Ухвала
від 18.09.2023 по справі 354/680/15-ц
ЯРЕМЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа № 354/680/15-ц

Провадження № 2/354/211/23

У Х В А Л А

18 вересня 2023 року м. Яремче

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області у складі:

головуючої судді Ваврійчук Т.Л.

за участю секретаря судового засідання Старунчак Н.М.

прокурора Верешко М.І.

представника відповідача Москаля Р.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Яремче цивільну справу за позовом першого заступника прокурора Івано-Франківської області в інтересах держави в особі Державного агентства лісових ресурсів України до Поляницької сільської ради Надвірнянського району Івано-Франківської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача-ДП «Ворохтянське лісове господарство» про визнання недійсними державних актів на право приватної власності на земельні ділянки площею 0,2500 га та 0,0850 га в с.Поляниця та витребування земельних ділянок зчужого незаконноговолодіння удержавну власністьв особіДП «Ворохтянськелісове господарство»,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Яремчанського міського суду Івано-Франківської області перебуває цивільна справа за вказаним позовом.

Ухвалою суду від 02 березня 2023 року підготовче провадження у даній справі закрито та призначено її до судового розгляду по суті.

У судовому засіданні 18 вересня 2023 року прокурор заявив клопотання про повернення до стадії підготовчого провадження у даній справі, посилаючись на те, що з отриманої судом інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно встановлено відсутність зареєстрованих відомостей про земельні ділянки із кадастровими номерами 2611092001220020033 та 2611092001220020019, які є предметом спору у даній справі, а відтак виникла необхідність у витребуванні та долученні додаткових доказів у справі та встановлення фактичних власників зазначеного нерухомого майна, що має значення для повного та об`єктивного вирішення спору та з`ясування належності відповідачів у справі. Зазначив, що відмова у задоволенні даного клопотання може мати своїм наслідком відмову у задоволенні позову, що позбавить позивача можливості захистити його права у межах даного позову.

Представник відповідача Поляницької сільської ради Надвірнянського району Івано-Франківської області у судовому засіданні щодо задоволення вказаного клопотання прокурора поклався на розсуд суду.

Інші учасники справи у судове засідання не з`явились, не повідомивши причин неявки, хоча про день та час розгляду справи повідомлялись належним чином.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст. 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Згідно із ч. 1 ст. 197 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Відповідно до ч.2 ст.189 ЦПК України, підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Матеріалами справи підтверджено, що підготовче провадження у цій справі закінчено за участю начальника Яремчанського відділу Надвірнянської окружної прокуратури Івано-Франківської області, в той час як на протязі усього періоду перебування справи у суді представництво інтересів держави у даній справі здійснювалось прокурором Івано-Франківської обласної прокуратури, та після його закінчення та призначення справи до розгляду по суті у справі дійсно необхідно вчинити ряд процесуальних дій, які можливо реалізувати лише на стадії підготовчого судового засідання, зокрема зважаючи на відсутність у матеріалах справи документально підтверджених доказів щодо належності спірних земельних ділянок відповідачам, витребувати додаткові докази та за необхідності вирішити питання про залучення чи заміну неналежних відповідачів.

Враховуючи викладене, заслухавши думку учасників справи та враховуючи, що лише у підготовчому засіданні вирішуються клопотання сторін та інші процесуальні питання, суд вважає доцільним повернутися до стадії підготовчого провадження, призначивши у справі підготовче судове засідання, оскільки таке повернення зумовлене необхідністю встановити фактичні обставини справи, що мають значення для її вирішення та підтвердження належними доказами, а також з метою забезпечення всебічності, повноти та об`єктивності вирішення спору та врахування всіх доказів по справі та доводів сторін, з метою дотримання всіх процесуальних прав та забезпечення виконання всіх процесуальних обов`язків учасників процесу.

Керуючись ст.,ст. 4, 43, 49, 197, 258-261 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Повернутись до стадії підготовчого провадження у цивільній справі №354/680/15-ц за позовом першого заступника прокурора Івано-Франківської області в інтересах держави в особі Державного агентства лісових ресурсів України до Поляницької сільської ради Надвірнянського району Івано-Франківської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача-ДП «Ворохтянське лісове господарство» про визнання недійсними державних актів на право приватної власності на земельні ділянки площею 0,2500 га та 0,0850 га в с.Поляниця та витребування земельних ділянок зчужого незаконноговолодіння удержавну власністьв особіДП «Ворохтянськелісове господарство».

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: Т. Л. Ваврійчук

Дата ухвалення рішення18.09.2023
Оприлюднено22.09.2023
Номер документу113584316
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсними державних актів на право приватної власності на земельні ділянки площею 0,2500 га та 0,0850 га в с.Поляниця та витребування земельних ділянок зчужого незаконноговолодіння удержавну власністьв особіДП «Ворохтянськелісове господарство

Судовий реєстр по справі —354/680/15-ц

Постанова від 09.05.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Постанова від 09.05.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні