Ухвала
від 19.09.2023 по справі 345/2271/22
КАЛУСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №345/2271/22

Провадження № 1-в/345/68/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19.09.2023 року м. Калуш

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області в складі головуючого судді ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області №6 подання (клопотання) провідного інспектора Калуського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області ОСОБА_3 про звільнення від відбування покарання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, українця, РНОКПП НОМЕР_1 , уродженця, зареєстрованого та жителя АДРЕСА_1 , -

ВС Т А Н О В И В:

До Калуськогоміськрайонного судуІвано-Франківськоїобласті відпровідного інспектораКалуського РВфілії ДУ«Центр пробації»в Івано-Франківськійобласті ОСОБА_3 надійшло подання (клопотання) про звільнення від відбування покарання ОСОБА_4 в зв`язку з закінченням терміну випробування.

З матеріалів подання вбачається, що ОСОБА_4 засуджений 08.09.2022 р. Калуським міськрайонним судом Івано-Франківської області за ч. 4 ст. 185 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років, на підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановленим іспитовим строком 1 (один) рік.

Подання обґрунтовано тим, що засуджений протягом іспитового строку зарекомендував себе з позитивної сторони; порядок і умови відбування іспитового строку, а також покладених нього судом обов`язків не порушував; відносно засудженого ОСОБА_4 за час перебування на обліку, складено оцінку ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення та складений індивідуальний план роботи для зменшення ризику вчинення нового кримінального правопорушення, який засуджений виконав; за час перебування на обліку в уповноваженому органі з питань пробації згідно інформації наданої з управління інформації аналітичної підтримки нових злочинів не вчиняв, за даними Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області до адміністративної відповідальності не притягувався.

Провідний інспектор Калуського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області ОСОБА_5 у судове засідання не з`явилась, однак подала суду заяву, в якій просить розглядати подання без її участі, подання підтримує та просить задовольнити.

Прокурор Калуської окружної прокуратури Івано-Франківської області ОСОБА_6 також не з`явився у судове засідання, але подав заяву про розгляд подання у його відсутності, клопотання Калуського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області, про звільнення від покарання стосовно засудженого ОСОБА_4 , підтримує.

Засуджений ОСОБА_4 у судове засідання не з`явився, але подав заяву про розгляд подання у його відсутності, не заперечує щодо задоволення подання про його звільнення від призначеного покарання в зв`язку із закінченням іспитового строку.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що подання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до п. 9 ст. 537 КПК України, під час виконання вироків суд, визначений частиною другою статті 539 цього Кодексу, має право вирішувати такі питання як звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку.

Згідно із п. 3 ч. 2 ст. 539 КПК України, клопотання (подання) про вирішення питання, пов`язаного із виконанням вироку, подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого проживає засуджений, - у разі необхідності вирішення питань, передбачених пунктами 5, 8, 9 частини першої статті 537 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1 ст. 78 КК України, після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Зі змісту ч. 3 ст. 75 та ч. 1 ст. 78 КК України, через використання словосполучень «не вчинить нового злочину» та «виконає покладені на нього обов`язки», випливає, що однією з обов`язкових передумов для звільнення засудженого від відбування покарання згідно з цими статтями кримінального закону є не вчинення останнім у період іспитового строку, визначеного судом, нового злочину. При цьому констатувати вчинення такого нового злочину цією особою та, відповідно, її винуватість у скоєному може виключно суд у порядку, визначеному законом.

Як бачається із матеріалів справи, ОСОБА_4 засуджений 08.09.2022 р. Калуським міськрайонним судом Івано-Франківської області за ч. 4 ст. 185 КК України до покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років, на підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановленим іспитовим строком 1 (один) рік і на якого покладено обов`язки: періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Згідно інформації наданої з управління інформації аналітичної підтримки нових злочинів не вчиняв.

За даними Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_4 до адміністративної відповідальності не притягувався

На підставі наведенного та керуючись ч.1ст. 78 КК України, ст.ст.537,539 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Подання (клопотання) провідного інспектора Калуського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області ОСОБА_3 про звільнення від відбування покарання ОСОБА_4 - задоволити.

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, українця, РНОКПП НОМЕР_1 , уродженця, зареєстрованого та жителя АДРЕСА_1 , звільнити від покарання, призначеного йому вироком Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 08.09.2022 у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена протягом семи діб до Івано-Франківського апеляційного суду Івано-Франківської області через Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області.

Суддя

Дата ухвалення рішення19.09.2023
Оприлюднено22.09.2023
Номер документу113583901
СудочинствоКримінальне
Сутьзміну місця проживання, роботи або навчання. Згідно інформації наданої з управління інформації аналітичної підтримки нових злочинів не вчиняв. За даними Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_4 до адміністративної відповідальності не притягувався На підставі наведенного та керуючись ч.1ст. 78 КК України, ст.ст.537,539 КПК України

Судовий реєстр по справі —345/2271/22

Ухвала від 19.09.2023

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

Вирок від 08.09.2022

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

Ухвала від 08.09.2022

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

Ухвала від 16.08.2022

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Юрчак Л. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні