Ухвала
від 27.08.2007 по справі 10693-2007
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

10693-2007

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Автономна Республіка Крим, 95003, м.Сімферополь, вул.Р.Люксембург/Речна, 29/11, к. 322

УХВАЛА

 

 

27.08.2007Справа №2-27/10693-2007

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Привіз на Південной», с.м.т. Чорноморське, вул.. Южна, 56.   

До         Кримське республіканське підприємство «Бюро реєстрації і технічної інвентаризації в м. Євпаторії»,  м. Євпаторія, вул. Некрасова, 45.  

 Про видачу виконавчого документу.  

Суддя Н.В. Воронцова.

Від заявника  –  Малахов П. В., дор. у справі.  

Від   відповідача –  не з'явився.

В С Т А Н О В И В

Заявник, товариство з обмеженою відповідальністю «Привіз на Південной», просить видати виконавчий документ на виконання рішення третейського суду   від 25 жовтня   2006 р., створеного для вирішення конкретного спору, третейський суддя Шевченко Ігор Олександрович, за позовом ТОВ «Привіз на Південній» до ТОВ «Чорноморське районне підприємство матеріально – технічного забезпечення» про визнання права власності на нерухоме майно, що є  часткою статутного фонду ТОВ «Привіз на Південній», код ЗКПО 34533400,  розташованого за адресою: Україна, АР Крим, с.м.т. Чорноморське, вул.. Южна, 56, яке склалається з нежитлових приміщень: літ. «А» - 963,3 кв. м., літ. «Б» - 849,5 кв. м., частина літ. «В» - 549,6 кв. м., літ. «Г» - 59,5 кв.м., літ. «Д» - 36,7 кв.м., літ. «Е» - 7,1 кв. м.,  літ. «Ж» - 164,9 кв. м. і нежитлових приміщень нафтобази, розташованих за адресою: України, АР Крим, с.м.т. Чорноморське, вул.. Щорса, 19а.      

Свою заяву товариство з обмеженою відповідальністю «Привіз на Південной»  обґрунтовує тим, що  для виконання даного рішення третейського суду необхідно здійснення дій з  боку кримського  республіканського підприємства «Бюро реєстрації і технічної документації в м. Євпаторія». Однак  кримське республіканське підприємство «Бюро реєстрації і технічної інвентаризації в м. Євпаторії» відмовило ТОВ «Привіз на Південной»   у прийнятті документів для виконання рішення третейського  суду від 25.10.2006 р., оскільки відповідно до ст.. 55 Закону України «Про третейські суди» його виконання здійснюється лише за умови видачі компетентним судом виконавчого документа,  яким є наказ господарського суду.  

Відповідно до ст.. 55 Закону України “Про третейські суди” рішення третейського суду виконуються забовязаною стороною добровільно, в порядку і строки, що встановлені  у рішенні. Виконання рішення третейського суду,  якщо воно потребує вчинення дій органами державної влади, органами місцевого самоврядування та їх службовими особами,  здійснюється за умови видачі компетентним органом виконавчого документа.  

Відповідно до ст.. 56 Закону України “Про третейські суди” заява про  видачу  виконавчого  документа може бути подана до компетентного суду протягом трьох років з  дня  прийняття  рішення третейським судом. Така заява підлягає розгляду компетентним судом протягом 15 днів з дня її надходження до суду.  Про час  та  місце розгляду  заяви  повідомляються  сторони,  проте  неявка сторін чи однієї із сторін не є перешкодою для судового розгляду заяви. При розгляді   заяви   про   видачу   виконавчого   документа компетентний  суд  повинен  витребувати  справу з постійно діючого третейського суду,  в якому  зберігається  справа,  яка  має  бути направлена  до  компетентного  суду  протягом  п'яти  днів від дня надходження вимоги.  У такому випадку строк  вирішення  заяви  про видачу виконавчого документа продовжується до одного місяця. Ухвала про   видачу   виконавчого   документа   направляється сторонам протягом п'яти днів з дня її прийняття. Сторона, на користь якої виданий виконавчий документ, одержує його безпосередньо у компетентному суді.

В зв'язку з вказаним , ГС АР Крим було надіслано запит до третейського суду від 13.08.2007 р.  з метою отримання вказаної справи.

З супровідним листом від 23.08.2007 р. справа була отримана ГС АР Крим.

Вислухавши представника товариства з обмеженою відповідальністю «Привіз на Південной», розглянувши матеріали справи, дослідивши справу третейського суду, суд встановив, що рішенням від 25.10.2006 р.  третейського суду по вирішенню конкретного спору  позов товариства з обмеженою відповідальністю «Привіз на Південной»   до ТОВ «Чорноморське районне підприємство матеріально – технічного забезпечення» про визнання права власності на нерухоме майно було задоволено у повному обсязі. Визнано право власності за  товариством з обмеженою відповідальністю «Привіз на Південной» на нерухоме майно, що  розташоване за адресою: Україна, АР Крим, с.м.т. Чорноморське, вул.. Южна, 56, яке складається з нежитлових приміщень: літ. «А» - 963,3 кв. м., літ. «Б» - 849,5 кв. м., частина літ. «В» - 549,6 кв. м., літ. «Г» - 59,5 кв.м., літ. «Д» - 36,7 кв. м., літ. «Е» - 7,1 кв. м.,  літ. «Ж» - 164,9 кв. м. і нежитлових приміщень нафтобази, розташованих за адресою: України, АР Крим, с.м.т. Чорноморське, вул.. Щорса, 19а.      

Відповідно до ч. 6 ст. 56 Закону України „Про третейські суди” компетентний суд  відмовляє  в  задоволенні  заяви про видачу виконавчого документа, якщо: 1) на день прийняття рішення за заявою про видачу виконавчого документа рішення третейського суду скасовано компетентним судом; 2) справа,  по  якій  прийнято рішення третейського суду,  не підвідомча третейському суду відповідно до закону; 3) пропущено встановлений цією статтею строк для звернення за видачею виконавчого документа,  а причини його пропуску не визнані судом поважними; 4) рішення   третейського   суду   прийнято   у   спорі,   не передбаченому   третейською  угодою,  або  цим  рішенням  вирішені питання,  які виходять за межі третейської  угоди.  Якщо  рішенням третейського   суду   вирішені   питання,  які  виходять  за  межі третейської угоди, то скасовано може бути лише ту частину рішення, що стосується питань, які виходять за межі третейської угоди; 5.) третейська угода визнана недійсною компетентним судом;  6) склад   третейського   суду,  яким  прийнято  рішення,  не відповідав вимогам статей 16-19 цього Закону; 7) рішення третейського суду містить способи захисту прав  та охоронюваних інтересів, які не передбачені законами України;

    8) постійно   діючий  третейський  суд  не  надав  на  вимогу компетентного суду відповідну справу.

З матеріалів справи третейського суду вбачається, що рішення від 25.10.2006 р.  третейського суду по вирішенню конкретного спору, є таким, що прийнято у відповідності до вимог Закону України „Про третейські суди”, рішення не оскаржено та набрало законної сили.

Суд не вбачає підставі для відмови у задоволенні вказаної заяви про видачу виконавчого документу.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що заява про видачу виконавчого документу, яким є наказ, на виконання рішення від 25.10.2006 р.  третейського суду по вирішенню конкретного спору, підлягає задоволенню.

Відповідно до ст.. 57 Закону України „Про третейські суди” рішення третейського  суду,  яке  не  виконано   добровільно, підлягає  примусовому  виконанню в порядку,  встановленому Законом України "Про виконавче провадження". Виконавчий документ, виданий на підставі рішення третейського суду,  може  бути  пред'явлений до примусового виконання в строки, встановлені Законом  України    "Про     виконавче    провадження".

Відповідно до ч. 1 ст. 3 Закону України “Про виконавче провадження” примусове виконання   рішень   державною  виконавчою  службою здійснюється на підставі  виконавчих  документів,  визначених  цим Законом. Відповідно до   цього  Закону  державною  виконавчою  службою підлягають виконанню такі виконавчі документи, зокрема, виконавчі  листи,   що   видаються   судами,   та   накази господарських судів,  у тому числі на підставі рішень третейського суду.

Керуючись ст.ст. 55, 56 Закону України „Про третейські суди”, суд, -

          

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Привіз на Південной» про видачу виконавчого документу на виконання рішення від 25.10.2006 р.  третейського суду по вирішенню конкретного спору.

2. На виконання рішення від 25.10.2006 р.  третейського суду по вирішенню конкретного спору за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Привіз на Південной» до ТОВ «Чорноморське районне підприємство матеріально – технічного забезпечення»  про  визнання права власності, видати відповідний  наказ.

Суддя Господарського суду

Автономної Республіки Крим                                        Воронцова Н.В.

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення27.08.2007
Оприлюднено26.11.2007
Номер документу1134214
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10693-2007

Ухвала від 08.05.2008

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Шкуро В.М.

Ухвала від 27.08.2007

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Воронцова Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні