Ухвала
від 06.11.2023 по справі 183/10545/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 183/10545/23

Провадження № 2/183/4309/23

У Х В А Л А

06 листопада 2023 року м. Новомосковськ Дніпропетровської області

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді МайноїГ.Є., перевіривши у порядку письмового провадження матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Гімназія № 14 міста Новомосковськ, Управління освіти Виконавчого комітету Новомосковської міської ради Дніпропетровської області, Виконавчий комітет Новомосковської міської ради Дніпропетровської області про визнання дій протиправними та відшкодування моральної шкоди,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду із позовом, який в подальшому уточнила, до ОСОБА_2 , треті особи: Гімназія № 14 міста Новомосковськ, Управління освіти Виконавчого комітету Новомосковської міської ради Дніпропетровської області, Виконавчий комітет Новомосковської міської ради Дніпропетровської області., у якому просить:

- визнати дії директора Гімназії № 14 м. Новомосковська щодо переведення дитини в інший учбовий заклад без відома та дозволу другого з батьків дитини/дітей протиправними;

- стягнути з відповідача на її користь моральну шкоду в розмірі 20000,00 (двадцять тисяч) грн.;

- стягнути з відповідача на її користь всі понесені судові витрати у справі.

Ухвалою судді від 19 вересня 2023 року позовну заяву позивача залишено без руху з наданням позивачеві строку для усунення недоліків його позовної заяви, що було зроблено позивачем 22 вересня 2023 року.

Ухвалою судді від 10 жовтня 2023 року було постановлено про прийняття позовної заяви до розгляду і відкрито провадження у справі з її розглядом у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи. Цією ж ухвалою суду сторонам було установлено строки для подання відзиву, відповіді на відзив та письмових пояснень. Копію ухвали суду було направлено на адреси учасників справи.

03 листопада 2023року відповідачем одночасно з відзивом на позовну заяву подане клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін, яке містить посилання на норму ч. 5 ст. 179 ЦПК України. Указане клопотання передано головуючому судді 06 листопада 2023 року.

Дослідивши матеріали справи, належить дійти таких висновків.

Відповідно доч.ч.5,6,7ст.279ЦПК Українисуд розглядаєсправу впорядку спрощеногопозовного провадженнябез повідомленнясторін занаявними усправі матеріалами,за відсутностіклопотання будь-якоїзі сторінпро інше.За клопотаннямоднієї ізсторін абоз власноїініціативи судурозгляд справипроводиться всудовому засіданніз повідомленням(викликом)сторін. Судможе відмовитив задоволенніклопотання сторонипро розглядсправи всудовому засіданніз повідомленнямсторін заодночасного існуваннятаких умов: 1)предметом позовує стягненнягрошової суми,розмір якоїне перевищуєста розмірівпрожиткового мінімумудля працездатнихосіб; 2)характер спірнихправовідносин тапредмет доказуванняу справіне вимагаютьпроведення судовогозасідання зповідомленням сторіндля повногота всебічноговстановлення обставинсправи. Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Дослідивши матеріали цивільної справи, ураховуючи, що відповідачем не надано обґрунтованого клопотання із зазначенням підстав, які б свідчили про необхідність проводити розгляд цієї цивільної справи у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи, а також те, що одне лише бажання відповідача проводити розгляд справи з повідомленням (викликом) сторін не свідчить про те, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, суд вважає за необхідне відмовити відповідачеві у задоволенні його клопотання про проведення розгляду цієї справи у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 260, 279 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання відповідача ОСОБА_2 у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Гімназія № 14 міста Новомосковськ, Управління освіти Виконавчого комітету Новомосковської міської ради Дніпропетровської області, Виконавчий комітет Новомосковської міської ради Дніпропетровської області про визнання дій протиправними та відшкодування моральної шкоди, про проведення розгляду цієї справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін відмовити.

Ухвала окремому від рішення суду оскарженню не підлягає.

Ухвала суду складена і підписана 06 листопада 2023 року.

Суддя Г.Є.Майна

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено08.11.2023
Номер документу114680184
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дій протиправними та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —183/10545/23

Рішення від 19.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні