Ухвала
від 08.09.2023 по справі 916/3936/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про прийняття заяви про відкриття провадження

у справі про банкрутство

"08" вересня 2023 р.м. Одеса Справа № 916/3936/23Господарський суд Одеської області у складі судді Райчевої Світлани Іванівни, дослідивши матеріали заяви (вх. ГСОО №4452/23 від 06.09.2023 р.) фізичної особи-підприємця Маракіса Ангелоса ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП: НОМЕР_1 ) про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" (65045, м. Одеса, пров. 2-й Куліковський, буд. 2-А, код ЄДРПОУ 35049081),

ВСТАНОВИВ:

Фізична особа-підприємець Маракіс Ангелос звернувся до Господарського суду Одеської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ", посилаючись на заборгованість останнього у розмірі 301 974,89 грн. та положення Кодексу України з процедур банкрутства.

Абзацом першим ч. 1 ст. 35 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті, залишення без руху або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду, про що не пізніше п`яти днів з дня її надходження постановляє ухвалу.

Підстав для відмови у прийнятті або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, передбачених ст. ст. 37, 38 Кодексу України з процедур банкрутства, судом не встановлено; поданих матеріалів достатньо для прийняття заяви до розгляду в підготовчому засіданні.

Частиною 2 ст. 35 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що підготовче засідання суду проводиться не пізніше 14 днів з дня постановлення ухвали про прийняття заяви про відкриття провадження у справі, а за наявності поважних причин (здійснення сплати грошових зобов`язань кредиторам тощо) - не пізніше 20 днів.

Відповідно до ч. 1 ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з`ясування наявності підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Згідно п. 21 розділу "Прикінцеві та перехідні положення" Кодексу України з процедур банкрутства до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом. Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією. Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу. Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Відповідно до п. 17 ГПК України Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система починає функціонувати через 90 днів з дня опублікування Державною судовою адміністрацією України у газеті "Голос України" та на веб-порталі судової влади оголошення про створення та забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

У газеті „Голос України" (№42 (7048) від 01.03.2019 р.) опубліковано повідомлення про відкликання Державною судовою адміністрацією України оголошення, опублікованого в газеті „Голос України" (№229 (6984) від 01.12.2018) щодо створення та забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Керуючись положення п. 21 розділу "Прикінцеві та перехідні положення" фізична особа-підприємець Маракіс Ангелос просить суд призначити розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" арбітражного керуючого Мензаренка Юрія Миколайовича (свідоцтво про здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майном, керуючого санацією, ліквідатора №1095 від 25.06.2013 р.), копія заяви про участь у справі якого наявна у матеріалах справи.

Відповідно до ч. 2 ст. 120 ГПК України суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою.

Суд визнає явку Заявника та Боржника у судове засідання обов`язковою.

Керуючись ст. ст. 2, 8, 28, 35 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 120, 197, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти до розгляду заяву (вх. ГСОО №4452/23 від 06.09.2023 р.) фізичної особи-підприємця Маракіса Ангелоса ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП: НОМЕР_1 ) про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" (65045, м. Одеса, пров. 2-й Куліковський, буд. 2-А, код ЄДРПОУ 35049081).

2. Заяву призначити до розгляду у підготовчому засіданні господарського суду на "15" вересня 2023 р. об 11:00 год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Одеської області за адресою: м. Одеса, пр-т. Шевченка, 29, у залі судових засідань № 9 тел. 0(482)307-997.

3. Явку учасників справи у судове засідання визнати обов`язковою.

4. Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" надати суду:

- відзив, який повинен містити: наявні у боржника заперечення щодо вимог заявника; загальну суму заборгованості боржника перед кредитором за зобов`язаннями, що передбачають виплату грошей, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), з виплати заробітної плати; відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків; відомості про всі рахунки, на яких обліковуються цінні папери, що належать боржнику у зберігачів, депозитаріїв, утримувачів, їх реквізити; відомості про проведення боржником діяльності, пов`язаної із державною таємницею; докази необґрунтованості вимог заявника (за їх наявності); довідку органів приватизації (органів, уповноважених управляти об`єктами державної власності) стосовно наявності або відсутності на балансі підприємства, щодо якого порушено справу про банкрутство, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до його статутного капіталу, докази направлення відзиву заявнику;

- докази направлення відзиву фізичній особі-підприємцю Маракісу Ангелосу;

- докази реєстрації у підсистемі "Електронний суд", адресу офіційної електронної пошти, яка приєднана до "Електронного кабінету" користувача підсистеми ЄСІТС та контактний номер телефону.

Інформацію по справі можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://od.arbitr.gov.ua.

Ухвала набрала законної сили 08 вересня 2023 р. та оскарженню не підлягає.

Копію ухвали в електронному вигляді надіслати: представнику фізичної особи-підприємця Маракіса Ангелоса адвокату Ляліну В.Ю. (ІНФОРМАЦІЯ_1 ); Товариству з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" (tovkulikovskij@gmai.com); арбітражному керуючому Мензаренку Юрію Миколайовичу (0500447834@ukr.net); Приморському відділу державної виконавчої служби у м. Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (info_pm2@od.od.dvs.gov.ua); Управлінню державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради (udr@omr.gov.ua); Головному управлінню Державної податкової служби України в Одеській області (od.official@tax.gov.ua).

Суддя С.І. Райчева

Дата ухвалення рішення08.09.2023
Оприлюднено12.09.2023
Номер документу113335439
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/3936/23

Ухвала від 02.02.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 22.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Постанова від 18.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 11.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 21.11.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 25.10.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 20.10.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 15.09.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 08.09.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні