Ухвала
від 06.09.2023 по справі 523/11085/22
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/11085/22

Провадження №2/523/1098/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"06" вересня 2023 р. Суворовський районний суд м. Одеси, в складі:

головуючого судді Бузовського В.В.,

при секретарі Петровської О.П.,

за участі:

прокурора Димерлія А.О.,

представника відповідача Усатенка В.Ю.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні, в залі суду № 16, в м. Одесі питання про залучення до участі у справі третьої особи, -

встановив:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси, в інтересах Одеської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Сіті хаус резорт» про усунення перешкод у користуванні власністю шляхом визнання недійсним договору купівлі-продажу, визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину за заповітом, визнання недійсним акту прийняття-передачі нерухомого майна, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та скасування рішення про державну реєстрацію права власності, визнання права власності.

В підготовчого судовому засідання суд, з власної ініціативи, поставив на обговорення питання, щодо залучення до участі у розгляді справі в якості третьої особи співзасновника ТОВ «Сіті хаус резорт».

Позивач Одеська міська рада в судове засідання не з`явилася, про час та місце розгляду справи повідомлена судом належним чином (а.с.29, т.2).

Прокурор Димерлій А.О. у судовому засідання заперечував проти залучення третьої особи.

Представник відповідача ОСОБА_3 не заперечував проти залучення третьої особи до розгляду справи.

Відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явилася, про час та місце розгляду справи повідомлена судом належним чином (а.с.32,т.2).

Відповідач ТОВ «Сіті хаус резорт» та його представник в судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені судом належним чином (а.с.31,т.2, а.с.33, т.2).

Згідно ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

З огляду на вказану норму закону, залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору можливе виключно на стадії підготовчого провадження або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до п.4 ч.2 ст.197ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Таким чином, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі третю особу без самостійних вимог на предмет спору співзасновника Товариства з обмеженою відповідальністю «Сіті хаус резорт» - ОСОБА_4 , оскільки у випадку виведення майна з статутного капіталу ТОВ «Сіті хаус резорт», це може вплинути на його права та обов`язки.

Керуючись ст. 53 ЦПК України суд, -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі в справі за Суворовської окружної прокуратури міста Одеси, в інтересах Одеської міської ради до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Сіті хаус резорт» про усунення перешкод у користуванні власністю шляхом визнання недійсним договору купівлі-продажу, визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину за заповітом, визнання недійсним акту прийняття-передачі нерухомого майна, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та скасування рішення про державну реєстрацію права власності, визнання права власності, вякості третьоїособи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору ОСОБА_4 .

Викликати третю особу в судове засідання призначене на 10 жовтня 2023 року, на 14 год 30 хв., направивши копію ухвали, копію позовної заяви.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана 11.09.2023 року.

Суддя:

СудСуворовський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення06.09.2023
Оприлюднено12.09.2023
Номер документу113338025
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: усунення перешкод у користуванні майном

Судовий реєстр по справі —523/11085/22

Рішення від 24.09.2024

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

Ухвала від 28.07.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Бузовський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні