Ухвала
від 15.09.2023 по справі 190/1244/22
П'ЯТИХАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 190/1244/22

Провадження №1-кс/190/358/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 вересня 2023 року м.П`ятихатки

Слідчий суддя П`ятихатського районного суду

Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду м. П`ятихатки клопотання слідчого слідчого відділу відділення поліції № 7 Кам`янського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів,

в с т а н о в и в:

13.09.2023 року слідчий СВ відділення поліції № 7 Кам`янського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В обґрунтування клопотання слідчий зазначила, що за результатами здійснення представницької діяльності у бюджетній сфері, при відпрацюванні забезпечення правомірності застосування процедур закупівлі товарів, робіт і послуг, а також цільового використання бюджетних коштів, встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » під час укладання договорів з ІНФОРМАЦІЯ_1 внесли завідомо недостовірні відомості до офіційних документів, а саме: Актів форми КБ2В щодо об`ємів та вартості виконаних робіт, тим самим привласнили та розтратили бюджетні кошти, сума яких встановлюється.

За даним фактом 26.08.2022 року СВ відділення поліції № 7 Кам`янського РУП ГУНП в Дніпропетровській області внесено відомості до ЄРДР за № 42022042040000027 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування кримінального провадження виникла необхідність тимчасового доступу до документів, які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме виконавчої документації в повному обсязі з капітального ремонту по об`єкту: ДСГУ Б.Д. 1.1-1:2013 - Капізальний ремонт ІНФОРМАЦІЯ_4 за адресою: АДРЕСА_1 (ДК 021:2015:45453000-7 Капітальний ремонт і реставрація) (сертифікати, технічні паспорти та і документи, що засвідчують якість матеріалів, конструкцій та деталей, які застосовані при виконанні ремонтно-будівельних робіт; Акти на приховані роботи та акти проміжного приймання окремих відповідальних конструкцій; журнали виконання робіт за журнали авторського нагляду проектної організації, матеріали обстежень та перевірок у процесі будівництва органами державного та іншого нагляду) на будівництво за вказаною вище адресою; Акти приймання виконаних робіт (форма КБ-2в) в повному обсязі (відомості ресурсів, розрахунки загальновиробничих витрат); Журнали обліку виконаних робіт (форма №КБ-6), на підставі якого складаються акти приймання виконаних робіт (форма № КБ-2»); Договірні ціни в повному обсязі (локальні кошториси, відомості ресурсів, інші розрахунки) на роботи; Якщо до договірної ціни буди внесені коригування, надати скориговану договірну ціну, що має суттєве значення для встановлення обставин, котрі підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Прокурор ОСОБА_4 та слідчий ОСОБА_3 в судове засідання не явилися, подали до суду заяви про розгляд клопотання слідчого без їх участі, клопотання підтримують.

ІНФОРМАЦІЯ_1 в судове засідання свого представника не направили, про день, час та місце розгляду клопотання повідомлені належним чином, причини неявки суду не повідомили.

Відповідно до ч. 4 ст.163КПК України неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття, не є перешкодою для розгляду клопотання.

Так, згідно ч. 1 ст.159КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Дослідивши матеріаликлопотання,судом встановлено, що 26.08.2022 р. за вказаним фактом до ЄРДР внесено відомості про вчинене кримінальне правопорушення та розпочато досудове розслідування за № 42022042040000027 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Згідно копії клопотання судових експертів від 30.08.2023 року № 21938/22200 про надання додаткових матеріалів, останні просили, для проведення повторної судової будівельно-технічної експертизи надати виконавчу документацію в повному обсязі з капізального ремонту по об`єкту: ДСГУ Б.Д. 1.1-1:2013 - Капізальний ремонт ІНФОРМАЦІЯ_4 за адресою: АДРЕСА_1 (ДК 021:2015:45453000-7 Капітальний ремонт і реставрація) (сертифікати, технічні паспорти та і документи, що засвідчують якість матеріалів, конструкцій та деталей, які застосовані при виконанні ремонтно-будівельних робіт; Акти на приховані роботи та акти проміжного приймання окремих відповідальних конструкцій; журнали виконання робіт за журнали авторського нагляду проектної організації, матеріали обстежень та перевірок у процесі будівництва органами державного та іншого нагляду) на будівництво за вказаною вище адресою; Акти приймання виконаних робіт (форма КБ-2в) в повному обсязі (відомості ресурсів, розрахунки загальновиробничих витрат); Журнали обліку виконаних робіт (форма №КБ-6), на підставі якого складаються акти приймання виконаних робіт (форма № КБ-2»); Договірні ціни в повному обсязі (локальні кошториси, відомості ресурсів, інші розрахунки) на роботи; Якщо до договірної ціни буди внесені коригування, надані скориговану договірну ціну.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що інформація, яка знаходиться в ІНФОРМАЦІЯ_1 має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені та може використатися як доказ, і при цьому неможливо іншими способами довести зазначені обставини.

Керуючись ст. 131, 132, 159 166 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в:

Клопотання слідчого слідчого відділу відділення поліції № 7 Кам`янського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати дозвіл слідчим СВ відділення поліції № 7 Кам`янського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_5 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_6 , старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 на тимчасовий доступ та вилучення речей та документів, які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_1 розташованому за адресою: АДРЕСА_2 , а саме

- Виконавчу документацію в повному обсязі з капізального ремонту по об`єкту: ДСГУ Б.Д. 1.1-1:2013 - Капізальний ремонт ІНФОРМАЦІЯ_4 за адресою: АДРЕСА_1 (ДК 021:2015:45453000-7 Капітальний ремонт і реставрація) (сертифікати, технічні паспорти та і документи, що засвідчують якість матеріалів, конструкцій та деталей, які застосовані при виконанні ремонтно-будівельних робіт;

- Акти на приховані роботи та акти проміжного приймання окремих відповідальних конструкцій;

- Журнали виконання робіт за журнали авторського нагляду проектної організації, матеріали обстежень та перевірок у процесі будівництва органами державного та іншого нагляду) на будівництво за вказаною вище адресою;

- Акти приймання виконаних робіт (форма КБ-2в) в повному обсязі (відомості ресурсів, розрахунки загальновиробничих витрат);

- Журнали обліку виконаних робіт (форма №КБ-6), на підставі якого складаються акти приймання виконаних робіт (форма № КБ-2»);

- Договірні ціни в повному обсязі (локальні кошториси, відомості ресурсів, інші розрахунки) на роботи, якщо до договірної ціни буди внесені коригування, надати скориговану договірну ціну.

Ухвала дійсна на протязі одного місяця з дня її постановлення.

У разіневиконання ухвалипро тимчасовийдоступ доречей ідокументів слідчийсуддя заклопотанням стороникримінального провадження,якій наданоправо на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.09.2023
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу113545789
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —190/1244/22

Ухвала від 30.10.2023

Кримінальне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Кудрявцева Ю. В.

Ухвала від 13.09.2023

Кримінальне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Фирса Ю. В.

Ухвала від 15.09.2023

Кримінальне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Фирса Ю. В.

Ухвала від 15.08.2023

Кримінальне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Кудрявцева Ю. В.

Ухвала від 08.08.2023

Кримінальне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Кудрявцева Ю. В.

Ухвала від 19.09.2022

Кримінальне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Кудрявцева Ю. В.

Ухвала від 19.09.2022

Кримінальне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Кудрявцева Ю. В.

Ухвала від 19.09.2022

Кримінальне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Кудрявцева Ю. В.

Ухвала від 19.09.2022

Кримінальне

П'ятихатський районний суд Дніпропетровської області

Кудрявцева Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні