Ухвала
від 13.09.2023 по справі 532/1885/23
КОБЕЛЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

532/1885/23

2/532/544/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 вересня 2023 р. м. Кобеляки

Кобеляцький районний суд Полтавської області у складі судді Макарчука С.М., вивчивши позовну заяву Акціонерного товариства «Полтаваобленерго» до ОСОБА_1 про стягнення вартості необлікованої електричної енергії внаслідок порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії,

Встановив:

04 вересня 2023 року позивач звернувся до Кобеляцького районного суду Полтавської області з позовною заявою про стягнення із ОСОБА_1 вартості недорахованої електричної енергії в сумі 51 382,05 гривень та сплачений судовий збір у розмірі 2 684,00 грн.

За результатами автоматизованого розподілу справ між суддями, 04.09.2023 справу передано на розгляд головуючому судді Макарчуку С.М.

Відповідачем у справі зазначено ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса АДРЕСА_1 .

Згідно з відповіддю № 215185 від 06.09.2023 з Єдиного державного демографічного реєстру ОСОБА_1 знятий 20.06.2019 з реєстрації за адресою АДРЕСА_2 .

Відповідно до повідомлення Кобеляцької міської ради Полтавського району Полтавської області № 2501 від 12 вересня 2023 року, відомості про реєстрацію місця проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в реєстрі територіальної громади відсутні.

Позовна заява підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 Цивільного процесуального кодексу України. Підстави, визначені статтями 185-186 Цивільного процесуального кодексу України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Тому її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до частини 10 статті 187 ЦПК України, якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи, суд вирішує питання про відкриття провадження у справі. Подальший виклик такої особи як відповідача у справі здійснюється через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Тому, оскільки отримана судом інформація не дає можливість встановити зареєстроване місце проживання відповідача, позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі, а подальший виклик відповідача здійснювати через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Відповідно до частини 5 статті 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Вивчивши позовну заяву та додані до неї докази, предмет спору та ціну позову, враховуючи відсутність клопотання позивча про розгляд справи у спрощеному провадженні та з огляду на те, що зареєстроване місце проживання відповідача не встановлене, з метою забезпечення прав усіх учасників судового провадження, вважаю, що розгляд справи слід провести в порядку загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись статтями 19, 175-177, 187-191, 260, 261, 274 ЦПК України, суддя,

Постановив:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою Акціонерного товариства «Полтаваобленерго» до ОСОБА_1 про стягнення вартості необлікованої електричної енергії внаслідок порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії.

Розгляд справи здійснювати суддею одноособово у порядку загального позовного провадження.

Розпочати у справі підготовче провадження.

Призначити судове засідання на 09 годину 00 хвилин 18 жовтня 2023 року в приміщенні Кобеляцького районного суду Полтавської області за адресою: Полтавська область, м. Кобеляки вул. Шевченка,16/25.

Подальший виклик ОСОБА_1 як відповідача здійснювати через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Роз`яснити відповідачеві, що він має право подати відзив на позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову у 15-денний строк із дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, копія якого разом з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відзиву у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Відповідачеві одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити сторонам, що за змістом частин 2, 5 статті 95 Цивільного процесуального кодексу України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до статті 43 Цивільного процесуального кодексу України, вони мають право:

1) ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень;

2) подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам;

3) подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб;

4) ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження з приводу їх неправильності чи неповноти;

5) оскаржувати судові рішення у визначених законом випадках;

6) користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами.

Учасники справи зобов`язані:

1) виявляти повагу до суду та до інших учасників судового процесу;

2) сприяти своєчасному, всебічному, повному та об`єктивному встановленню всіх обставин справи;

3) з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою;

4) подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази;

5) надавати суду повні і достовірні пояснення з питань, які ставляться судом, а також учасниками справи в судовому засіданні;

6) виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки;

7) виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом.

Роз`яснити учасникам справи, що крім прав та обов`язків, визначених статтею 43 Цивільного процесуального кодексу України:

1) позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу;

2) позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження;

3) відповідач має право подати зустрічний позов у строк, встановлений для подання відзиву;

4) до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі;

5) сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до статті 211 Цивільного процесуального кодексу України учасник справи має право подати клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до статті 212 Цивільного процесуального кодексу України вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: kb.pl.court.gov.ua/sud1610/gromadyanam/csz

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку у п`ятнадцятиденний строк з дня її підписання до Полтавського апеляційного суду лише щодо порушення правил підсудності. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Найменування або ім`я сторін та їхнє місцезнаходження:

Позивач: Акціонерне товариство «Полтаваобленерго», код ЄДРПОУ 00131819, адреса: м. Полтава вул. Старий Поділ, 5, в особі Кременчуцької об`єднаної філії АТ «Полтаваобленерго», код ЄДРПОУ 44284663, адреса: 39601, м. Кременчук, просп. Свободи, 8.

Відповідач: ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зазначена позивачем адреса: АДРЕСА_3 .

Суддя

Дата ухвалення рішення13.09.2023
Оприлюднено15.09.2023
Номер документу113439357
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення вартості необлікованої електричної енергії внаслідок порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії

Судовий реєстр по справі —532/1885/23

Рішення від 28.03.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Макарчук С. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Макарчук С. М.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Макарчук С. М.

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Кобеляцький районний суд Полтавської області

Макарчук С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні