Ухвала
від 18.09.2023 по справі 592/9125/23
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/9125/23

Провадження № 2/592/2074/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 вересня 2023 року м.Суми

Ковпаківський районний суд м. Суми в складі: головуючого судді Катрич О.М., за участю секретаря судового засідання Дядечко Г.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Суми цивільну справу за позовом представника позивача ОСОБА_1 адвоката Челядіна Сергія Володимировича до Виконавчого комітету Сумської міської ради, третя особа: Приватний нотаріус Сумського міського нотаріального округу Сумської області Лермонтова Наталія Миколаївна про визначення права власності в порядку спадкування за законом,

встановив:

В провадженні суду знаходиться вищезазначена цивільна справа.

До початку розгляду справи по суті від представника позивача надійшло клопотання про заміну первісного відповідача - Виконавчого комітетуСумської міськоїради належнимвідповідачем - Сумською міською радою, своє клопотання обґрунтовує тим, що в позовній заяві зазначено неналежного відповідача, а тому просить замінити первісного відповідача нележним відповідачем.

Суд дослідивши матеріали справи, дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.ч.2-4 ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Враховуючи,що рішенняу справіможе вплинутина правата обов`язкиможливих спадкоємців,для повногота всебічногорозгляду справи,а такождля з`ясуваннявсіх обставинсправи,суд вважаєза потрібнезамінити неналежноговідповідача Виконавчий комітет Сумської міської ради на належного Сумську міську раду та встановити відповідачу строк для подачі відзиву.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 51, 53 ЦПК України, суд.

постановив:

Клопотання представника позивача задовольнити.

Замінити первісного відповідача Виконавчий комітет Сумської міської ради на Сумську міську раду.

Копію ухвали надіслати разом з копією позовної заяви та додатками відповідачу.

Роз`яснити відповідачу право подати відзив на позов з доказами на підтвердження обставин на яких він ґрунтується, в строк не пізніше 15 днів з дня отримання даної ухвали.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Ухвала оскарженнюне підлягає.

Суддя О.М. Катрич

Дата ухвалення рішення18.09.2023
Оприлюднено20.09.2023
Номер документу113540155
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення права власності в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —592/9125/23

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Катрич О. М.

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Катрич О. М.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Катрич О. М.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Катрич О. М.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Катрич О. М.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Катрич О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні