Ухвала
від 08.09.2023 по справі 565/1462/23
КУЗНЕЦОВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 565/1462/23

Провадження № 2/565/353/23

У Х В А Л А

08 вересня 2023 року м.Вараш

Кузнецовський міський суд Рівненської області в особі судді Незнамової І.М., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 (адреса реєстрації: АДРЕСА_1 )до Відкритого акціонерного товариства Банк «Біг Енергія» в особі ліквідатора - Васільченка Юрія Леонідовича (адреса місцезнаходження: 01032, м.Київ, вул.Комінтерну, буд.№15), Товариства з обмеженою відповідальністю «Брокінвестгруп» (адреса місцезнаходження: 40020, м.Суми, вул.Лесі Українки, буд.№14), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_2 (адреса реєстрації: АДРЕСА_2 ), про припинення іпотеки та обтяження нерухомого майна за договором іпотеки,

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Відкритого акціонерного товариства Банк «Біг Енергія» в особі ліквідатора - Васільченка Юрія Леонідовича, Товариства з обмеженою відповідальністю «Брокінвестгруп», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_2 , про припинення іпотеки та обтяження нерухомого майна за договором іпотеки, в якому просить:

-визнати припиненою іпотеку за іпотечним договором, укладеним 23.12.2005 року між ОСОБА_1 та Відкритим акціонерним товариством Банк «Біг Енергія» в особі директора Кузнецовської філії Рєзнікової Руслани Олексіївни, що діяла на підставі положення про філію та довіреності, посвідченої приватним нотаріусом Піцик Н.П. 14.04.2005 року за номером 527, посвідченого приватним нотаріусом Кузнецовського міського нотаріального округу Полюхович В.А., зареєстрованого в реєстрі за №3034, предметом якого є нерухоме майно - квартира АДРЕСА_3 , належне на праві власності ОСОБА_1 та припинити обтяження за цим іпотечним договором.

Підставою заявленого позову є необхідність припинення іпотеки та обтяження нерухомого майна за договором іпотеки.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог статей 27, 175, 177 ЦПК України. Відсутні підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. З урахуванням викладеного, суд вважає за необхідне прийняти цивільну справу до свого провадження та відкрити провадження у справі.

Відповідно до вимог ст.274 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 175, 177, 187, 274, 277 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Прийняти дорозгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Відкритого акціонерного товариства Банк «Біг Енергія» в особі ліквідатора - Васільченка Юрія Леонідовича, Товариства з обмеженою відповідальністю «Брокінвестгруп», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, ОСОБА_2 , про припинення іпотеки та обтяження нерухомого майна за договором іпотеки

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Відповідач у п`ятнадцятиденний строк із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі має право надіслати: 1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; 2) позивачам, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

Встановити третій особі строк для подання пояснень тривалістю п`ять днів з дня отримання копії цієї ухвали, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України, у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив тривалістю п`ять днів з дня його вручення, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк для подання заперечень на відповідь на відзив тривалістю п`ять днів з дня її вручення, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Підготовче судовезасідання усправі призначитина 10год.00хв.05жовтня 2023року.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет на вебсайті: http://kzm.rv.court.gov.ua/sud1711/gromadyanam/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі направити учасникам справи, а відповідачу та третій особі також і копію позовної заяви та копії доданих до неї матеріалів.

У підготовче судове засідання викликати сторони.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя І.М.Незнамова

Дата ухвалення рішення08.09.2023
Оприлюднено13.09.2023
Номер документу113378866
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000)

Судовий реєстр по справі —565/1462/23

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Кузнецовський міський суд Рівненської області

Незнамова І.М.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Кузнецовський міський суд Рівненської області

Незнамова І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні