Рішення
від 02.09.2010 по справі 22/215пд
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Д онецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

Р І Ш Е Н Н Я

іменем України

02.09.10 р. Справа № 22/215пд

Господарський суд Донець кої області у складі судді Ів анченкової О.М.,

при секретарі Бондар В.В., ро зглянув у відкритому судовом у засіданні справу

за позовом Фізичної осо би-підприємця ОСОБА_2, м.До нецьк, ідентифікаційний номе р НОМЕР_1,

до відповідача, Товариства з обмеженою відповідальніст ю „ЕСТАРС”, м.Донецьк, ЄДРПОУ 3 6252881,

за участю третьої особи 1 бе з самостійних вимог на сторо ні Позивача: Фізичної осо би-підприємця ОСОБА_3, м.До нецьк, ідентифікаційний номе р НОМЕР_2,

третьої особи 2 без самостій них вимог на стороні Позивач а: Фізичної особи-підприє мця ОСОБА_4, м.Донецьк, іден тифікаційний номер НОМЕР_3 ,

третьої особи 3 без самостій них вимог на стороні Позивач а: Фізичної особи-підприє мця ОСОБА_5, м.Донецьк, іден тифікаційний номер НОМЕР_4 ,

про визнання договору неді йсним, -

та зустрічною позовною зая вою Товариства з обмеженою в ідповідальністю „ЕСТАРС”, м. Донецьк, ЄДРПОУ 36252881,

до відповідача 1, Фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 , м.Донецьк, ідентифікаційний номер НОМЕР_1,

відповідача 2, Фізичної особи-підприємця ОСОБА_3, м.Донецьк, ідентифікаційний номер НОМЕР_2,

відповідача 3, Фізичної особи-підприємця ОСОБА_4, м.Донецьк, ідентифікаційний номер НОМЕР_3,

відповідача 4, Фізичної особи-підприємця ОСОБА_5, м.Донецьк, ідентифікаційний номер НОМЕР_4,

про визнання права власнос ті

за участю уповноважених пр едставників:

від позивача: ОСОБА_6 - п о довіреності;

від відповідача: Яворськ ий А.М. - директор;

від третьої особи 1: не з' яв ився;

третьої особи 2: не з' явивс я;

третьої особи 3: не з' явивс я,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Фізична особа -підприємець ОСОБА_2, м.Дон ецьк, звернувся до господарс ького суду Донецької області з позовною заявою до Відпові дача, Товариства з обмеженою відповідальністю „ЕСТАРС”, м.Донецьк, за участю третьої о соби 1 без самостійних вимог н а стороні Позивача, Фізично ї особи-підприємця ОСОБА _3, м.Донецьк, третьої особи 2 б ез самостійних вимог на стор оні Позивача, Фізичної ос оби-підприємця ОСОБА_4, м.Д онецьк, третьої особи 3 без сам остійних вимог на стороні По зивача, Фізичної особи-пі дприємця ОСОБА_5, м.Донець к, про визнання недійсним дог овору оренди №1 від 01.03.2010р. уклад еного між Товариством з обме женою відповідальністю „ЕСТ АРС” (ЄДРПОУ 36252881) та фізичними о собами підприємцями: ОСОБА _2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: АДРЕСА_2), ОСОБА_4 (ідентифікаційний номер НОМЕР_3, адреса: АД РЕСА_1), ОСОБА_5 (ідентифік аційний номер НОМЕР_4, адр еса: АДРЕСА_4) та ОСОБА_3 (ідентифікаційний номер Н ОМЕР_2, адреса: АДРЕСА_5).

В обгрунтування свої х вимог Позивач посилається на відсутність у Відповідача права власності на предмет ц ього договору - нерухомого майна: вбудованого приміщенн я загальною площею 444,3 кв.м. на 1-м у поверсі житлового будинку, літ.А-17, розташованого за адре сою: м.Донецьк, вул.Артема, б.147 „ г”. За таких обставин, приймаю чи до уваги, що згідно із ст.761 Ц ивільного кодексу України пр аво передання майна у найм на лежить власникові речі, за тв ердженням Позивача, передача Відповідачем в оренду нежит лового приміщення, яке не є йо го власністю, суперечить вим огам закону.

Відповідачем 01.09.2010р. суду пре дставлено відзив на позов, ві дповідно до якого позовні ви моги не визнано у повному обс язі.

Одночасно, 01.09.2010р. Відповідач звернувся до господарського суду з зустрічною позовною з аявою до Позивача та третіх о сіб про визнання за Товарист вом з обмеженою відповідальн істю „ЕСТАРС” (ідентифікацій ний код 36252881) право власності на вбудоване приміщення загаль ною площею 442,60 кв.м. на першому п оверсі житлового будинку, лі т.А-17, розташованого за адресо ю: м.Донецьк, вул.Артема, б.147 „г” , яке складається з приміщенн я аптеки №51 (17 кімнат загальною площею 387,6 кв.м.) та з офісного пр иміщення №52 (1 кімната площею 55 кв.м.).

Ухвалою від 01.09.2010р. зустрічна позовна заява прийнята до сп ільного розгляду з первісним позовом.

В обґрунтування зустрічни х позовних вимог Відповідач посилається на перебування спірного майна у його статут ному капіталі та, з огляду на н аведене, у розумінні ст.12 Зако ну України „Про господарські товариства”, ст.ст.20, 85 Господа рського кодексу України, ст.с т.16, 115, 392 Цивільного кодексу Укр аїни, ст.16 Господарського проц есуального кодексу України, Товариство з обмеженою відпо відальністю „ЕСТАРС” є власн иком означених приміщень. Ра зом з тим, останній зазначає п ро зміну першочергової площі об' єкту нерухомості у зв' язку з проведенням ремонту п риміщення.

У відзиві без номеру та дати , представленому суду 01.09.2010р., Ві дповідач за зустрічним позов ом (Позивач за первісним позо вом) підтверджує здійснення Позивачем за зустрічним позо вом (Відповідачем за первісн им позовом) ремонту та зміни п лощі приміщення, але вважає ц і факти такими, що ніяким чино м не впливають на вирішення с пору за первісним позовом. Пр и цьому, проти задоволення зу стрічних позовних вимог не з аперечує.

01.09.2010р. через канцелярію госп одарського суду Донецької об ласті від Фізичної особи -підприємця ОСОБА_5 та Фі зичної особи-підприємця ОСОБА_3 надано відзив на пе рвісну позовну заяву та зуст річний позов, за змістом яког о ці особи заперечують проти задоволення вимог за первіс ним позовом, вимоги за зустрі чним позовом визнають. Одноч асно, у даному відзиві заявле но клопотання щодо подальшог о розгляду справи без їх прис утності.

Фізична особа-підприємец ь ОСОБА_4 у відзиві на перв існий та зустрічний позови, щ о наданий суду 01.09.2010р., зазначає про відсутність ознак будь-я кого правопорушення під час укладення та виконання догов ору оренди, вважає Товариств о з обмеженою відповідальніс тю „ЕСТАРС” фактичним власни ком приміщення. З огляду на це заперечує проти позовних ви мог Фізичної особи-підпр иємця ОСОБА_2 та визнає ви моги за зустрічним позовом.

Одночасно, Товариством з об меженою відповідальністю „Е СТАРС” у зустрічному позові визначено в якості третьої о соби Комунальне підприємств о „Бюро технічної інвентариз ації м.Донецька”. Проте, врахо вуючи підстави подання зустр ічного позову засновані на п оложеннях ст.ст.20, 85 Господарсь кого кодексу України, ст.ст.16, 11 5, 392 Цивільного кодексу Україн и, ст.16 Господарського процесу ального кодексу України, як н абуття права власності на сп ірне майно внаслідок внесенн я його у статутний капітал То вариства з обмеженою відпові дальністю „ЕСТАРС” та відсут ність спору із Комунальним п ідприємством „Бюро технічно ї інвентаризації м.Донецька” , а також приймаючи до уваги, щ о спір між учасниками процес у не зачіпає прав та охоронюв аних законом інтересів остан нього, суд не вбачає доцільни м залучення у якості третьої особи означене підприємство та вважає за можливе об' єкт ивно, всебічно розглянути сп раву без його участі.

Вислухавши в судовому засі данні представників сторін, дослідивши матеріали справи та оцінивши подані докази за своїм внутрішнім переконанн ям, суд встановив наступне.

Відповідно до ст.12 Закону Ук раїни „Про господарські това риства”, товариство є власни ком, зокрема, майна, переданог о йому учасниками у власніст ь як вклад до статутного (скла деного) капіталу.

За приписами ст.85 Господарс ького кодексу України, госпо дарське товариство є власник ом майна, переданого йому у вл асність засновниками і учасн иками як внески; продукції, ви робленої у результаті господ арської діяльності товарист ва; доходів, одержаних від гос подарської діяльності товар иства; іншого майна, набутого товариством на підставах, не заборонених законом.

Зазначені статті матеріал ьного законодавства кореспо ндуються із ст.115 Цивільного к одексу України, у якій визнач ено, що господарське товарис тво є власником, зокрема, майн а, переданого йому учасникам и товариства у власність як в клад до статутного (складено го) капіталу.

Матеріали справи містять п ротокол загальних зборів уча сників Товариства з обмежено ю відповідальністю „ЕСТАРС” №1 від 07.11.2008р., відповідно до яког о вирішено створити Товарист во з обмеженою відповідальні стю „ЕСТАРС” з місцезнаходже нням: Україна, м.Донецьк, вул.А ртема, б.147 „г”, зі статутним кап італом у розмірі 163 372,00 грн., в утв оренні якого бере участь фіз ична особа ОСОБА_8, іденти фікаційний номер НОМЕР_5 ( засновник), на суму в розмірі 1 63 372,00 грн., що становить 100% статут ного капіталу. При цьому, вирі шено внесок до статутного ка піталу товариства здійснити майном, яке є власністю засно вника, а саме вбудоване примі щення на 1-му поверсі в житлово му будинку літ,.А-17, загальною п лощею 444,3 кв.м., що розташовано з а адресою: м.Донецьк, вул.Артем а, б.147 „г”.

За змістом витягу про реєст рацію права власності на нер ухоме майно, виданого Комуна льним підприємством „Бюро те хнічної інвентаризації м.Дон ецька” від 30.09.2008р. за №20403506, означе ний об' єкт нерухомості знах одиться у приватній власност і ОСОБА_8 на підставі дого вору купівлі-продажу від 23.07.2008р .

Згідно акту прийому-переда чі майна №1 від 07.11.2008р., ОСОБА_8 , керуючись протоколом №1 зага льних зборів учасників Товар иства з обмеженою відповідал ьністю „ЕСТАРС” від 07.11.2008р., як з асновник, передала у статутн ий капітал зазначеного підпр иємства обумовлене вище прим іщення по вул.Артема, б.147 „г” у м.Донецьку.

Відповідно до п.4 акту №1 від 0 7.11.2008р., засновник втратив право власності на майно, а товарис тво набуло його з моменту скл адання цього акту. Одночасно з цим засновник набуває прав учасника товариства, який по вністю сплатив свою частку у статутний фонд товариства т а право отримати від товарис тва відповідне свідоцтво.

Підтвердження наведен их обставин вбачається в пол оженнях статуту Товариства з обмеженою відповідальністю „ЕСТАРС”, зареєстрованого В иконавчим комітетом Донецьк ої міської ради Донецької об ласті. Так, п.4.4 встановлено скл ад майна, яким засновник утво рює статутний капітал - вбу доване приміщення на 1-му пове рсі в житловому будинку, літ.А -17, загальною площею 444,3 кв.м., що р озташовано за адресою: м.Доне цьк, вул.Артема, б.147 „г”.

Відповідно до ст.328 Цивільно го кодексу України передбаче но, що право власності набува ється на підставах, що не забо ронені законом. Право власно сті вважається набутим право мірно, якщо інше прямо не випл иває із закону або незаконні сть набуття права власності не встановлена судом. Тобто, у відповідності до ст.328 Цивіль ного кодексу України встанов люється презумпція правомір ності набуття права власност і, якщо інше прямо не випливає із закону або не встановлено судом.

Відповідно до ст.66 Господар ського кодексу України, майн о підприємства становлять ви робничі і невиробничі фонди, а також інші цінності, вартіс ть яких відображається в сам остійному балансі підприємс тва. При цьому, джерелами форм ування майна підприємства є, зокрема, грошові та матеріал ьні внески засновників.

Як вже було зазначено вище, згідно із ст.115 Цивільного код ексу України, ст.85 Господарськ ого кодексу України, господа рське товариство є власником , зокрема, майна, переданого йо му учасниками товариства у в ласність як вклад до статутн ого (складеного) капіталу.

За змістом ст.12 Закону Украї ни "Про господарські товарис тва" майно, передане засновни ками і учасниками у власніст ь товариства, є власністю тов ариства.

Відповідно до ст. 91 Цивільно го кодексу України, цивільна правоздатність юридичної о соби виникає з моменту її ств орення і припиняється з дня в несення до єдиного державно го реєстру запису про її прип инення.

Згідно із п. 4 ст. 25 Закону Укра їни „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців”, дата вне сення до Єдиного державног о реєстру запису про проведе ння державної реєстрації юри дичної особи є датою державн ої реєстрації юридичної особ и.

За таких обставин, враховую чи фактичну передачу ОСОБА _8 спірного майна до статутн ого фонду Товариства з обмеж еною відповідальністю „ЕСТА РС” (акт прийому-передачі май на №1 від 07.11.2008р.) та проведення де ржавної реєстрації юридичн ої особи 10.11.2008р. у повній відпов ідності до вимог чинного зак онодавства України, що підтв ерджується свідоцтвом про де ржавну реєстрацію юридичної особи серія А00 №744712 від 10.11.2008р., суд дійшов висновку, що Товарист во з обмеженою відповідальні стю „ЕСТАРС” стало власником вбудованого приміщення на 1-м у поверсі в житловому будинк у, літ.А-17, загальною площею 444,3 к в.м., що розташовано за адресою : м.Донецьк, вул.Артема, б.147 „г” з моменту включення Позивача в єдиний держаний реєстр юри дичних осіб та фізичних осіб -підприємців.

Згідно із ст.317 Цивільного ко дексу України, власникові на лежать права володіння, кори стування та розпорядження св оїм майном. При цьому, за припи сами ч.2 ст.319 Цивільного кодекс у України, власник має право в чиняти щодо свого майна будь -які дії, що не суперечать зако ну. Зокрема, ст.320 Цивільного ко дексу України передбачає, що власникові надане право вик ористовувати майно для здійс нення підприємницької діяль ності.

Враховуючи передбачені ді ючим законодавством повнова ження власника об' єкта неру хомості, Товариством з обмеж еною відповідальністю „ЕСТА РС” у набутому в статутний фо нд приміщенні було здійснено ремонт. Дані обставини у поря дку, встановленому Господарс ьким процесуальним кодексом України, не спростовані та пі дтвердженні Відповідачами з а зустрічним позовом.

Згідно з технічним паспорт ом, складеним станом на 29.06.2010р. К омунальним підприємством „Б юро технічної інвентраризац ії м.Донецька”, площа вбудова ного приміщення на першому п оверсі у будинку 147 „г” по вули ці Артема у м.Донецьку у зв' я зку зі здійсненим у ньому рем онтом (обшивкою гіпсокартоно м), становить 442,6 кв.м. та складає ться з приміщень №51 (17 кімнат сл ужбового, складського та заг ального користування) загаль ною площею 387,6 кв.м. та з офісног о приміщення №52 (1 кімната) площ ею 55 кв.м.

Відповідно до ст.16 Цивільно го кодексу України, способам и захисту цивільних прав та і нтересів може бути визнання права.

Згідно із ст.20 Господарсько го кодексу України, права та з аконні інтереси суб'єктів го сподарювання захищаються шл яхом, зокрема, визнання наявн ості або відсутності прав.

За змістом ст.392 Цивільного к одексу України, власник майн а може пред' явити позов про визнання його права власнос ті, якщо це право оспорюється або не визнається іншою особ ою, а також у разі втрати ним д окумента, який засвідчує йог о право власності.

Згідно ст.4-3 Господарського процесуального кодексу Укра їни, судочинство в господарс ьких судах здійснюється на з асадах змагальності.

За приписом ст.33 Господарсь кого процесуального кодексу України, кожна сторона повин на довести обставини, на які в она посилається в обґрунтува ння своїх вимог або заперече нь.

Як встановлено судом, обґру нтовуючи вимоги про визнання права власності на спірне ма йно, Товариство з обмеженою в ідповідальністю „ЕСТАРС” по силається на фактичне невизн ання його прав Позивачем за п ервісним позовом (Відповідач 1 за зустрічним позовом). Зокр ема, Позивач у позовній заяві стверджує про відсутність у Відповідача права власності на спірне майно.

Як вказувалось вище, Товари ство з обмеженою відповідаль ністю „ЕСТАРС” згідно із ст.115 Цивільного кодексу України, ст.ст.66, 85 Господарського кодек су України, ст.12 Закону Україн и „Про господарські товарист ва” стало власником спірного майна внаслідок отримання о станнього в якості внеску до статутного фонду.

За таких обставин, виходячи з того, що зустрічний позов пр о визнання права власності п овністю доведений Відповіда чем за первісним позовом (Поз ивачем за зустрічним позовом ), обґрунтований законодавст вом та фактичними матеріалам и справи, враховуючи норми ст .ст.12, 13 Закону України "Про госп одарські товариства", а також ст.ст.66, 85 Господарського кодек су України та 115 Цивільного ко дексу України, виходячи з тог о, що право власності Позивач а на спірне майно не визнаєть ся Відповідачем 1 за зустрічн им позовом (Позивачем за перв існим позовом), позовні вимог и про визнання права власнос ті Товариства з обмеженою ві дповідальністю „ЕСТАРС” на в будоване приміщення загальн ою площею 442,60 кв.м. на першому по версі житлового будинку, літ .А-17, розташованого за адресою : м.Донецьк, вул.Артема, б.147 „г”, я ке складається з приміщення аптеки №51 (17 кімнат загальною п лощею 387,6 кв.м.) та з офісного при міщення №52 (1 кімната площею 55 к в.м.) підлягають задоволенню, а твердження Фізичної осо би-підприємця ОСОБА_2 судо м відхиляються, як необґрунт овані.

Згідно із ст.215 Цивільного ко дексу України, підставою нед ійсності правочину є недодер жання в момент вчинення стор оною (сторонами) вимог, які вст ановлені, зокрема, ч.1 ст.203 Циві льного кодексу України.

За приписом ч.1 ст.203 Цивільно го кодексу України, зміст пра вочину не може суперечити ць ому кодексу, іншим актам циві льного законодавства, а тако ж моральним засадам суспільс тва.

Виходячи зі змісту позовно ї заяви, за твердженням Позив ача, договір оренди №1 від 01.03.2010р ., укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю „ЕСТАРС” (ЄДРПОУ 36252881) та фізичн ими особами-підприємцями: О СОБА_2 (ідентифікаційний но мер НОМЕР_1, адреса: АДРЕ СА_2), ОСОБА_4 (ідентифікац ійний номер НОМЕР_3, адрес а: 83092, АДРЕСА_1), ОСОБА_5 (ід ентифікаційний номер НОМЕ Р_4, адреса: АДРЕСА_4) та О СОБА_3 (ідентифікаційний но мер НОМЕР_2, адреса: АДРЕ СА_5) має бути визнаний недій сним.

Як встановлено судом, в обґр унтування факту визнання спі рного договору оренди №1 від 01 .03.2010р. недійсним Позивач посил ається на відсутність у Відп овідача права власності на м айно, яке є предметом цього до говору.

Зокрема, як вказує Позивач, у відповідності з вимогами с т.761 Цивільного кодексу Україн и, право передання майна у най ом має власник речі або особа , якій належать майнові права .

Проте, згідно з висновками с уду, викладеними вище, Відпов ідач є власником спірного не рухомого майна.

Одночасно, інших доказів не відповідності спірного дого вору оренди №1 від 01.03.2010р. вимога м закону Позивачем всупереч ст.ст.4-3, 33 Господарського проце суального кодексу України до матеріалів справи не надано .

За таких обставин, враховую чи вищевикладене, приймаючи до уваги, що вимоги про визнан ня недійсним договору оренди №1 від 01.03.2010р. недоведені фактич ними обставинами справи, пер вісний позов підлягає залише нню без задоволення.

Судові витрати за первісни м кодексом підлягають віднес енню на Позивача, відповідно до ст. 49 Господарського проце суального кодексу України.

Судові витрати за зустрічн им позовом, у відповідності д о ст.49 Господарського процесу ального кодексу України, під лягають віднесенню на відпов ідачів.

За таких обставин, керуючис ь ст.ст.43, 49, 82-85 Господарського пр оцесуального кодексу Україн и, господарський суд, -

ВИРІШИВ:

1. Відмовити у задоволе нні позовних вимог Фізично ї особи-підприємця ОСОБА _2, м.Донецьк, до Відповідача, Товариства з обмеженою відп овідальністю „ЕСТАРС”, м.Дон ецьк, за участю третьої особи 1 без самостійних вимог на сто роні Позивача Фізичної о соби-підприємця ОСОБА_3, м .Донецьк, третьої особи 2 без с амостійних вимог на стороні Позивача Фізичної особи -підприємця ОСОБА_4, м.Доне цьк, третьої особи 3 без самост ійних вимог на стороні Позив ача Фізичної особи-підпр иємця ОСОБА_5, м.Донецьк, пр о визнання недійсним договор у оренди №1 від 01.03.2010р. укладеног о між Товариством з обмежено ю відповідальністю „ЕСТАРС” (ЄДРПОУ 36252881) та фізичними особа ми підприємцями: ОСОБА_2 (і дентифікаційний номер НОМ ЕР_1, адреса: АДРЕСА_2), ОС ОБА_4 (ідентифікаційний ном ер НОМЕР_3, адреса: АДРЕС А_1), ОСОБА_5 (ідентифікаці йний номер НОМЕР_4, адреса : АДРЕСА_4) та ОСОБА_3 (іде нтифікаційний номер НОМЕР _2, адреса: АДРЕСА_5).

2. Зустрічні позовні ви моги Товариства з обмеженою відповідальністю „ЕСТАРС”, м .Донецьк, до Фізичної особ и-підприємця ОСОБА_2, м.Дон ецьк, Фізичної особи-підп риємця ОСОБА_3, м.Донецьк, Фізичної особи-підприємця ОСОБА_4, м.Донецьк, Фізич ної особи-підприємця ОСО БА_5, м.Донецьк, про визнання за Товариством з обмеженою в ідповідальністю „ЕСТАРС” (ід ентифікаційний код 36252881) право власності на вбудоване прим іщення загальною площею 442,60 кв .м. на першому поверсі житлово го будинку, літ.А-17, розташован ого за адресою: м.Донецьк, вул. .Артема, б.147 „г”, яке складаєтьс я з приміщення аптеки №51 (17 кімн ат загальною площею 387,6 кв.м.) та з офісного приміщення №52 (1 кім ната площею 55 кв.м.) задовольни ти.

3.Визнати право власності Т овариства з обмеженою відпов ідальністю „ЕСТАРС”, м.Донец ьк, на вбудоване приміщення з агальною площею 442,60 кв.м. на пер шому поверсі житлового будин ку, літ.А-17, розташованого за ад ресою: м.Донецьк, вул.Артема, б .147 „г”, яке складається з примі щення аптеки №51 (17 кімнат загал ьною площею 387,6 кв.м.) та з офісно го приміщення №52 (1 кімната пло щею 55 кв.м.).

4.Стягнути з Фізичної ос оби-підприємця ОСОБА_2, м.Д онецьк, ідентифікаційний ном ер НОМЕР_1, на користь Това риства з обмеженою відповіда льністю „ЕСТАРС” відшкодува ння сплаченого державного ми та в розмірі 25,5 грн. та витрат н а інформаційно-технічне забе зпечення судового процесу в розмірі 59,00грн.

5.Стягнути з Фізичної ос оби-підприємця ОСОБА_3, м.Д онецьк, ідентифікаційний ном ер НОМЕР_2, на користь Това риства з обмеженою відповіда льністю „ЕСТАРС” відшкодува ння сплаченого державного ми та в розмірі 25,5 грн. та витрат н а інформаційно-технічне забе зпечення судового процесу в розмірі 59,00грн.

6.Стягнути з Фізичної ос оби-підприємця ОСОБА_4, м.Д онецьк, ідентифікаційний ном ер НОМЕР_3, на користь Това риства з обмеженою відповіда льністю „ЕСТАРС” відшкодува ння сплаченого державного ми та в розмірі 25,5 грн. та витрат н а інформаційно-технічне забе зпечення судового процесу в розмірі 59,00грн.

7.Стягнути з Фізичної ос оби-підприємця ОСОБА_5, м.Д онецьк, ідентифікаційний ном ер НОМЕР_4, 25,5грн. на користь Товариства з обмеженою відп овідальністю „ЕСТАРС” відшк одування сплаченого державн ого мита в розмірі 25,5 грн. та ви трат на інформаційно-технічн е забезпечення судового проц есу в розмірі 59,00грн.

8.Видати наказ після набран ня рішенням законної сили.

9.У судовому засіданні 02.09.2010р. оголошено вступну та резолют ивну частини рішення.

10.Рішення може бути оскарже но в апеляційному порядку пр отягом десяти днів з дня його оголошення. Зазначений стро к обчислюється з дня підписа ння рішення, оформленого від повідно до ст.84 Господарськог о процесуального кодексу Укр аїни.

11.Рішення може бути оскарже но в касаційному порядку про тягом двадцяти днів з дня наб рання ним законної сили.

Суддя

Повний текст рішення пі дписано 03.09.2010р.

Дата ухвалення рішення02.09.2010
Оприлюднено28.09.2010
Номер документу11334856
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання права власнос ті

Судовий реєстр по справі —22/215пд

Ухвала від 01.09.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Іванченкова О.М.

Рішення від 02.09.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Іванченкова О.М.

Ухвала від 09.08.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

Іванченкова О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні