Ухвала
від 15.09.2023 по справі 438/1464/23
БОРИСЛАВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 438/1464/23

Провадження № 2-о/438/37/2023

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

15 вересня 2023 року м. Борислав

Суддя Бориславського міського суду Львівської області Слиш А.Т., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Бориславської міської ради, як орган опіки та піклування про визнання фізичної особи недієздатною,

в с т а н о в и в:

до Бориславського міського суду Львівської області надійшли матеріали заяви ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), заінтересована особа виконавчий комітет Бориславської міської ради, як орган опіки та піклування про визнання фізичної особи ( ОСОБА_2 ) недієздатним.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 11 вересня 2023 року для розгляду вказаної цивільної справи головуючим суддею визначено суддю Слиша А.Т. На підставі протоколу автоматичного визначення присяжних від 11 вересня 2023 присяжними у даній справі визначено ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Відповідно до п.1 ч.2 ст.293 ЦПК України, справи про обмеження цивільноїдієздатностіфізичноїособи,визнанняфізичноїособи недієздатноютапоновленняцивільної дієздатностіфізичноїособи суд розглядає в порядку окремого провадження.

Вказана справа підсудна Бориславському міському суду Львівської області. Заява відповідає вимогам статті 297 ЦПК України, підстав, визначених ЦПК України, для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження не встановлено. Тому її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ст.15 ЦПК України учасники справи мають право користуватися правничою допомогою. Представництво у суді як вид правничої допомоги здійснюється виключно адвокатом (професійна правнича допомога), крім випадків, встановлених законом. Безоплатна правнича допомога надається в порядку, встановленому законом, що регулює надання безоплатної правничої допомоги.

Відповідно до ч.6 ст.19 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», у разі отримання ухвали суду про залучення захисника для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії Центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги зобов`язаний негайно призначити захисника.

Враховуючи наведені положення закону, з метою забезпечення права особи на надання безоплатної правової допомоги, суд вважає за необхідне залучити для участі в розгляді даної справи представника (адвоката) особи, відносно якої вирішується питання про визнання її недієздатною.

Крім цього, заявник заявив клопотання про витребування доказів, зокрема, витребувати історію хвороби і амбулаторну картку ОСОБА_2 для призначення та проведення психіатричної експертизи з Комунального некомерційного закладу «Центральна міська лікарня м. Борислава» Бориславської міської ради. Клопотання обґрунтовує тим, що заявник самостійно отримати вказаний доказ не має можливості, оскільки у відповідь на лист про надання вказаних документів, отримано відповідь, що запитувана інформації є конфіденційною і належить до лікарської таємниці.

Згідно з ч. 1ст. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

З клопотання вбачається, що докази, які заявник просить витребувати, необхідні для встановлення всіх обставин у вказаній цивільній справі. Проте отримати вищевказані докази самостійно заявник не може.

Згідно з п. 4 ст.293ЦПКУкраїни у випадках, встановлених пунктами 1, 3, 4, 9, 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Керуючись ст.ст. 19, 184-185, 187, 259-260, 293-294, 295-297 ЦПК України,

у х в а л и в:

прийняти до розгляду та відкрити провадження в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Бориславської міської ради, як орган опіки та піклування про визнання фізичної особи недієздатною.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження за правилами ч. 4 ст.293ЦПКУкраїни за участю присяжних Папки Назара Зіновійовича та ОСОБА_4 .

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні в приміщенні Бориславського міського суду Львівської області на 12 год 00 хв 28 вересня 2023 року.

У судове засідання викликати учасників справи та направити їм копію ухвали про відкриття провадження.

Заінтересованій особі також направити копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Клопотання заявника ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати в КНП "Центральна міська лікарня м. Борислава Бориславської міської ради" (ЄДРПОУ 20763591; Львівська область, Дрогобицький район, місто Борислав, вулиця Куліша, будинок 41 А) історію хвороби й амбулаторну картку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Установити строк виконання ухвали про витребування доказів до 26 вересня 2023 року.

Роз`яснити, що відповідно дост.84ЦПК Українибудь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Залучити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , захисника - адвоката для участі у розгляді заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Бориславської міської ради, як орган опіки та піклування про визнання фізичної особи недієздатною, доручивши Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області призначити адвоката і забезпечити його явку в судове засідання, яке відбудеться на 12 год 00 хв 28 вересня 2023 року в приміщенні Бориславського міського суду Львівської області.

Копію ухвали направити до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області (вул. Валова, 31, м. Львів,79008) для виконання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі «Інтернет» за вебадресою: https://court.gov.ua/fair/sud1301/.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: А.Т.Слиш

Дата ухвалення рішення15.09.2023
Оприлюднено18.09.2023
Номер документу113489031
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —438/1464/23

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Бориславський міський суд Львівської області

Слиш А. Т.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Бориславський міський суд Львівської області

Слиш А. Т.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Бориславський міський суд Львівської області

Слиш А. Т.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Бориславський міський суд Львівської області

Слиш А. Т.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Бориславський міський суд Львівської області

Слиш А. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні