Ухвала
від 19.09.2023 по справі 183/10545/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 183/10545/23

Провадження № 2/183/4309/23

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

19 вересня 2023 року м. Новомосковськ Дніпропетровської області

Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області МайнаГ.Є., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до директора Гімназії № 14 міста Новомосковськ Немиришина Петра Івановича, треті особи: Гімназія № 14 міста Новомосковськ, Управління освіти Виконавчого комітету Новомосковської міської ради Дніпропетровської області, Виконавчий комітет Новомосковської міської ради Дніпропетровської області, про визнання дійсним договору найму (оренди), визнання дій протиправними та відшкодування моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

14 вересня 2023 року позивач ОСОБА_1 через підсистему «Електронний суд» звернулася до суду з позовом, який передано судді 15 вересня 2023 року, до директора Гімназії № 14 міста Новомосковськ Немиришина Петра Івановича, треті особи: Гімназія № 14 міста Новомосковськ, Управління освіти Виконавчого комітету Новомосковської міської ради Дніпропетровської області, Виконавчий комітет Новомосковської міської ради Дніпропетровської області, у якому просить:

- визнати дії директора Гімназії № 14 м. Новомосковська щодо переведення дитини в інший учбовий заклад без відома та дозволу другого з батьків дитини/дітей протиправними;

- стягнути з відповідача на її користь моральну шкоду в розмірі 20000,00 (двадцять тисяч) грн.;

- стягнути з відповідача на її користь всі понесені судові витрати у справі.

Позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки не відповідає вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити, зокрема: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

У пред`явленій позовній заяві позивачем у порушення зазначених вимог указані ідентичні номери засобів зв`язку, адреса електронної пошти, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України) відповідача та третьої особи, при тому, що відповідач є фізичною особою, а третя особа юридичною особою. У той же час п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України вимагає зазначення щодо відповідача фізичної особи РНОКПП, а не коду ЄДРПОУ.

Разом з тим, зміст позовних вимог позивача не відповідає тексту позовної заяви, оскільки позивачем зазначено, що подана позовна заява зокрема «про визнання дійсним договору найму (оренду)».

Крім того, відповідно до ч. 1 ст. 177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

У порушення зазначених вимог, позивачем до позовної заяви не додано доказів надсилання листом з описом вкладення відповідачу - директору Гімназії № 14 міста Новомосковськ Немиришину П. І., третім особам: Гімназії № 14 міста Новомосковськ, Управлінню освіти Виконавчого комітету Новомосковської міської ради Дніпропетровської області, у справі копій поданих до суду документів.

З урахуванням зазначеного, відповідно до ч.1ст.185ЦПКУкраїни, позовна заява підлягає залишенню без руху з повідомленням про це позивача і наданням йому строку для усунення зазначених недоліківп`ять днів з дня отримання копії цієї ухвали - шляхом надання позовної заяви у новій редакції, оформленої відповідно до вимог чинного законодавства із зазначенням: реєстраційного номеру облікової картки платника податків директора Гімназії № 14 міста Новомосковськ НемиришинаП.І., за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номерів засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти щодо кожного із учасників процесу окремо відповідача та третьої особи, а також із зазначенням узгодженої назви позовної заяви заявленим позивачем вимогам позовної заяви з поданням копії позовної заяви у новій редакції для направлення усім учасникам справи, або ж з наданням доказів направлення відповідачу - директору Гімназії № 14 міста Новомосковськ Немиришину П. І., третім особам: Гімназії № 14 міста Новомосковськ, Управлінню освіти Виконавчого комітету Новомосковської міської ради Дніпропетровської області копії позовної заяви з додатками до неї на адресу електронної пошти, указаної користувачами в Електронному кабінеті та підтвердження наявності у сторін зареєстрованого електронного кабінету в системі «Електронний суд»; або на адреси електронної пошти сторін, указаних в одному з державних реєстрів; або на адресу зареєстрованого місцезнаходження учасників справи поштовим відправленням, з описом вкладення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175, 185, 260 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 - залишити без руху.

Повідомити ОСОБА_1 про необхідність виправити зазначені недоліки її позовної заяви у п`ятиденний строк з моменту отримання копії ухвали шляхом надання позовної заяви у новій редакції, оформленої відповідно до вимог чинного законодавства із зазначенням: реєстраційного номеру облікової картки платника податків директора Гімназії № 14 міста Новомосковськ НемиришинаП.І., за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України, номерів засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти щодо кожного із учасників процесу окремо відповідача та третьої особи, а також із зазначенням узгодженої назви позовної заяви заявленим позивачем вимогам позовної заяви з поданням копії позовної заяви у новій редакції для направлення усім учасникам справи, або ж з наданням доказів направлення відповідачу - директору Гімназії № 14 міста Новомосковськ Немиришину П. І., третім особам: Гімназії № 14 міста Новомосковськ, Управлінню освіти Виконавчого комітету Новомосковської міської ради Дніпропетровської області копії позовної заяви з додатками до неї на адресу електронної пошти, указаної користувачами в Електронному кабінеті та підтвердження наявності у сторін зареєстрованого електронного кабінету в системі «Електронний суд»; або на адреси електронної пошти сторін, указаних в одному з державних реєстрів; або на адресу зареєстрованого місцезнаходження учасників справи поштовим відправленням, з описом вкладення.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк заяву вважати неподаною та повернути заявникові зі всіма доданими до неї документами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/fair/sud0427/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Ухвала може бути оскаржена лише в частині визначення розміру судових витрат до Дніпровського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги заявником протягом 15 днів, починаючи з наступного за днем отримання її копії, в іншій частині ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Ухвала суду складена і підписана 19 вересня 2023 року.

Суддя Г.Є. Майна

Дата ухвалення рішення19.09.2023
Оприлюднено22.09.2023
Номер документу113580174
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дійсним договору найму (оренди), визнання дій протиправними та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —183/10545/23

Рішення від 19.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні