Ухвала
від 11.09.2023 по справі 420/22041/23
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/22041/23

У Х В А Л А

11 вересня 2023 року Одеський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Радчука А.А.,

розглянувши в приміщенні Одеського окружного адміністративного суду в порядку спрощеного провадження без виклику сторін клопотання представника відповідача про розгляд у судовому засіданні з повідомленням сторін справи за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) до Військової частини НОМЕР_2 Національної гвардії України ( АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Одеського окружного адміністративного суду перебуває справа за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Військової частини НОМЕР_2 Національної гвардії України, у якій позивач просить суд:

визнати протиправною бездіяльність Відповідача Військової частини НОМЕР_4 Національної гвардії України, код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 щодо ненарахування та невиплати Позивачу додаткової винагороди для військовослужбовців під час дії воєнного стану за період лікування, внаслідок поранення отриманого під час захисту Батьківщини за період з 23.12.2022 року по 06.04.2023 року;

стягнути з Відповідача Військової частини НОМЕР_4 Національної гвардії України, код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 на користь ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , що проживає за адресою: АДРЕСА_4 додаткову винагороду для військовослужбовців під час дії воєнного стану за період лікування, внаслідок поранення отриманого під час захисту Батьківщини за період з 23.12.2022 року по 06.04.2023 року в розмірі 349 032,18 (триста сорок дев`ять тисяч тридцять дві гривні 18 коп.) гривень;

стягнути з Відповідача Військової частини НОМЕР_4 Національної гвардії України, код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 на користь ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , що проживає за адресою: АДРЕСА_4 компенсацію втрати частини доходу у зв`язку з несвоєчасною виплатою додаткової винагороди за період лікування в розмірі 9059,35 (дев`ять тисяч п`ятдесят дев`ять гривень 35 коп.) гривень.

стягнути з Відповідача Військової частини НОМЕР_4 Національної гвардії України, код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 на користь ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , що проживає за адресою: АДРЕСА_4 моральну шкоду в розмірі 200 000 (двісті тисяч) гривень;

стягнути з Відповідача Військової частини НОМЕР_4 Національної гвардії України, код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 на користь ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , що проживає за адресою: АДРЕСА_4 витрати на правничу допомогу в розмірі 40 000,00 (сорок тисяч) гривень.

Ухвалою від 28.08.2023 року відкрито провадження по справі та повідомлено сторін, що справа буде розглядатись в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

05.09.2023 року до суду від представника відповідача надійшло клопотання про розгляд справи судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Розглянувши клопотання про розгляд справи у відкритому судовому засіданні з повідомленням сторін, суд зазначає наступне.

Згідно ч.ч.5-7 статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає справу у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Суд може відмовити у задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін: 1) у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу; 2) якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Суд звертає увагу, що зазначаючи про необхідність розгляду справи у судовому засіданні з викликом сторін, відповідач не зазначає встановлення яких обставин у справі є неможливим шляхом аналізу письмових доказів і пояснень та у зв`язку з чим необхідно проводити судове засідання. Клопотання представника відповідача взагалі нічим не обґрунтовано, а лише містить посилання на частини 5,7 КАС України.

При цьому, суд зазначає, що бажання сторони у справі викласти під час публічних слухань свої аргументи, які можуть бути висловлені нею у відзиві на позов чи запереченнях на відповідь на відзив (за умови його подання), не зумовлюють необхідності призначення до розгляду справи з викликом її учасників.

Суд зазначає, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у даній справі не вимагають проведення судового засідання для повного та всебічного встановлення обставин справи.

У той же час, суд зазначає, що відповідно до п.3 ч.3 ст.44 КАС України учасники справи мають право: подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Тобто, у разі необхідності, учасники справи мають право викласти свої пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб у письмовому вигляді, які будуть враховані судом при прийнятті рішення.

З урахуванням зазначених обставин, у сукупності, суд дійшов висновку про відсутність підстав для розгляду справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Керуючись ст.ст. 12, 243, 248, 256, 262 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання представника відповідача про розгляд у судовому засіданні з повідомленням сторін справи за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) до Військової частини НОМЕР_2 Національної гвардії України ( АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії відмовити.

Ухвала набирає законної сили в порядку і строки, встановлені ст.256 КАС України та оскарженню не підлягає.

СуддяА.А. Радчук

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.09.2023
Оприлюднено13.09.2023
Номер документу113364361
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо

Судовий реєстр по справі —420/22041/23

Ухвала від 12.02.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Радчук А.А.

Рішення від 27.10.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Радчук А.А.

Ухвала від 11.09.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Радчук А.А.

Ухвала від 28.08.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Радчук А.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні