Ухвала
від 02.02.2024 по справі 916/3936/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про затвердження звіту ліквідатора та

закриття провадження у справі

"02" лютого 2024 р.м. Одеса Справа № 916/3936/23Господарський суд Одеської області у складі судді Райчевої Світлани Іванівни, при секретарі судового засідання Скогутовському І.П.

За заявою кредитора: фізичної особи-підприємця Маракіса Ангелоса ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП: НОМЕР_1 )

до Боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" (65045, м. Одеса, вул. Спиридонівська, будинок 10, нежиле приміщення 15, код ЄДРПОУ 35049081)

про банкрутство,

Учасники справи у судове засідання не з`явились;

СУТЬ СПОРУ:

Фізична особа-підприємець Маракіс Ангелос звернувся до Господарського суду Одеської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ", посилаючись на заборгованість останнього у розмірі 301 974,89 грн. та положення Кодексу України з процедур банкрутства.

Процесуальні дії суду.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 08.09.2023 р. заяву (вх. ГСОО №4452/23 від 06.09.2023 р.) фізичної особи-підприємця Маракіса Ангелоса ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП: НОМЕР_1 ) про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" (65045, м. Одеса, вул. Спиридонівська, будинок 10, нежиле приміщення 15, код ЄДРПОУ 35049081) прийнято та призначено до розгляду у підготовчому засіданні господарського суду.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 15.09.2023 р. відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" (65045, м. Одеса, вул. Спиридонівська, будинок 10, нежиле приміщення 15, код ЄДРПОУ 35049081); введено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" строком на 170 календарних днів до 03.03.2024 р.; розпорядником майна боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" призначено арбітражного керуючого Мензаренка Юрія Миколайовича (свідоцтво про здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майном, керуючого санацією, ліквідатора №1095 від 25.06.2013 р.).

16.09.2023 р. на офіційному сайті Касаційного господарського суду України опубліковано повідомлення про відкриття провадження у справі №916/3936/23 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" (публікація №71415 від 16.09.2023 р.).

25.10.2023 р. господарським судом постановлено ухвалу попереднього засідання суду, якою визначено розмір та перелік визнаних господарським судом вимог конкурсних кредиторів, для внесення розпорядником майна боржника до реєстру вимог кредиторів.

Згідно реєстру вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" загальна сума заборгованості боржника перед єдиним кредитором фізичною особою-підприємцем Маракіса Ангелоса складає 362 274,89 грн.

У звіті (вх. ГСОО №44250/23 від 11.12.2023 р.) арбітражного керуючого Мензаренка Ю.М. зазначено, що на його адресу не надходило заяв про грошові вимоги до Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" від кредиторів, чиї вимоги забезпечено заставою майна боржника; відповідно до відомостей бухгалтерського обліку ТОВ "КУЛІКОВСЬКИЙ" відсутні відомості про грошові вимоги кредиторів, чиї вимоги забезпечено заставою майна боржника. Кредитори з вимогами щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян відсутні (т.1 а.с. 144-250; т.2 а.с. 1-88).

Постановою Господарського суду Одеської області від 18.12.2023 р. Товариство з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" (65045, м. Одеса, вул. Спиридонівська, будинок 10, нежиле приміщення 15, код ЄДРПОУ 35049081) визнано банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців до 18.12.2024 р.; ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" призначено арбітражного керуючого Мензаренка Юрія Миколайовича (свідоцтво про здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майном, керуючого санацією, ліквідатора №1095 від 25.06.2013 р.). Судове засідання призначено на "02" лютого 2024 р. об 11:20 год.

20.12.2023 р. на офіційному сайті Касаційного господарського суду України опубліковано повідомлення про визнання Боржника банкрутом і відкриття відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" ліквідаційної процедури (публікація №72122 від 20.12.2023 р.).

Про розгляд судового засідання, фізична особа-підприємець Маракіс Ангелос була повідомлена шляхом надсилання копії ухвали до електронного кабінету користувача підсистемою "Електронний суд", про що свідчить наявна у матеріалах справи довідка секретаря судового засідання.

02.02.2024 р. секретар судового засідання доповів, що учасники справи у судове засідання не з`явилися. Відповідно до ч. 3 ст. 222 ГПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч. 3 ст. 222 Господарського процесуального кодексу України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою технічного засобу не здійснюється.

Абзацом 3 ч. 1 ст. 58 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що неявка у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про час і місце такого засідання, не перешкоджає провадженню у справі.

01.02.2024 р. до господарського суду надійшло клопотання (вх. ГСОО №3-75/24) ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Мензаренка Ю.М. про долучення документів до матеріалів справи. Додатками до вказаного клопотання, арбітражний керуючий надав суду звіт про результати проведення ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" з додатками (т. 2 а.с. 158-246; т. 3 а.с. 1-33).

Розглянувши матеріали справи, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, суд встановив:

Відповідно до ч. 1 ст. 3 Господарського процесуального кодексу України судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

З 21.10.2019 р. набрав чинності Кодекс України з процедур банкрутства, яким встановлені умови та порядок відновлення платоспроможності боржника юридичної особи та відновлення платоспроможності фізичної особи.

Частиною 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України.

Згідно ч. 1 ст. 61 Кодексу України з процедур банкрутства ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження: приймає у своє відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та визначає початкову вартість майна банкрута; аналізує фінансовий стан банкрута, складає висновок про наявність або відсутність ознак доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій під час провадження у справі про банкрутство за результатом його проведення; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; формує ліквідаційну масу; заявляє до третіх осіб вимоги щодо повернення банкруту сум дебіторської заборгованості; має право отримувати кредит для виплати вихідної допомоги працівникам, які звільняються внаслідок ліквідації банкрута, який відшкодовується згідно з цим Кодексом позачергово за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута; з дня визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури повідомляє працівників банкрута про звільнення та здійснює його відповідно до законодавства України про працю. Виплата вихідної допомоги звільненим працівникам банкрута провадиться ліквідатором у першу чергу за рахунок коштів, одержаних від продажу майна банкрута, або отриманого для цієї мети кредиту; заявляє в установленому порядку заперечення щодо заявлених до боржника вимог поточних кредиторів за зобов`язаннями, які виникли під час провадження у справі про банкрутство і є неоплаченими; подає до суду заяви про визнання недійсними правочинів (договорів) боржника; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; передає в установленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових актів підлягають обов`язковому зберіганню; продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Кодексом; подає відомості (інформацію), необхідні для ведення Єдиного реєстру боржників, відносно яких відкрито провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), у порядку, встановленому державним органом з питань банкрутства; у разі провадження банкрутом діяльності, пов`язаної з державною таємницею, вживає заходів з ліквідації режимно-секретного органу; веде реєстр вимог кредиторів; подає в установленому порядку та у випадках, передбачених Законом України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення", інформацію до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення; здійснює дії щодо скасування реєстрації випуску акцій, передбачені законодавством, якщо організаційно-правовою формою юридичної особи - банкрута є акціонерне товариство; здійснює інші повноваження, передбачені цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів. Про час і місце судового засідання, в якому мають розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та кредиторів. Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника. Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Згідно ч. 3 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов`язаний подати до господарського суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

З метою виявлення майна Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" ліквідатором банкрута арбітражним керуючим Мензаренком Ю.М. було направлено запити про надання інформації до установ та організацій, які ведуть реєстри майнових прав. На вказані від Державної служби України з питань, геодезії, картографії та кадастру, ДПІ Північного управління у м. Одесі ГУ ДФС в Одеській області, Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, Головного управління Держпраці в Одеській області, Регіонального сервісного центру МВС у Одеській області, КП Бюро технічної інвентаризації Одеської міської ради, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, ДП Український інститут інтелектуальної власності, Державної служби морського та річкового транспорту України, директора Департаменту льотної придатності Державної авіаційної служби України, департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції у Одеській області, Управління архітектурно- будівельного контролю у Одеської міської ради, Одеської митниці ДФС, Головного управління ДСНС в Одеській області, Державного космічного агентства України, фонду державного майна України в Одеській області, Головного управління Держгеокадастру в Одеські області, Голови національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації, Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Одеській області отримано відповіді про відсутність зареєстрованого за Боржником майна.

Таким чином, ліквідатором Банкрута встановлено, що за результатами отриманих відповідей будь-яких активів за боржником не зареєстровано.

Наказом №1 від 19.12.2023 р. ліквідатор Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" арбітражний керуючий Мензаренко Ю.М. приступив до виконання своїх повноважень.

19.12.2023 р. ліквідатором Банкрута арбітражним керуючим Мензаренком Ю.М. видано наказ №1 про проведення інвентаризації активів та зобов`язань Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ".

За результатами проведеної інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, дебіторської та кредиторської заборгованості, грошових коштів і документів та розрахунків Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ", що оформлена наявними у матеріалах справи актами та відомостями від 26.12.2023 р., ліквідатором банкрута встановлено, що на Підприємстві існує кредиторська заборгованість за даними бухгалтерського обліку у розмірі 362 274,89 грн. перед фізичною особою-підприємцем Маракіс Ангелос. Будь-якого майна у Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" не виявлено, грошові кошти на рахунках відсутні.

Банківський рахунок Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ", що було відкрито в Акціонерному товаристві Банк Кредит Дніпро, закрито, що підтверджено довідкою вих. № 53/2/22-26/348 від 05.12.2023 р.

Також, ліквідатор Банкрута у звіті повідомив суду, що оскільки колишнім керівником Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" гр. Анастасьєвим Дмитром Сергійовичем не передано ліквідатору кадрову документацію Товариства, ліквідатором не проводилась здача кадрової документації на архівне зберігання, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню. Викладені обставини підтверджуються наявним у матеріалах справи актом прийому-передачі документації банкрута (т. 2 а.с. 164).

Товариством з обмеженою відповідальністю Українська національна аудиторська компанія було проведено аналіз фінансово-господарського стану Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ". Відповідно до результатів проведеного аналізу розпорядником майна встановлено, що за період з 01.01.2020 р. по 30.06.2023 р. фінансово-господарська діяльність підприємства була збитковою; за результатами проведеного аналізу основних показників, що визначають фінансово-господарський стан Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" за вказаний період встановлено ознаки критичної неплатоспроможності, що відповідають фінансовому стану потенційного банкрутства; джерел погашення зобов`язань та можливість відновити платоспроможність Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" не встановлено; ознак фіктивного банкрутства та доведення до банкрутства Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" не встановлено.

За результатами проведеного аналізу фінансово-господарського стану Боржника встановлено наступне:

-коефіцієнт поточної ліквідності, що характеризує загальну забезпеченість Підприємства оборотними коштами для ведення господарської діяльності й своєчасного погашення термінових (поточних) зобов`язань Підприємства, за період з 01.01.2020 р. по 30.06.2023 р. зменшився від 1,26 до 0,13. Нормативне значення - 1,5. Станом на 30.06.2023 р. коефіцієнт поточної ліквідності не відповідає нормативному;

-коефіцієнт швидкої ліквідності, що відображає частку поточних зобов`язань, що покриваються за рахунок грошових коштів і реалізації короткострокових цінних паперів, дебіторської заборгованості, змінився в аналізованому періоді з 0,49 до 0,13. Нормативне значення 0,6-0,8. Станом на 30.06.2023 р. коефіцієнт швидкої ліквідності не відповідає нормативному;

-коефіцієнт абсолютної ліквідності, що відображає частку поточних зобов`язань, що покриваються виключно за рахунок коштів, найбільш жорсткий критерій ліквідності. У аналізованому періоді даний показник в динаміці змінився від 0,01 до 0,00 (при рекомендованому значенні від 0,2 до 0,35). Зазначене свідчить про те, що Підприємство не має грошових коштів для розрахунків та не здатне до негайного погашення поточних зобов`язань за рахунок грошових коштів;

-поточні зобов`язання Товариства на кінець досліджуваного періоду (станом на 30.06.2023 р.) склали 264,5 тис. грн. За розглянутий період величина поточних зобов`язань зменшилась на - 3034,4 тис. грн. Зазначені зміни відбулись за рахунок зменшення:

-кредиторської заборгованості за товари, роботи, послуги на 155,7 тис. грн.;

-поточних зобов`язань за розрахунками з бюджетом на 2,3 тис. грн.;

-інших поточних зобов`язань на 2876,4 тис. грн.;

-довгострокова заборгованість на кінець досліджуваного періоду, станом на 30.06.2023 р. - відсутня;

-станом на кінець досліджуваного періоду (30.06.2023 р.), рівень забезпечення зобов`язань кредиторів активами не задовільний і залежить від надійності дебіторів.

-необоротні активи протягом аналізованого періоду зменшились на -454, 60 тис. грн., станом на 30.06.2023 р. відсутні;

-оборотні активи протягом досліджуваного періоду зменшились на -4117,3 тис. грн., на кінець аналізованого періоду дорівнюють - 34,2 тис. грн.

Дослідивши аналіз фінансово-господарського стану Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ", господарський суд дійшов висновків:

-фінансовий стан Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" характеризується ознаками неплатоспроможності;

-ознаки наявності/виявлення дій щодо доведення Товариства до банкрутства відсутні;

-ознаки приховування банкрутства Боржника відсутні.

-ознаки фіктивного банкрутства Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" відсутні;

-Товариство з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" відповідає ознакам поточної неплатоспроможності, тобто боржника, який неспроможний виконати свої грошові зобов`язання перед кредиторами.

За результатами вжитих під час процедури розпорядження майном боржника, а також ліквідаційної процедури заходів будь-яких активів, за рахунок яких можливо було б задовольнити кредиторські вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" не встановлено. Так само не встановлено укладення боржником фраудаторних правочинів. Вбачається доцільність ліквідації боржника та припинення ліквідаційної процедури.

Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" складено ліквідаційний баланс станом на 31.01.2024 р, відповідно до якого у банкрута відсутні будь-які активи (рядок 1300), пасив Банкрута складається з нерозподіленого прибутку (непокритого збитку) у розмірі 362 300 тис. грн. (рядок 1420) та поточної кредиторської заборгованість за товари, роботи, послуги у розмірі 362 300 тис. грн. (рядок 1615).

Відповідно до висновків за результатами ліквідаційної процедурі у справі ліквідатором Банкрута встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" знаходиться в стані банкрутства; у боржника відсутні будь-які активи, за рахунок яких можна було б задовольнити вимоги кредиторів; під час проведення аналізу фінансово-господарського стану не встановлено наявності ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства та доведення боржника до банкрутства. Товариство з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" припинило здійснення господарської діяльності, а також складання і подання передбаченої законодавством звітності. Фінансово-господарська документація, а також кадрова документація арбітражному керуючому керівником/власником не передавалася. Пропозицій про санацію боржника від власника, кредиторів, або третіх осіб протягом процедури банкрутства не надходило. З урахуванням відсутності у боржника будь-яких активів, враховуючи відсутність ознак доведення до банкрутства доцільно прийняти рішення про ліквідацію Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" та припинення ліквідаційної процедури.

24.01.2024 р. проведено збори кредиторів Товариство з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ". На розгляд кредитору було надано звіт ліквідатора про виконану роботу у справі та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ".

Рішеннями, прийнятими на зборах кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ", що оформлені протоколом зборів кредиторів від 24.01.2024 р. вирішено наступне:

- схвалити звіт ліквідатора Мензаренка Ю.М. про хід ліквідаційної процедури банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ";

- визнати задовільною роботу арбітражного керуючого Мензаренка Ю.М. при здійсненні ним повноважень ліквідатора банкрута та такою, що відповідає вимогам Кодексу з процедур банкрутства;

- клопотати перед Господарським судом Одеської області про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" (65045, м. Одеса, вул. Спиридонівська, будинок 10, нежиле приміщення 15, код ЄДРПОУ 35049081);

- клопотати перед Господарським судом Одеської області про ліквідацію банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" (65045, Одеська обл., місто Одеса, вул. Спиридонівська, будинок 10, нежиле приміщення 15, код ЄДРПОУ 35049081);

- доручити кредитору фізичній особі-підприємцю Маракіс Ангелос подати до Господарського суду Одеської області відповідне клопотання про ліквідацію банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" (65045, Одеська обл., місто Одеса, вул. Спиридонівська, будинок 10, нежиле приміщення 15, код ЄДРПОУ 35049081).

Під час проведення процедури банкрутства скарг на дії ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" до Господарського суду Одеської області не надходило.

Враховуючи вищезазначене, господарський суд вважає, що ліквідатором у повній мірі проведено ліквідаційні заходи, передбачені ст. ст. 61-67 Кодексу України з процедур банкрутства, що відображено у звіті ліквідатора та ліквідаційному балансі банкрута.

Враховуючи викладене, господарський суд затверджує звіт ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Мензаренка Ю.М. та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ".

Відповідно до ч. 2 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства, якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута, а також власнику майна.

У відповідності з ч. 7 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги, не погашені у зв`язку з недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно п. 7 ч. 1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) у разі затвердження звіту ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Частиною 4 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що у випадках, передбачених пунктами 5-8 частини першої цієї статті, господарський суд в ухвалі про закриття провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Частиною 6 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства зазначено, що ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом.

Враховуючи затвердження судом звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ", які засвідчують про відсутність майна банкрута, господарський суд припиняє юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ", закриває провадження у справі, припиняє повноваження ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Мензаренка Юрія Миколайовича з дня внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань запису про припинення юридичної особи - банкрута.

Керуючись ст. ст. 61, 65, п.7 ч.1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 234, 240 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" (65045, м. Одеса, вул. Спиридонівська, будинок 10, нежиле приміщення 15, код ЄДРПОУ 35049081).

2. Затвердити ліквідаційний баланс ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" (65045, м. Одеса, вул. Спиридонівська, будинок 10, нежиле приміщення 15, код ЄДРПОУ 35049081).

3. Вимоги, не задоволені за відсутності майна банкрута, вважати погашеними.

4. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Кодексом України з процедур банкрутства строк або були відхилені господарським судом, вважати погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню.

5. Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" (65045, м. Одеса, вул. Спиридонівська, будинок 10, нежиле приміщення 15, код ЄДРПОУ 35049081).

6. Припинити повноваження ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" (65045, м. Одеса, вул. Спиридонівська, будинок 10, нежиле приміщення 15, код ЄДРПОУ 35049081) арбітражного керуючого Мензаренка Юрія Миколайовича (свідоцтво про здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майном, керуючого санацією, ліквідатора №1095 від 25.06.2013 р.) з дня внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань запису про припинення юридичної особи банкрута.

7. Провадження у справі №916/3936/23 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ" (65045, м. Одеса, вул. Спиридонівська, будинок 10, нежиле приміщення 15, код ЄДРПОУ 35049081) закрити.

Ухвала набрала законної сили 02 лютого 2024 року та може бути оскаржена у порядку, встановленому ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства та ст. ст. 254, 255 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено 05 лютого 2024 р.

Копію ухвали надіслати до електронного кабінету користувача підсистеми "Електронний суд": арбітражному керуючому Мензаренку Ю.М.; представнику фізичної особи-підприємця Маракіса Ангелоса адвокату Ляліну В.Ю.; Товариству з обмеженою відповідальністю "КУЛІКОВСЬКИЙ".

Копію ухвали в електронному вигляді надіслати: Управлінню державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради (udr@omr.gov.ua); Приморському відділу державної виконавчої служби у м. Одесі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (info_pm2@od.od.dvs.gov.ua).

Суддя С.І. Райчева

Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено07.02.2024
Номер документу116767072
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/3936/23

Ухвала від 02.02.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 22.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Постанова від 18.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 11.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 21.11.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 25.10.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 20.10.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 15.09.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 08.09.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні