі № 360/2115/22, яке залишено без змін постановою Першого апеляційного адміністративного суду від 07 червня 2023 року, задоволено частково позов адвоката Возного Миколи Вікторовича в інтересах ОСОБА_1 до Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області про визнання протиправним та скасування розпорядження про звільнення, поновлення на посаді, зобов`язання вчинити певні дії, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди:

- визнано протиправним та скасовано розпорядження начальника Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області від 04 квітня 2022 року № 01-02/02 «Про переведення працівників Кремінської міської ради» в частині переведення з 04 квітня 2022 року ОСОБА_1 з посади начальника управління внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської ради до Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області на посаду начальника управління внутрішнього контролю та аудиту;

- визнано протиправним та скасовано розпорядження начальника Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області від 20 квітня 2022 року № 01-02/26 «Про звільнення працівників» в частині звільнення з 20 квітня 2022 року у зв`язку з реорганізацією Кремінської міської ради відповідно до пункту 1 статті 40 Кодексу законів про працю України ОСОБА_1 з посади начальника управління внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області;

- відмовлено в задоволенні решти позовних вимог.

Ухвалою Верховного Суду від 25 липня 2023 року у справі № 360/2115/22 відмовлено у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою адвоката Возного Миколи Вікторовича, представника позивача Сафо Сергія Олеговича, на рішення Луганського окружного адміністративного суду від 20 лютого 2023 року та постанову Першого апеляційного адміністративного суду від 07 червня 2023 року у справі № 360/2115/22.

Таким чином, рішенням Луганського окружного адміністративного суду від 20 лютого 2023 року у справі № 360/2115/22 відмовлено у задоволенні позовних вимог адвоката Возного Миколи Вікторовича в інтересах ОСОБА_1 про поновлення ОСОБА_1 на роботі на посаді начальника управління внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської ради Сєвєродонецького району Луганської області; зобов`язання начальника Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області оголосити простій ОСОБА_1 як робітнику, якого неможливо забезпечити роботою; стягнення з Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області на користь ОСОБА_1 середнього заробітку за весь час вимушеного прогулу у розмірі середнього місячного заробітку починаючи з 21 квітня 2022 року по день постановлення рішення; стягнення з Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області на користь ОСОБА_1 на відшкодування моральної шкоди 100000,00 грн.

Розпорядженням в.о. начальника Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області від 08 червня 2023 року № 01.02-02/58 «Про скасування розпоряджень начальника Кремінської міської військової адміністрації про переведення та звільнення в частині ОСОБА_1 »:

скасовано розпорядження начальника Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області від 04 квітня 2022 року № 01-02/02 «Про переведення працівників Кремінської міської ради» в частині переведення з 04 квітня 2022 року ОСОБА_1 з посади начальника управління внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської ради до Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області на посаду начальника управління внутрішнього контролю та аудиту (пункт 1);

скасовано розпорядження начальника Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області від 20 квітня 2022 року № 01-02/26 «Про звільнення працівників» в частині звільнення з 20 квітня 2022 року у зв`язку з реорганізацією Кремінської міської ради відповідно до пункту 1 статті 40 Кодексу законів про працю України ОСОБА_1 з посади начальника управління внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області (пункт 2);

виконавчому комітету Кремінської міської ради Сєвєродонецького району Луганської області доручено врегулювати трудові відносини з ОСОБА_1 начальником управління внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської ради (пункт 3).

01 вересня 2023 року Кремінською міською військовою адміністрацією Сєвєродонецького району Луганської області до Головного управління ДПС у Луганській області подано уточнюючий податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску за ІІ квартал 2022 року, яким у додатку 5 «Відомості про трудові відносини осіб та період проходження військової служби» виправлено раніше подану звітну інформацію за ІІ квартал 2022 року шляхом виключення рядку «про звільнення з 20 квітня 2022 року ОСОБА_1 з посади начальника управління внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області відповідно до пункту 1 статті 40 КЗпП України на підставі наказу від 20 квітня 2022 року № 01-02/26».

Згідно з квитанцією № 2 уточнюючий податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску за ІІ квартал 2022 року прийнято Головним управлінням ДПС у Луганській області (Кремінський район) відповідно до отриманого результату обробки від Пенсійного фонду України 04 вересня 2023 року за реєстраційним № 9313148574 (в Реєстрі застрахованих осіб податковий розрахунок зареєстровано із завантаженням даних 04 вересня 2023 року за реєстраційним № 837967).

Суд зазначає, що рішенням Луганського окружного адміністративного суду від 20 лютого 2023 року у справі № 360/2115/22 Кремінську міську військову адміністрацію Сєвєродонецького району Луганської області не зобов`язано до вчинення жодних дій.

Протиправні розпорядження начальника Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області від 04 квітня 2022 року № 01-02/02 «Про переведення працівників Кремінської міської ради» в частині переведення з 04 квітня 2022 року ОСОБА_1 з посади начальника управління внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської ради до Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області на посаду начальника управління внутрішнього контролю та аудиту та розпорядження начальника Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області від 20 квітня 2022 року № 01-02/26 «Про звільнення працівників» в частині звільнення з 20 квітня 2022 року у зв`язку з реорганізацією Кремінської міської ради відповідно до пункту 1 статті 40 Кодексу законів про працю України ОСОБА_1 з посади начальника управління внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області є скасованими з моменту набрання рішенням Луганського окружного адміністративного суду від 20 лютого 2023 року у справі № 360/2115/22 законної сили, а саме 07 червня 2023 року.

Вчинення додаткових дій на виконання зазначеного рішення суду від відповідача не вимагалось та не вимагається.

Позивач помилково вважає, що на виконання рішення суду відповідач повинен був поновити його на посаді, яку він займав до звільнення, та виготовити за всі місяці табелі обліку робочого часу, оскільки в рішенні суду відсутні такі висновки.

Суд зауважує, що в рішенні від 20 лютого 2023 року судом зроблено висновки, що відповідач протиправно здійснив переведення позивача з Кремінської міської ради до Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району, оскільки строковий трудовий договір у період дії воєнного стану між позивачем та відповідачем не укладався, а повноваження позивача з 01 квітня 2022 року достроково припинені з підстав, зазначених в абзаці четвертому підпункту 1 пункту 2-1 статті 28 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», що має наслідком звільнення позивача з посади без видання будь-яких додаткових рішень (локальних актів) про припинення повноважень начальника управління внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської ради. Як наслідок протиправного переведення позивача до тимчасового державного органу судом скасовано й розпорядження про звільнення з такого тимчасового державного органу.

Також суд зазначає, що у відповідача відсутній обов`язок щодо внесення записів у трудову книжку (паперову) позивача у зв`язку з прийнятим судом рішенням від 20 лютого 2023 року у справі № 360/2115/22, оскільки відповідач не вносив до неї жодних записів, пов`язаних з переведенням з 04 квітня 2022 року ОСОБА_1 з посади начальника управління внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської ради до Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області на посаду начальника управління внутрішнього контролю та аудиту та звільненням ОСОБА_1 з посади начальника управління внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області з 20 квітня 2022 року у зв`язку з реорганізацією Кремінської міської ради відповідно до пункту 1 статті 40 Кодексу законів про працю України, через її відсутність.

Для внесення змін до трудової книжки (електронної) відповідачем 01 вересня 2023 року до Головного управління ДПС у Луганській області подано уточнюючий податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску за ІІ квартал 2022 року, яким у додатку 5 «Відомості про трудові відносини осіб та період проходження військової служби» виправлено раніше подану звітну інформацію за ІІ квартал 2022 року шляхом виключення рядку «про звільнення з 20 квітня 2022 року ОСОБА_1 з посади начальника управління внутрішнього контролю та аудиту Кремінської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області відповідно до пункту 1 статті 40 КЗпП України на підставі наказу від 20 квітня 2022 року № 01-02/26».

В Реєстрі застрахованих осіб Пенсійного фонду України податковий розрахунок зареєстровано із завантаженням даних 04 вересня 2023 року за реєстраційним № 837967.

Таким чином, суд дійшов висновку про відсутність з боку відповідача бездіяльності, вчиненої суб`єктом владних повноважень - відповідачем на виконання рішення суду.

Оскільки рішення суду від 20 лютого 2023 року у справі № 360/2115/22 є виконаним у день набрання ним законної сили 07 червня 2023 року, підстави для встановлення судового контролю за виконанням такого рішення та зобов`язання суб`єкта владних повноважень, не на користь якого ухвалене судове рішення, подати у встановлений судом строк звіт про виконання судового рішення також відсутні.

З урахуванням викладеного, суд дійшов висновку про необґрунтованість заяви про визнання протиправною бездіяльності, вчиненої суб`єктом владних повноважень - відповідачем на виконання рішення суду, та встановлення судового контролю за виконанням судового рішення, у зв`язку з чим у задоволенні такої заяви належить відмовити.

Керуючись статтями 241-243, 248, 256, 382, 383 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Відмовити повністю у задоволенні заяви ОСОБА_1 про визнання протиправною бездіяльності, вчиненої суб`єктом владних повноважень - відповідачем на виконання рішення суду, та встановлення судового контролю за виконанням судового рішення у справі № 360/2215/22.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Суддя Т.І. Чернявська

Дата ухвалення рішення08.09.2023
Оприлюднено11.09.2023
Номер документу113328871
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяІнші процесуальні питання

Судовий реєстр по справі —360/2115/22

Постанова від 30.11.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 31.10.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 16.10.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 08.09.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

Ухвала від 31.08.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

Ухвала від 25.07.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Жук А.В.

Постанова від 07.06.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 31.03.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 31.03.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Окрема ухвала від 20.02.2023

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні