Ухвала
від 08.09.2023 по справі 503/429/23
КОДИМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 503/429/23

Провадження № 2/503/238/23

УХВАЛА

08 вересня 2023 року м. Кодима

Суддя Кодимського районного суду Одеської області Вороненко Д.В., отримавши позовну заяву ОСОБА_1 (зареєстрованемісце проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (останнє відоме місце проживання: Херсонська область, Каховський район, смт. Горностаївка); третя особа, яка на заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Кодимський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) (місцезнахолження: Одеська область, Подільський район, м. Кодима, пл. Перемоги, буд. 4), про визнання батьківства та стягнення алівментів,

встановив:

Позивач звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 ; третя особа, яка на заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Кодимський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), про визнання батьківства та стягнення алівментів.

Разом з позовною заявою позивачем надано до суду клопотання (заяву) про звільнення її від сплати судового збору, посилаючись на ту обставину, що вона має ІІ групу інвалідності.

Позовна заява відповідає вимогам цивільно-процесуального законодавства щодо форми та змісту. При цьому, позивачем ОСОБА_1 , на виконання вимог ч.4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додано копію пенсійного посвідчення НОМЕР_1 , виданого Пенсійним фондом України 15.12.2021 року, згідно якого у неї інвалідність ІІ групи. Відповідно до пункту 9 ч.1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» від 08.11.2011 року № 3674-VI, від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються особи з інвалідністю I та II груп. Позовна заява відповідає вимогам цивільно-процесуального законодавства щодо форми та змісту.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження не встановлено.

Зідно ч.1ст.28ЦПК України, позови про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, про визнання батьківства відповідача, позови, що виникають з трудових правовідносин, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача.

Отже, позовна заява підсудна Кодимському районному суду Одеської області та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства за правилами загального позовного провадження.

При цьому, судом встановлено, що 09.06.2023 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань було внесено запис державну реєстрацію припинення юридичної особи Кодимський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), який мав ідентифікаційний код юридичної особи: 23212390.

Відповідно до ч.1 і 3 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно ч.5 ст. 53 ЦПК України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

В свою чергу, згідно ч.1-2 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Ураховуючи вище викладене суд вважає за необхідне залучити до участі у даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, найбільш територіально наближений орган державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Балтський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), який має ідентифікаційний код юридичної особи: 23212302.

На підставі викладеного, керуючись ст. 53, 55, 187 ЦПК України,

постановив:

Позовну заяву прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ; третя особа, яка на заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Кодимський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), про визнання батьківства та стягнення алівментів.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Розпочати підготовче провадження у справі та призначити підготовче засідання на 28 вересня 2023 року о 10:00 год.

Про час та місце проведення судового засідання повідомити сторони.

Роз`яснити відповідачу право подати заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження та відзив на позов протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити відповідачу, що у зазначений строк він має право надіслати (надати) суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам встановленим ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи, а документ, що підтверджує таке надіслання (надання) має бути доданий до відзиву. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка повинна відповідати вимогам ст. 179 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи, а документ, що підтверджує таке надіслання (надання) має бути доданий до відповіді на відзив.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке повинне відповідати вимогам ст. 180 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи, а документ, що підтверджує таке надіслання (надання) має бути доданий до заперечення.

Залучити Балтський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уПодільському районіОдеської областіПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса),який маєідентифікаційний кодюридичної особи:23212302,в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ; третя особа, яка на заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Кодимський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), про визнання батьківства та стягнення алівментів.

Про що повідомити Балтський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Подільському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), який знаходиться за адресою: 66101, Одеська область, Подільський район, м. Балта, вул. 30 років Перемоги, буд. 24.

Роз`яснити, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановленістаттею 43 ЦПК України.

Витребувати від НОМЕР_2 прикордонного загону Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України інформацію чи перетинав після 01.10.2012 року державний кордон України на виїзд з України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Якщо так, то коли саме та куди, та чи не перетинав після цього державний кордон України на в`їзд в Україну та коли саме.

Витребувана інформація має бути надана суду на протязі п`яти днів з дня отримання копії даної ухвали шляхом надіслання на електронну адресу суду (E-mail): inbox@kd.od.court.gov.ua.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/fair.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Д.В. Вороненко

Дата ухвалення рішення08.09.2023
Оприлюднено11.09.2023
Номер документу113334089
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання батьківства та стягнення алівментів

Судовий реєстр по справі —503/429/23

Рішення від 21.12.2023

Цивільне

Кодимський районний суд Одеської області

Вороненко Д. В.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Кодимський районний суд Одеської області

Вороненко Д. В.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Кодимський районний суд Одеської області

Вороненко Д. В.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Кодимський районний суд Одеської області

Вороненко Д. В.

Ухвала від 21.04.2023

Цивільне

Кодимський районний суд Одеської області

Вороненко Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні