Ухвала
від 11.09.2023 по справі 481/1572/23
НОВОБУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 481/1572/23 Провадж.№ 2/481/336/2023

У Х В А Л А

(про залишення позовної заяви без руху)

11.09.2023 року м. Новий Буг

Суддя Новобузького районного суду Миколаївської області Уманська О.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа орган опіки та піклування Софіївської сільської ради Баштанського району Миколаївської області, про визначення місця проживання неповнолітньої дитини,

Встановив :

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 , третя особа орган опіки та піклування Софіївської сільської ради Баштанського району Миколаївської області, про визначення місця проживання неповнолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Дослідивши надану позовну заяву та додані до не матеріали, суд вважає, що позовну заяву необхідно залишити без руху, оскільки вона не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України.

Так, відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Отже, згідно п.2 ч.3 ст.175 ЦПК Українипозовна заява повинна крім іншого містити, місце проживання чи перебування відповідача.

Позивачем визначено місце проживання відповідача за адресою: м.Миколаїв, 54001. При цьому не вказано в якому районі міста Миколаєва, на якій вулиці та номер будинку, де проживає відповідачка.

Відсутність вірної інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) відповідача, унеможливлює виконати судом вимогич.6 ст.187 ЦПК Українита в подальшому, забезпечити виклик відповідача в судове засідання.

У відповідності до ч. 1ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, з метою усунення недоліків позовної заяви, позивачу необхідно повідомити суд про останню відому адресу місця проживання (перебування) відповідача, для направлення їй копії позовної заяви із додатками та повісток у судові засідання.

З урахуванням викладеного та керуючись ст.ст.175,185,260 ЦПК України, суд,

Постановила :

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа орган опіки та піклування Софіївської сільської ради Баштанського району Миколаївської області, про визначення місця проживання неповнолітньої дитини, залишити без руху та надати строк для усунення зазначених недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити, що у разі не усунення недоліків у встановлений в ухвалі строк, позовна заява буде вважатись неподаною та повернеться позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя

СудНовобузький районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення11.09.2023
Оприлюднено14.09.2023
Номер документу113408314
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —481/1572/23

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Уманська О. В.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Уманська О. В.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Уманська О. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Уманська О. В.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Уманська О. В.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Уманська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні