Ухвала
від 15.09.2023 по справі 740/4489/23
НІЖИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 740/4489/23

Провадження № 2/740/1010/23

У х в а л а

про залишення позовної заяви без руху

15 вересня 2023 року м.Ніжин

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області у складі: головуючої судді Гагаріної Т.О., за участю секретаря Філоненко О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні, у залі суду м. Ніжин, цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Лосинівської селищної ради Ніжинського району, третя особа ОСОБА_2 , про надання додаткового строку для подачі заяви про прийняття спадщини,

встановив:

ОСОБА_1 звернулася з позовом до Лосинівської селищної ради Ніжинського району, третя особа ОСОБА_2 про надання додаткового строку для подачі заяви про прийняття спадщини.

У судове засідання позивач ОСОБА_1 та її представник адвокат Приходько С.О. не з`явились.

21.08.2023 від представника Лосинівської селищної ради Ніжинського району до суду надійшла заява, в якій остання просить справу розглянути у відсутність їх представника, відповідно до чинного законодавства.

Третя особа ОСОБА_2 в судове засідання не з`явився. До суду надійшла заява від імені ОСОБА_2 від 17.08.2023, яка здана до суду 21.08.2023 ОСОБА_3 , про розгляд справи за його відсутності, просив задовольнити позовні вимоги.

При розгляді цивільної справи судом встановлено, що дана позовна заява подана з порушенням вимог ст.175 ЦПК України.

Так, відповідно до п.4 ч.3 ст.175 ЦПК України, позовна заява повинна містити: зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них.

Так, предмет позову, повинен бути чітко визначений позивачем у прохальній частині позовної заяви, оскільки резолютивна рішення суду, по суті, відображає позовні вимоги, викладені у прохальній частині позовної заяви, та повинна викладатися чітко й безумовно.

Крім того, згідно з чинним законодавством України позовна заява є процесуальним документом, який повинен містити в собі зміст позовних вимог та чіткий виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги.

Також, звертається увага позивача на те, що прохальна частина має особливо важливе значення при розгляді справи з огляду на застосування принципу диспозитивності розгляду, оскільки є тією формою захисту, яку просить заявник у суду, тому вона має бути чітко та конкретизовано сформульовано, що відсутнє у позовній заяві ОСОБА_1 .

У відповідності із ч.11 ст.187 ЦПК України, суддя, встановивши, після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.175 ЦПК України, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали.

Роз`яснити позивачу, що згідно ч.3 ст.185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені ст.175 ЦПК України, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

На підставі викладеного, керуючись ст.187 ЦПК України, суд

постановив:

позовну за позовом ОСОБА_1 до Лосинівської селищної ради Ніжинського району, третя особа ОСОБА_2 , про надання додаткового строку для подачі заяви про прийняття спадщини залишити без руху,надавши позивачу строк5 днівз дня отримання позивачем ухвали для виправлення вищевказаних недоліків, інакше позовна заява залишається без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.О.Гагаріна

СудНіжинський міськрайонний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення15.09.2023
Оприлюднено19.09.2023
Номер документу113504913
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —740/4489/23

Рішення від 05.10.2023

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Гагаріна Т. О.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Гагаріна Т. О.

Ухвала від 17.08.2023

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Гагаріна Т. О.

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Гагаріна Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні