Ухвала
від 21.09.2023 по справі 256/967/14-ц
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 256/967/14-ц

Провадження № 2-в/185/36/23

У Х В А Л А

21 вересня 2023 року Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді: Бондаренко В.М.,

за участю секретаря: Данильченко Ю.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Павлограді Дніпропетровської області в порядку спрощеного провадження заяву Акціонерного товариства «Банк Кредит Дніпро» про відновлення втраченого судового провадження по справі № 256/967/14-ц за позовом Закритого акціонерного товариства «Донецький Комбінат Хлібопродуктів № 1» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» про визнання правочинів недійсними, витребування майна з чужого незаконного володіння, стягнення грошової суми 13241021 грн. 85 коп.,

В С Т А Н О В И В:

У квітня 2023 року АТ «Банк Кредит Дніпро» звернулося до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області із заявою про відновлення втраченого судового провадження по справі № 256/967/14-ц за позовом Закритого акціонерного товариства «Донецький Комбінат Хлібопродуктів № 1» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» про визнання правочинів недійсними, витребування майна з чужого незаконного володіння, стягнення грошової суми 13241021 грн. 85 коп., в якій просить відновити втрачене судове провадження по цивільній справі № 256/967/14-ц.

В обґрунтування заяви заявник посилається на те, що в провадженні Калінінського районного суду м. Донецька знаходилася цивільна справа № 256/967/14-ц за позовом Закритого акціонерного товариства «Донецький Комбінат Хлібопродуктів № 1» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» про визнання правочинів недійсними, витребування майна з чужого незаконного володіння, стягнення грошової суми 13241021 грн. 85 коп. 20 лютого 2014 року Калінінським районним судом м. Донецька було ухвалене рішення про часткове задоволення позовних вимог. У зв`язку з початком антитерористичної операції на тимчасово окупованій території України, функціонування Калінінського районного суду м. Донецька було тимчасово припинено, провадження по справі втрачено. На підставі розпорядження Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 02.09.2014 року № 2710/38-14, справи, підсудні Калінінському районному суду м. Донецька підсудні Павлоградському міськрайонному суду Дніпропетровської області. Як вбачається з листа Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 29.03.2023 року № 05-05/39/2023 в архіві Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області відсутня цивільна справа № 256/967/14-ц, яка була розглянута Калінінським районним судом м. Донецька, що унеможливлює розгляд апеляційної скарги АТ «Банк Кредит Дніпро» на рішення у вказаній справі, з підтвердженням апеляційного провадження. Тому, АТ «Банк Кредит Дніпро» змушений звернутися до суду із заявою про відновлення втраченого судового провадження.

Ухвалою суду від 18 квітня 2023 року відкрито провадження у зазначеній справі у порядку спрощеного провадження з повідомленням сторін.

У судове засідання представник АТ «Банк Кредит Дніпро» не з`явився, просив розгляд заяви проводити за його відсутності на підставі наданих доказів та матеріалів.

Інші учасники справи у судове засідання не з`явилися, не повідомили суд про причини не явки, хоча були належним чином повідомлені про день та час розгляду заяви.

Суд, перевіривши надані заявником матеріали справи, вважає, що зібраних матеріалів достатньо для часткового відновлення втраченого судового провадження.

Як вбачається з матеріалів справи, 20 лютого 2014 року Калінінським районним судом м. Донецька було ухвалене рішення про часткове задоволення позовних вимог по цивільній справі № 256/967/14-ц за позовом Закритого акціонерного товариства «Донецький Комбінат Хлібопродуктів № 1» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» про визнання правочинів недійсними, витребування майна з чужого незаконного володіння, стягнення грошової суми 13241021 грн. 85 коп. про часткове задоволення позовних вимог.

Проте, як вбачається з листа Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 29.03.2023 року № 05-05/39/2023 в архіві Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області відсутня цивільна справа № 256/967/14-ц, яка була розглянута Калінінським районним судом м. Донецька, так як судові справи з Калінінського районного суду м. Донецька на адресу суду не надходили та не передавалися, у зв`язку з визначеною підсудністю.

Відповідно до ст. 488 ЦПК України відновлення втраченого повністю або частково судового провадження в цивільній справі, закінченій ухваленням рішення або у якій провадження закрито, проводиться у порядку, встановленому цим Кодексом.

Статтею 489 ЦПК України передбачено, що втрачене судове провадження у цивільній справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду.

Зі статті 493 Цивільного процесуального кодексу України вбачається, що при розгляді заяви про відновлення втраченого судового провадження суд бере до уваги: частину справи, яка збереглася (окремі томи, жетони, матеріали з архіву суду тощо), документи, надіслані (видані) судом учасникам судового процесу та іншим особам до втрати справи, копії таких документів, матеріали виконавчого провадження, якщо воно здійснювалося за результатами розгляду справи; будь-які інші документи і матеріали, подані учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для відновлення справи; відомості з Єдиного державного реєстру судових рішень, дані, що містяться в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі; 7) будь-які інші відомості, документи тощо, отримані у законний спосіб з інших офіційних джерел. Суд може допитати як свідків осіб, які були присутніми під час вчинення процесуальних дій, учасників справи (їх представників), а в необхідних випадках - осіб, які входили до складу суду, що розглядав справу, з якої втрачено провадження, а також осіб, які виконували судове рішення, та вчиняти інші процесуальні дії, передбачені цим Кодексом, з метою відновлення втраченого судового провадження.

Також, суд при вирішенні даної заяви враховує, що під час розгляду цієї категорії справ суд не збирає та не досліджує нові докази, не робить висновків щодо правильності тверджень суду, який розглядав справу, та про обґрунтованість вимог заявника по суті раніше пред`явленого позову за втраченим судовим провадженням, тобто не здійснює судовий розгляд в його класичному розумінні, а лише виконує функцію щодо технічного відтворення раніше існуючих матеріалів провадження.

Крім того, в Єдиному державному реєстрі судових рішень наявні: Ухвала від 07 березня 2014 року судді апеляційного суду Донецької області Ткачук С.С. про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» на рішення Калінінського районного суду м. Донецька від 20 лютого 2014 року по цивільній справі за позовом Закритого акціонерного товариства «Донецькій комбінат Хлібопродуктів №1» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» про визнання правочинів недійсними, витребування майна з чужого незаконного володіння, стягнення грошової суми; Ухвала від 01 квітня 2014 року апеляційного суду Донецької області про закриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» на рішення Калінінського районного суду м. Донецька від 20 лютого 2014 року по цивільній справі за позовом Закритого акціонерного товариства «Донецькій комбінат Хлібопродуктів №1» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» про визнання правочинів недійсними, витребування майна з чужого незаконного володіння, стягнення грошової суми.

Згідно ст. 494 ЦПК України передбачено, що на підставі зібраних і перевірених матеріалів суд постановляє ухвалу про відновлення втраченого судового провадження повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити. В ухвалі суду про відновлення втраченого судового провадження зазначається, на підставі яких конкретно даних, поданих до суду і досліджених у судовому засіданні, суд вважає установленим зміст відновленого судового рішення, наводяться висновки суду про доведеність того, які докази досліджувалися судом і які процесуальні дії вчинялися з втраченого провадження.

Виходячи з вищенаведеного, суд вважає за необхідне задовольнити заяву представника АТ «Банк Кредит Дніпро», в частині відновлення: рішення Калінінського районного суду м. Донецька від 20 лютого 2014 року по цивільній справі № 256/967/14-ц; ухвали від 07 березня 2014 року судді апеляційного суду Донецької області Ткачук С.С. про відкриття апеляційного провадження; ухвали від 01 квітня 2014 року апеляційного суду Донецької області про закриття апеляційного провадження.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 5, 12, 81, 247, 258, 260-261, 354, 355, 488-489, 493-494 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Заяву Акціонерного товариства «Банк Кредит Дніпро» про відновлення втраченого судового провадження по справі № 256/967/14-ц за позовом Закритого акціонерного товариства «Донецький Комбінат Хлібопродуктів № 1» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» про визнання правочинів недійсними,витребування майназ чужогонезаконного володіння,стягнення грошовоїсуми 13241021грн.85коп. - задовольнити частково.

Відновити втрачене судове провадження у цивільній справі за позовом Закритого акціонерного товариства «Донецький Комбінат Хлібопродуктів № 1» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» про визнання правочинів недійсними, витребування майна з чужого незаконного володіння, стягнення грошової суми 13241021 грн. 85 коп., в частині:

- рішення Калінінського районного суду м. Донецька від 20 лютого 2014 року по цивільній справі № 256/967/14-ц, згідно тексту якого:

«Справа №256/967/14-ц

2/256/882/2014

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 лютого 2014 року м. Донецьк

Калінінського районного суду міста Донецька у складі:

головуючого судді Ушенка В.Ф.

при секретарі Олейніченко О.А.

та участю:

представника позивача ОСОБА_2

відповідача ОСОБА_1

представника відповідача ТОВ «ТК «Урожай» Панченко Н.Є.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Закритого акціонерного товариства «Донецький Комбінат Хлібопродуктів №1» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія Урожай» про визнання правочинів недійсними, витребування майна з чужого незаконного володіння, стягнення грошової суми у розмірі 13241021 грн. 85 коп.

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 , ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай», про визнання правочинів недійсними, витребування майна з чужого незаконного володіння, стягнення грошової суми у розмірі 13241021 грн. 85 коп.

Позовні вимоги обґрунтовував тим, що 03.06.2011 р. між ЗАТ «Донецький Комбінат Хлібопродуктів №1» та ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» був складений договір купівлі-продажу нерухомого та рухомого майна (договір купівлі продажу нерухомого майна будівлі з господарськими спорудами, загальною площею 38647 кв.м. вартістю 8868462.18 грн (вісім мільйонів вісімсот шістдесят вісім тисяч чотириста шістдесят дві грн.)18 коп., договір №1 (продаж «інвентарно визначених об`єктів майна»), договір №2 (продаж «інвентарно визначених об`єктів майна»), договір №3 (продаж «інвентарно визначених об`єктів майна»). Зазначені правочини є недійсними з моменту їх укладення, а факт їх укладення є порушенням законних прав та охоронюваних інтересів позивача, оскільки підписувались із порушенням норм чинного законодавства особою без наявності відповідних повноважень. Крім того, відчужене за оспорюваними правочинами майно фактично є цілісним майновим комплексом і його відчуження у такий спосіб є таким, що суперечить Закону.

Також, за всіма зазначеними спірними договорами купівлі-продажу відповідач ОСОБА_3 виступив поручителем та має нести відповідальність за порушення прав позивача в рамках та в обсязі, визначених договором поруки від 03.06.2011 р., укладеним за участю фізичної особи ОСОБА_1 , позивача та ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» у відповідності до умов, якщо ОСОБА_1 прийняв на себе зобов`язання у повному обсязі відповідати перед ЗАТ «Донецький Комбінат Хлібопродуктів №1» за виконання зобов`язань ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай».

В судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримала в повному обсязі та надала пояснення, аналогічні, викладеним у позовній заяві.

Відповідач ОСОБА_1 у судовому засіданні позовні вимоги не визнав та суду пояснив, що дійсно 03.06.2011 року між ЗАТ «Донецький Комбінат Хлібопродуктів №1» та ТОВ «Торгівельна компанія урожай» були укладені договори купівлі-продажу майна на загальну суму 13241021. 85 грн. та 03.06.2011 року між ЗАТ «Донецький Комбінат Хлібопродуктів №1» та ТОВ «Торгівельна компанія урожай» та ним був укладений договір поруки, відповідно до умов якого він прийняв на себе зобов`язання у повному обсязі відповідати перед позивачем за виконання зобов`язань ТОВ «Торгівельна компанія Урожай». Зобов`язання, які виникли між сторонами за спірними договорами купівлі-продажу майна були виконані в повному обсязі, тому відповідальність поручителя за договором поруки від 03.06.2011 року наступити не може. У задоволенні позовних вимог просив відмовити.

Представник відповідача ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» у судовому позовні вимоги не визнала суду пояснила, що дійсно 03.06.2011р. ЗАТ «Донецький Комбінат Хлібопродуктів № 1» та ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» був укладений договір купівлі-продажу нерухомого та рухомого майна (договір купівлі-продажу нерухомого майна (будівлі з господарськими спорудами, загальною площею 38647 кв. м, вартістю 8868462,18 грн (вісім мільйонів вісімсот шістдесят вісім тисяч чотириста шістдесят дві грн.) 18 коп., договір №1 (продаж «інвентарно визначених об`єктів майна»), договір №2 (продаж «інвентарно визначених об`єктів майна»), договір №3 (продаж «інвентарно визначених об`єктів майна»). Спірні договори були виконані належним чином, а саме: вартість майна була сплачена в повному обсязі, майно передане ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай». Спірні договори були підписані законним представником позивача, призначеним на посаду відповідно до ст.ст. 237-238, ст.243 ЦК України виконуючим обов`язки голови правління ОСОБА_4 , який діяв згідно статуту. Також, пояснила, що зазначене майно використовується як цілісний майновий комплекс. Вважає, що факт знаходження в.о. голови правління у відпустці не є достатньою підставою для визнання договорів недійсними, просила у задоволенні позову відмовити.

Судом встановлено, що 03 червня 2011 року між позивачем Закритим акціонерним товариством «Донецький Комбінат Хлібопродуктів №1» та відповідачем Товариством з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» були укладені договори купівлі-продажу майна на загальну суму 13241021,85 грн. (тринадцять мільйонів двісті сорок одну тисячу двадцять одну гривню 85 копійок), а саме: договір купівлі-продажу нерухомого майна будівлі з господарськими спорудами, загальною площею 38647 кв. м, вартістю 8868462,18 грн. (вісім мільйонів вісімсот шістдесят вісім тисяч чотириста шістдесят дві грн.) 18 коп., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 ; договір №1 (продаж «інвентарно визначених об`єктів майна» - згідно додатку №1 до договору передавальні пристрої, машини та обладнання), вартістю 3850532,67 грн. (три мільйони вісімсот п`ятдесят тисяч п`ятсот тридцять дві грн.) 67 коп.; договір №2 (продаж «інвентарно визначених об`єктів майна» - згідно додатку №1 до договору тепловози, трактори екскаватори, навантажувачі, електронавантажувачі, механічні навантажувачі, пожежна машина, причепи для тракторів), вартістю 178701 грн. (сто сімдесят вісім тисяч сімсот одна грн.); договір №3 (продаж «інвентарно визначених об`єктів майна» - згідно додатку №1 до договору офісні техніка та обладнання), вартістю 343326 грн. (триста сорок три тисячі триста двадцять шість грн.).

Відповідно до умов вказаних вище договорів, сторони домовились про продаж позивачем та придбання відповідачем нерухомого та рухомого майна, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Вирішуючи спір про визнання договорів недійсними, суд повинен встановити наявність тих обставин, з якими закон пов`язує визнання договорів недійсними: відповідність договору вимогам закону, додержання встановленої форми договору, дієздатність сторін за договором, у чому конкретно полягає неправомірність дій сторони та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Крім того, суд звертає увагу на той факт, що заявляючи позов про визнання недійсним договору, позивач має довести наявність тих обставин, з якими закон пов`язує визнання угод недійсними і настанням відповідних наслідків.

За приписами ст.ст.202-203 Цивільного кодексу України, правочином є дія особи, спрямована на набуття, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків. Зміст правочину не може суперечити цьому Кодексу, іншим актам цивільного законодавства, а також інтересам держави і суспільства, його моральним засадам. Особа, яка вчиняє правочин, повинна мати необхідний обсяг цивільної дієздатності. Волевиявлення учасника правочину має бути вільним і відповідати його внутрішній волі. Правочин має вчинятися у формі, встановленій законом. Правочин має бути спрямований на реальне настання правових наслідків, що обумовлені ним.

Відповідно до статті 215 Цивільного кодексу України, підставою недійсності правочину є недодержання в момент вчинення стороною (сторонами) вимог, які встановлені частинами першою третьою, п`ятою та шостою статті 203 цього Кодексу. Недійсним є правочин, якщо його недійсність встановлена законом (нікчемний правочин). У цьому разі визнання такого правочину недійсним судом не вимагається. У випадках, встановлених цим Кодексом, нікчемний правочин може бути визнаний судом дійсним. Якщо недійсність правочину прямо не встановлена законом, але одна із сторін або інша заінтересована особа заперечує його дійсність на підставах, встановлених законом, такий правочин може бути визнаний судом недійсним (оспорюваний правочин).

Згідно з роз`ясненнями, викладеними в п. 7, 8 Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про судову практику розгляду цивільних справ про визнання правочинів недійсними» від 06.11.09 №9 , правочин може бути визнаний недійсним лише з підстав, визначених законом.

Правочин є правомірним, якщо його недійсність прямо не встановлена законом або якщо він визнаний судом недійсним (стаття 204 Цивільного кодексу України).

За приписами ст.205 Цивільного кодексу України, правочин може вчинятись усно або в письмовій формі. Сторони мають право обирати форму правочину, якщо інше не встановлено законом. Правочин, для якого законом не встановлена обов`язкова письмова форма, вважається вчиненим, якщо поведінка сторін засвідчує їхню волю до настання відповідних правових наслідків. У випадках, встановлених договором або законом, воля сторони до вчинення правочину може виражатися її мовчанням.

Дослідивши наявні у справі документи, з огляду на вищевказані приписи, суд дійшов висновку про наявність підстав для визнання вищевказаних договорів купівлі-продажу недійсними на підставі ст.203, 215 Цивільного кодексу України.

Зокрема, від імені Позивача вказані правочини підписував, діючий на підставі Статуту, виконуючий обов`язки голови правління ОСОБА_5 , який на момент підписання оспорюваних договорів займав посаду виконуючого обов`язків Голови Правління, але на підставі наказу 1505/11-ОК від 25.05.2011р. знаходився у щорічній відпустці на 10 календарних днів з 1 по 10 червня 2011р. включно.

Таким чином, на момент вчинення вищевказаних оспорюваних договорів купівлі-продажу (03.06.2011р.), ОСОБА_5 не мав повноважень укладати відповідні договори від імені означеної юридичної особи.

Окрім того, відповідно до статуту ЗАТ «Донецький Комбінат Хлібопродуктів №1», в редакції, яка діяла на момент укладення спірних правочинів, позивач був юридичною особою, яка має відокремлене майно та самостійний баланс, розрахункові рахунки в установах банку, круглу печатку з власною назвою, бланки та інш.

Статтею 97 Цивільного кодексу України передбачено, що управління діяльністю господарського товариства здійснюють його органи та посадові особи, склад і порядок обрання (призначення) яких визначається залежно від виду товариства, а у визначених законом випадках власники товариства. Посадовими особами товариства визнаються голова та члени виконавчого органу, голова ревізійної комісії (ревізор), а у разі створення ради товариства (спостережної ради) голова і члени цієї ради. Обмеження щодо поєднання однією особою зазначених посад встановлюються законом.

За приписами ст.23 Закону України «Про господарські товариства», управління товариством здійснюють його органи, склад і порядок обрання (призначення) яких здійснюється відповідно до статуту товариства; посадовими особами органів управління товариства визнаються голова та члени виконавчого органу, голова ревізійної комісії, а у товариствах, де створена наглядова рада товариства, - голова та члени наглядової ради товариства.

За положеннями ст. 46 Закону України «Про господарські товариства» в акціонерному товаристві з числа акціонерів може створюватися наглядова рада акціонерного товариства, яка представляє інтереси акціонерів у період між проведенням загальних зборів і в межах компетенції, визначеної статутом, контролює і регулює діяльність виконавчого органу. Статутом акціонерного товариства або за рішенням загальних зборів акціонерів на наглядову раду акціонерного товариства має бути покладено виконання окремих функцій, що належать до компетенції загальних зборів. Питання, віднесені статутом акціонерного товариства до виключної компетенції наглядової ради акціонерного товариства, не можуть бути передані на вирішення виконавчих органів товариства.

Відповідно до ст. 51 Закону України «Про акціонерні товариства», наглядова рада акціонерного товариства є органом, що здійснює захист прав акціонерів товариства, і в межах компетенції, визначеної статутом за цим Законом, контролює та регулює діяльність виконавчого органу.

Згідно із ст. 58 Конституції України закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі.

Отже, всі вищевказані приписи чинного законодавства застосовуються до спірних правовідносин в тій редакції, що була чинною на момент укладення спірних договорів купівлі-продажу.

Відповідно до п.9.4 статуту позивача, Правління є виконавчим органом товариства, який здійснює керівництво його поточною діяльністю. Правління є підзвітним загальним зборам акціонерів і наглядовій раді товариства та організовує виконання їх рішень.

Наглядова Рада, у тому числі, приймає рішення про призначення виконуючого обов`язки голови правління (абз.18 пункту 9.3.3 статуту позивача).

У відповідності до приписів статуту позивача, 24.09.2010р. протоколом засідання наглядової ради ЗАТ «Донецький Комбінат Хлібопродуктів №1» ОСОБА_5 був обраний на посаду виконуючого обов`язки голови правління товариства з 27.09.2010р., з обмеженням щодо представництва відповідно до статуту.

До компетенції правління належать всі питання діяльності товариства, крім тих що віднесені до компетенції інших органів товариства (п.9.4.2).

Як встановлено п.9.4.4 статуту, правління товариства не наділено правом прийняття рішення про продаж, передачу в оренду, у заставу, списання з балансу або відчуження у інший спосіб основних засобів товариства.

Крім того, що ОСОБА_5 в момент підписання та укладення спірних договорів купівлі-продажу знаходився у відпустці, то він ще й не наділений відповідними повноваженнями щодо прийняття рішень про відчуження основних засобів підприємства спірного майна. Згода на укладення ОСОБА_5 відповідних правочинів наглядовою радою, рішенням загальних зборів ЗАТ «Донецький Комбінат Хлібопродуктів №1» не надавалось і іншого сторонами по справі не знайдено.

Окрім того, за спірними договорами купівлі-продажу від 03.06.2011р. фактично був відчужений цілісний виробничий комплекс ЗАТ «Донецький Комбінат Хлібопродуктів №1», що знаходиться за адресою: м.Донецьк, пр.Ілліча, буд.115, який забезпечував закінчений виробничий цикл виробничої діяльності підприємства позивача (при тому що будь-які інші виробничі потужності у останнього відсутні). Зазначений факт підтверджений як матеріалами справи, так і представником відповідача ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» в судовому засіданні. Відчуження цілісного майнового комплексу, вищевказаного рухомого та нерухомого майна, можливо лише в порядку здійснення значного правочину.

Відповідно до ст.2 Закону України «Про акціонерні товариства», значний правочин це правочин (крім правочину з розміщення товариством власних акцій), учинений акціонерним товариством, якщо ринкова вартість майна (робіт, послуг), що є його предметом, становить 10 і більше відсотків вартості активів товариства, за даними останньої річної фінансової звітності.

В свою чергу, відповідно до ч. 5 ст.70 Закону України «Про акціонерні товариства» забороняється ділити предмет правочину з метою ухилення від передбаченого цим Законом порядку прийняття рішень про вчинення значного правочину, тобто, у даній ситуації без рішення загальних зборів акціонерів товариства.

Відповідно до пункту 22 частини 2 статті 33 та статті 70 Закону України «Про акціонерні товариства» прийняття рішення про вчинення значного правочину, якщо ринкова вартість майна, робіт або послуг, що є предметом такого правочину, перевищує 25 відсотків вартості активів за даними останньої річної фінансової звітності товариства, належить до виключної компетенції загальних зборів.

Вартість активів ЗАТ «Донецький Комбінат Хлібопродуктів №1» за даними річної звітності (баланс) станом на 31.12.2010 року становила 52277000,00 (п`ятдесят два мільйони двісті сімдесят сім тисяч гривень). Тобто, вчинення позивачем будь-якого правочину вартістю понад 13069250 грн. (тринадцять мільйонів шістдесят дев`ять тисяч двісті п`ятдесят гривень) в період з 01 січня по 31 грудня 2011 року було можливо лише за наявності попереднього рішення загальних зборів акціонерів, яке прийнято не було.

Оскільки загальна сума за оспорюваними договорами купівлі-продажу становить більше ніж 25% від вартості активів позивача, а саме 13241021,85грн. (тринадцять мільйонів двісті сорок одну тисячу двадцять одну гривню 85 копійок), відповідне рішення загальних зборів ЗАТ «Донецький Комбінат Хлібопродуктів №1» про відчуження цілісного майнового комплексу прийнято не було, а продаж цілісного майнового комплексу за частинами взагалі не передбачена чинним законодавством, то спірні договори купівлі-продажу нерухомого та рухомого майна від 03.06.2011р. є такими, що укладені із порушенням норм закону.

Наведені вище обставини у своїй сукупності свідчать, що майно вибуло з володіння ЗАТ «Донецький Комбінат Хлібопродуктів №1» поза його волею.

З огляду на вищевикладене, позовні вимоги про визнання недійсними договорів купівлі-продажу від 03.06.2011р. підлягають задоволенню в повному обсязі.

Позовні вимоги про скасування права власності відповідача ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» на оспорюване майно та визнання права власності на це майно за позивачем підлягають визнанню в повному обсязі з огляду на наступне. Означені позовні вимоги є похідними від вимог про визнання договорів купівлі-продажу недійсними.

На момент укладення спірних правочинів позивач вже був власником вищевказаного нерухомого та рухомого майна.

Статтею 216 Цивільного кодексу України передбачено, що недійсний правочин не створює юридичних наслідків, крім тих, що пов`язані з його недійсністю. У разі недійсності правочину кожна із сторін зобов`язана повернути другій стороні у натурі все, що вона одержала на виконання цього правочину, а в разі неможливості такого повернення, зокрема тоді, коли одержане полягає у користуванні майном, виконаній роботі, наданій послузі, - відшкодувати вартість того, що одержано, за цінами, які існують на момент відшкодування.

За наслідками визнання недійсними спірних договорів купівлі-продажу нерухомого та рухомого майна, безумовним є повернення такого майна його належному власникові, тобто позивачу.

Згідно ст. 319 Цивільного кодексу України, власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд. Власник має право вчиняти щодо свого майна будь-які дії, які не суперечать закону.

Відповідно до ст. 320 Цивільного кодексу України, власник має право використовувати своє майно для здійснення підприємницької діяльності, крім випадків, встановлених законом. Законом можуть бути встановлені умови використання власником свого майна для здійснення підприємницької діяльності.

За приписами статті 321 Цивільного кодексу України, право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні. Особа може бути позбавлена права власності або обмежена у його здійсненні лише у випадках і в порядку, встановлених законом.

У статті 392 Цивільного кодексу України зазначено, що власник майна може пред`явити позов про визнання його права власності, якщо це право оспорюється або не визнається іншою особою, а у разі втрати ним документа, який засвідчує його право власності, а відповідно до ч. 2 ст. 16 Цивільного кодексу України одним із способів захисту цивільного права є його визнання.

Отже, оскільки позивачем доведений, а судом визнаний та встановлений факт недійсності вказаних правочинів від 03.06.2011р., то й передача вищевказаного нерухомого та рухомого майна відповідачу ТОВ Торгівельна компанія «Урожай» за вищевказаними договорами купівлі-продажу від 03.06.2011р. відбулась всупереч приписам діючого законодавства, а порушене право власності позивача на таке майно має бути відновлено за рішенням суду.

У зв`язку із цим, враховуючи вищевикладене, наявні підстави для визнання права власності позивача по справі на нерухоме та рухоме майно, що було відчужене за договорами купівлі-продажу від 03.06.2011р., укладеними між позивачем та відповідачем ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай».

Крім того, відповідно до вимог ст.387 Цивільного кодексу України, власник має право витребувати своє майно від особи, яка незаконно, без відповідної правової підстави заволоділа ним.

З огляду на представлені учасниками судового процесу документи, враховуючи встановлені судом факти, оскільки позивач по справі є власником спірного нерухомого та рухомого майна, договори купівлі-продажу нерухомого та рухомого майна підлягають визнанню недійсними, перебування такого майна у відповідача на цей час є безпідставним.

Таким чином, вимоги про витребування майна з чужого незаконного володіння є обґрунтованими, доведеними матеріалами справи і підлягають задоволенню в повному обсязі.

Як вбачається з матеріалів справи, 03.06.2011р. за участю сторін по вищезгаданим договорам купівлі-продажу від 03.06.2011р. та між фізичною особою ОСОБА_1 було укладено договір поруки №б/н, у відповідності до умов якого ОСОБА_1 прийняв на себе зобов`язання у повному обсязі відповідати перед ЗАТ «Донецький Комбінат Хлібопродуктів №1» за виконання зобов`язань ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай».

Відповідно до ст.553 Цивільного кодексу України, за договором поруки поручитель поручається перед кредитором боржника за виконання ним свого обов`язку. Поручитель відповідає перед кредитором за порушення зобов`язання боржником. Порукою може забезпечуватися виконання зобов`язання частково або в повному обсязі. Поручителем може бути одна особа або кілька осіб.

Пунктом 4.1 договору поруки встановлена відповідальність відповідача ОСОБА_1 за неналежне виконання відповідачем ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» своїх обов`язків за вказаними договорами купівлі-продажу. Сторони встановили суму відповідальності у розмірі 13241021,85 грн.

Інших поручителів за договорами купівлі-продажу від 03.06.2011р. немає.

Однак, правові наслідки щодо виникнення у позивача права вимоги з відповідача ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» будь-якої суми коштів до договору поруки від 03.06.2011р. настає лише в разі порушення відповідачем ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» своїх зобов`язань за договорами купівлі-продажу від 03.06.2011р. (за порушення основного зобов`язання).

Так, відповідно до ст.554 Цивільного кодексу України, у разі порушення боржником зобов`язання, забезпеченого порукою, боржник і поручитель відповідають перед кредитором як солідарні боржники, якщо договором поруки не встановлено додаткову (субсидіарну) відповідальність поручителя. Поручитель відповідає перед кредитором у тому ж обсязі, що і боржник, включаючи сплату основного боргу, процентів, неустойки, відшкодування збитків, якщо інше встановлено договором поруки.

Статтею 559 Цивільного кодексу України передбачено, що порука припиняється з припиненням забезпеченого нею зобов`язання.

Однак, відповідач ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» свої зобов`язання за договорами купівлі-продажу виконав в повному обсязі (тобто зобов`язання забезпечене порукою було припинено), спірне нерухоме та рухоме майно було передано позивачем відповідачу ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» без жодних претензій, у зв`язку з чим суд вбачає відсутніми відносини для застосування відповідальності відповідача ОСОБА_1 по даних спірних правовідносинах. Таким чином у задоволенні позовних вимог в цій частині слід відмовити.

Згідно ст. 88 ЦПК України судовий збір підлягає стягненню з відповідачів ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» на користь позивача.

Керуючись ст.ст.10,11,60,88,212-215 ЦПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги Закритого акціонерного товариства «Донецький Комбінат Хлібопродуктів №1» до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» про визнання правочинів недійсними, витребування майна з чужого незаконного володіння, стягнення грошової суми 13241021 грн. 85 коп. задовольнити частково.

Визнати недійсним з моменту вчинення, укладений між Закритим акціонерним товариством «Донецький Комбінат Хлібопродуктів №1» (ЄРДПОУ 00957459) та Товариством з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» (ЄРДПОУ 34940079) договір купівлі-продажу нерухомого майна від 03.06.2011р., посвідченого Трубніковою І.О., приватним нотаріусом Донецького міського нотаріального округу 03.06.2011р., зареєстрованого в реєстрі №1343, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

№Літера № за планом земельної ділянкиНазва будівель та спорудЗагальна площа (кв.м.)1.А-2будівля заводоуправління727,02.Б-7Будівля складу безтарного зберігання борошна1314,03.В-2Будівля складу готової продукції № 13982,14.Г-6Будівля млина4593,15.Д-1, Д-9Елеватор, силосний корпус, робоча башня, елеватор силосного типу5258,46.Ж-7Цех гранулювання комбікорму, будівля кормоцеху5974,77.Е-1Силос. Корп. 3а2373,88.Л-1пекарня406, 79.Н-1Магазин по продажу к/кормів43,110.О-1ГРП20,611.П-1компресорна88,512.Р-1Завод. клуб409,713.С-1Каб.По тех. безпеки269,014.Т-1Котельня мех. майстерень353,415.У-1Будівлі мех. майстерень261,616.Ф-1Корпус мех.майстер.202,217.Х-1Матеріальний склад174,418.Ц-1Будівля складу зберігання засобів ГО153,719.Ч-1гараж171,620.Ш-1автовісова51,121.Щ-1Склад зерна №51226,822.Э-1Склад зерна №61221,323.Ю-1Склад зерна №41273,024.А-1Склад готової продукції1214,825.Б-1склад120,926.В-1Приймальне устройство з/д13,527.Г-1Приймальне устр. з/д339,028.Д-1Каб. Ст. майстера елеватора13,029.Е-1 Будівля складу зерновідход.258,530.Ж-1Склад гот. Продукції №21473,931.З-1Склад гот. Продукції №31684,232.И-1Цех фасування крупи913,433.К-1Столярна майстерня130,334.Л-1гараж449,435.М-1склад303,136.Н-1Склад №221,537.О-1Пожежне депо154,638.П-1Будівля ковальні52,339.Ш-2Склад м`якої тари640,140.Рнавіс 41.Ссарай 42.Усарай 43.Фнавіс 44.Х-1Трансформ. підстанція38,645.Цсарай 46.Чнавіс 47.Эводокачка 48.ЩПожежне водоймище 49.ЮПожежне водоймище 50.ЯПожежне водоймище 51.С-1Сушильна камера22,852.Р-2Будівля лабораторії192,653.Т-1Будівля прохідної61,1054.№1-8Паркани, брами 55.Ізамощення 56.БУстр. Вивантажування зерна 57.ВУстр. Вивантажування зерна 58.ЯКараульне приміщення 59.Гсарай

Витребувати об`єкт нерухомого майна будівлі з господарськими спорудами, загальною площею 38647,4 кв.м., що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , з чужого незаконного володіння Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» (ЄРДПОУ 34940079), шляхом укладання акту прийому-передачі нерухомого майна, а саме:

№Літера № за планом земельної ділянкиНазва будівель та спорудЗагальна площа (кв.м.)1.А-2будівля заводоуправління727,02.Б-7Будівля складу безтарного зберігання борошна1314,03.В-2Будівля складу готової продукції № 13982,14.Г-6Будівля млина4593,15.Д-1, Д-9Елеватор, силосний корпус, робоча башня, елеватор силосного типу5258,46.Ж-7Цех гранулювання комбікорму, будівля кормоцеху5974,77.Е-1Силос. Корп. 3а2373,88.Л-1пекарня406, 79.Н-1Магазин по продажу к/кормів43,110.О-1ГРП20,611.П-1компресорна88,512.Р-1Завод. клуб409,713.С-1Каб.По тех. безпеки269,014.Т-1Котельня мех. майстерень353,415.У-1Будівлі мех. майстерень261,616.Ф-1Корпус мех.майстер.202,217.Х-1Матеріальний склад174,418.Ц-1Будівля складу зберігання засобів ГО153,719.Ч-1гараж171,620.Ш-1автовісова51,121.Щ-1Склад зерна №51226,822.Э-1Склад зерна №61221,323.Ю-1Склад зерна №41273,024.А-1Склад готової продукції1214,825.Б-1склад120,926.В-1Приймальне устройство з/д13,527.Г-1Приймальне устр. з/д339,028.Д-1Каб. Ст. майстера елеватора13,029.Е-1 Будівля складу зерновідход.258,530.Ж-1Склад гот. Продукції №21473,931.З-1Склад гот. Продукції №31684,232.И-1Цех фасування крупи913,433.К-1Столярна майстерня130,334.Л-1гараж449,435.М-1склад303,136.Н-1Склад №221,537.О-1Пожежне депо154,638.П-1Будівля ковальні52,339.Ш-2Склад м`якої тари640,140.Рнавіс 41.Ссарай 42.Усарай 43.Фнавіс 44.Х-1Трансформ. підстанція38,645.Цсарай 46.Чнавіс 47.Эводокачка 48.ЩПожежне водоймище 49.ЮПожежне водоймище 50.ЯПожежне водоймище 51.С-1Сушильна камера22,852.Р-2Будівля лабораторії192,653.Т-1Будівля прохідної61,1054.№1-8Паркани, брами 55.Ізамощення 56.БУстр. Вивантажування зерна 57.ВУстр. Вивантажування зерна 58.ЯКараульне приміщення 59.Гсарай

Припинити право власності Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» (ЄРДПОУ 34940079), що було зареєстровано на підставі договору купівлі-продажу нерухомого майна від 03.06.2011р., зареєстрованого за №1343 приватним нотаріусом Донецького міського нотаріального округу Трубніковою І.О., та було зареєстровано Комунальним підприємством бюро технічної інвентаризації м. Донецька за реєстраційним номером 892766, на будівлі з господарськими спорудами, загальною площею 38647,4 кв.м., що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

№Літера № за планом земельної ділянкиНазва будівель та спорудЗагальна площа (кв.м.)1.А-2будівля заводоуправління727,02.Б-7Будівля складу безтарного зберігання борошна1314,03.В-2Будівля складу готової продукції № 13982,14.Г-6Будівля млина4593,15.Д-1, Д-9Елеватор, силосний корпус, робоча башня, елеватор силосного типу5258,46.Ж-7Цех гранулювання комбікорму, будівля кормоцеху5974,77.Е-1Силос. Корп. 3а2373,88.Л-1пекарня406, 79.Н-1Магазин по продажу к/кормів43,110.О-1ГРП20,611.П-1компресорна88,512.Р-1Завод. клуб409,713.С-1Каб.По тех. безпеки269,014.Т-1Котельня мех. майстерень353,415.У-1Будівлі мех. майстерень261,616.Ф-1Корпус мех.майстер.202,217.Х-1Матеріальний склад174,418.Ц-1Будівля складу зберігання засобів ГО153,719.Ч-1гараж171,620.Ш-1автовісова51,121.Щ-1Склад зерна №51226,822.Э-1Склад зерна №61221,323.Ю-1Склад зерна №41273,024.А-1Склад готової продукції1214,825.Б-1склад120,926.В-1Приймальне устройство з/д13,527.Г-1Приймальне устр. з/д339,028.Д-1Каб. Ст. майстера елеватора13,029.Е-1 Будівля складу зерновідход.258,530.Ж-1Склад гот. Продукції №21473,931.З-1Склад гот. Продукції №31684,232.И-1Цех фасування крупи913,433.К-1Столярна майстерня130,334.Л-1гараж449,435.М-1склад303,136.Н-1Склад №221,537.О-1Пожежне депо154,638.П-1Будівля ковальні52,339.Ш-2Склад м`якої тари640,140.Рнавіс 41.Ссарай 42.Усарай 43.Фнавіс 44.Х-1Трансформ. підстанція38,645.Цсарай 46.Чнавіс 47.Эводокачка 48.ЩПожежне водоймище 49.ЮПожежне водоймище 50.ЯПожежне водоймище 51.С-1Сушильна камера22,852.Р-2Будівля лабораторії192,653.Т-1Будівля прохідної61,1054.№1-8Паркани, брами 55.Ізамощення 56.БУстр. Вивантажування зерна 57.ВУстр. Вивантажування зерна 58.ЯКараульне приміщення 59.Гсарай

Визнати право власності на об`єкт нерухомого майна будівлю з господарськими спорудами, загальною площею 38647,4 кв.м., що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , за Закритим акціонерним товариством «Донецький комбінат хлібопродуктів №1» (ЄРДПОУ 00957459), та складається з:

№Літера № за планом земельної ділянкиНазва будівель та спорудЗагальна площа (кв.м.)1.А-2будівля заводоуправління727,02.Б-7Будівля складу безтарного зберігання борошна1314,03.В-2Будівля складу готової продукції № 13982,14.Г-6Будівля млина4593,15.Д-1, Д-9Елеватор, силосний корпус, робоча башня, елеватор силосного типу5258,46.Ж-7Цех гранулювання комбікорму, будівля кормоцеху5974,77.Е-1Силос. Корп. 3а2373,88.Л-1пекарня406, 79.Н-1Магазин по продажу к/кормів43,110.О-1ГРП20,611.П-1компресорна88,512.Р-1Завод. клуб409,713.С-1Каб.По тех. безпеки269,014.Т-1Котельня мех. майстерень353,415.У-1Будівлі мех. майстерень261,616.Ф-1Корпус мех.майстер.202,217.Х-1Матеріальний склад174,418.Ц-1Будівля складу зберігання засобів ГО153,719.Ч-1гараж171,620.Ш-1автовісова51,121.Щ-1Склад зерна №51226,822.Э-1Склад зерна №61221,323.Ю-1Склад зерна №41273,024.А-1Склад готової продукції1214,825.Б-1склад120,926.В-1Приймальне устройство з/д13,527.Г-1Приймальне устр. з/д339,028.Д-1Каб. Ст. майстера елеватора13,029.Е-1 Будівля складу зерновідход.258,530.Ж-1Склад гот. Продукції №21473,931.З-1Склад гот. Продукції №31684,232.И-1Цех фасування крупи913,433.К-1Столярна майстерня130,334.Л-1гараж449,435.М-1склад303,136.Н-1Склад №221,537.О-1Пожежне депо154,638.П-1Будівля ковальні52,339.Ш-2Склад м`якої тари640,140.Рнавіс 41.Ссарай 42.Усарай 43.Фнавіс 44.Х-1Трансформ. підстанція38,645.Цсарай 46.Чнавіс 47.Эводокачка 48.ЩПожежне водоймище 49.ЮПожежне водоймище 50.ЯПожежне водоймище 51.С-1Сушильна камера22,852.Р-2Будівля лабораторії192,653.Т-1Будівля прохідної61,1054.№1-8Паркани, брами 55.Ізамощення 56.БУстр. Вивантажування зерна 57.ВУстр. Вивантажування зерна 58.ЯКараульне приміщення 59.Гсарай

Визнати договір купівлі-продажу майна №1 від 03.06.2011р., укладений між Закритим акціонерним товариством «Донецький комбінат хлібопродуктів №1» (ЄРДПОУ 00957459) та Товариством з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» (ЄРДПОУ 34940079), недійсним з моменту його вчинення.

Визнати договір купівлі-продажу майна №2 від 03.06.2011р., укладений між Закритим акціонерним товариством «Донецький комбінат хлібопродуктів №1» (ЄРДПОУ 00957459) та Товариством з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» (ЄРДПОУ 34940079), недійсним з моменту його вчинення.

Визнати договір купівлі-продажу майна №3 від 03.06.2011р., укладений між Закритим акціонерним товариством «Донецький комбінат хлібопродуктів №1» (ЄРДПОУ 00957459) та Товариством з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» (ЄРДПОУ 34940079), недійсним з моменту його вчинення.

Витребувати рухоме майно, що знаходиться за адресою: м. Донецьк, пр. Ілліча, буд. 115 з чужого незаконного володіння Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» (ЄРДПОУ 34940079), та фактично передати Закритому акціонерному товариству «Донецький комбінат хлібопродуктів №1» (ЄРДПОУ 00957459), шляхом укладання акту прийому-передачі рухомого майна, а саме, (мовою оригіналу - російською)

№ п/пНаименование имуществаИнв. номер1Нория ТНС0002082Трансформатор ТМ 4000006603Вибраторы 0006754Вибраторы0006765Электродвигатель0006776Электродвигатель0006787Комперессор б/у0030428Машина обоечная0030439Машина обоечная00304410Машина обоечная00304511Машина обоечная00304612Машина обоечная РЗБМ00309413Концентратор00311914Концентратор А1-53К900312515Концентратор А1-53К900312616Нория00312817Нория00312918Нория00313019Нория00313120Нория00313221Вентилятор00313322Вентилятор00313423Весы00313524Весы00313625Компрессор б/у00313726Компрессор б/у00313827Компрессор б/у00313928Компрессор б/у00314029 Вентилятор00314130Вентилятор00314231Дуаспираторы00314332Дуаспираторы00314433Дуаспираторы00314534Дуаспираторы00314635Дуаспираторы00314736Машина БШУ-200315037Машина БШУ-200315138Машина БШУ-200315239Машина БШУ-200315340 Рессивер00315441Рессивер00315542Рессивер00315643УРЗ-200317144УРЗ-200317245УРЗ-200317346УРЗ-200317447УРЗ-200317548УРЗ-200317649УРЗ-200317750УРЗ-200317851УРЗ-200317952УРЗ-200318053УРЗ-200318154УРЗ-200318255УРЗ-200318356УРЗ-200318457УРЗ-200318558УРЗ-200318659Рессивер00318760Конвеер 00318861Конвеер00318962Конвеер00319063Конвеер00319164Конвеер00319265Конвеер00319366Конвеер00319467Конвеер00319568Конвеер00319669Конвеер00319770Конвеер00319871Конвеер00319972Конвеер00320073Конвеер00320174Конвеер00320275Конвеер00320376Ситовейка00320577Ситовейка00320678Ситовейка00320779Ситовейка00320880Ситовейка00320981Ситовейка00321082Ситовейка00321183Ситовейка00321284 Бурат ЦМБ-300321585Транспортер К4-УТ-2Ф-32000321686Нория00321787Нория00321888Нория00321989Машина БШУ00322090Машина БШУ00322191Баки00322492Компрессор 202ВП12\300322593Компрессор 202ВП12\300322694Фильтр00322795Фильтр00322896Фильтр00322997Фильтр00323098Фильтр00323199Фильтр003232100Фильтр003233101Фильтр003234102Фильтр003235103 Вентилятор ВЦП-10003236104Транспортер скребковый003241105Лифт в сборе003284106Вентилятор003285107Вентилятор003286108Транспортер скребковый003287109Транспортер скребковый003288110Транспортер скребковый003289111Редуктор003290112Нория НЦ 50003295113Нория НЦ 50003296114 Лебедка003297115Вентилятор003298116 Вентилятор003299117Питатель с приводом003311118Питатель с пиводом003312119Фильтр 1000 мм003329120Электродвигатель003332121Солерастворитель003356122Нория № 3 (рабочая башня) с бункером003357123Воздушные сепараторы003360124Воздушные сепараторы003361125Фильтр Д-1400 мм003370126Вентилятор003417127Весы вагонные005009128Дозатор весовой005015129 Дозатор весовой005016130Апарат сварочный030604131Котел ДКВР-4\10030644132Экономайзер030647133Экономайзер030648134Щит управления ЩУ030649135Дымосос ДМ-10030650136Трансформатор сварочный030655137Щит030659138Распред.устройство мельниц030664139Распред.устройство к-цеха030665140Распред.устройство к-цеха030666141Распред.устройство к-цеха030667142Распред.устройство к-цеха030668143Распред.устройство к-цеха030669144 Трансформатор ТМ-100030670145Трансформатор силовой030671146Батарея КМ-042-82030674147Распред.устройство мельниц030682148Распред.устройство мельниц030683149Распред.устройство мельниц030684150Распред.устройство мельниц030685151Распред.устройство мельниц030686152Распред.устройство мельниц030687153Распред.устройство мельниц030688154Распред.устройство мельниц030689155Распред.устройство мельниц030690156Распред.устройство мельниц030691157Распред.устройство мельниц030692158Распред.устройство мельниц030693159Камнеотборник033000160Камнеотборник033001161Камнеотборник033002162Камнеотборник033003163Станок шлифов.033017164Механическая линия033042165Конвеер033048166Конвеер033049167Дозатор ДПК033075168Тележка ТГВ-1250033076169Тележка ТГВ-1250033077170 Нория 2-20-20033086171Нория 2-20-20033087172Сепаратор АИ-БИС-100 с 2-мя отборными шнеками033089173Линия для подачи муки033091174Нория НЦ 30-10033108175Машина мешкозашивная033114176Транспортер К4-УТ-2Ф-200033241177Транспортер К4-УТ-2Ф-200033242178Нория ленточная033254179 Нория ленточная033255180Нория 100/45033256181Транспортер скребковый033257182Нория033259183Нория033260184Нория033261185Нория033262186Нория033263187Нория033264188Мехлопата 033265189Шелушитель033266190Дробилка А1 ДДП033269191Дробилка ДДМ033270192Нория НЦ 50033271193Дробилка ДДМ033275194Транспортер скребковый033276195Лебедка элеваторная033280196Транспортер скребковый033308197Транспортер скребковый033309198Насос033313199Транспортер Т-215 пересыпной,2шт,(АС-12, вент.№18)033358200Транспортер Т-209 (АС-13,АС-23)033359201Транспортер Т-207 (АС-11,АС-29)033360202Транспортер Т-208 (АС-10, АС-25)033361203Транспортер Т-210 (АС-24)033362204Транспортер Т-210 (АС-30)033363205Тележка,3шт033364206Батарейное устройство , по 2 батареи с бункером отходов033367207Батарейное устройство , по 2 батареи.033368208Батарейное устройство , по 2 батареи вент АС-1033369209Батарейное устройство , по 2 батареи с бункером отходов033373210Нория №1 (рабочая башня) с бункером ,лебедка для подъема ленты033374211Нория №2 (рабочая башня),,лебедка для подъема ленты033375212Нория №4 (силосный корпус №1) с бункером033376213Поворотные круги с трубой, 2шт №1,2033377214Поворотные круги с трубой ,2шт №3,4033378215Станок токарно-винторезный033395216Станок верт.сверлильный033397217Станок верт.сверлильный033398218Станок абразивно-заточной033399219Станок абразивно-заточной033400220Станок гор.фрез.СП-8033401221Станок попереч.строч033402222Компрессор б/у033407223Вентилятор033410224Транспортер скребковый033413225Вентилятор033419226Вентилятор033420227Вентилятор033421228Вентилятор033422229Вентилятор033423230Вентилятор033424231Вентилятор033425232Тележка ,1 шт033430233Тележка ,1 шт033431234Тележка ,1 шт033434235Вентилятор033436236Компрессор б/у033437237Транспортер УТФ КШТ033440238Транспортер ленточный033445239Транспортер ленточный033446240Транспортер ленточный033447241Лебедка элеваторная033449242Весы ДВМ-50035006243Весы ДВМ-50035007244Весы ДВМ-50035008245Весы ДК-200035011246Весы АД-3000035012247Весы аналитические035024248Мельничка лабораторная035026249Мельничка лабораторная035027250Печь муфельная035029251Весы лабораторные035030252Весы лабораторные035031253Весы автомобильные035042254Машина МОЗ-ШЛ 313023043318255Насос НС 25-32043328256Насос НС 25-32043329257Насос К-80-50-200043330258Вентилятор N8043421259Сепаратор043461260Сепаратор043462261Теплообменник ОВ-2043497262Энтолейтор043501263Энтолейтор043502264Энтолейтор043503265Энтолейтор043504266Энтолейтор043505267Рессивер043506268Рессивер043507269Станок вальцевый043508270Станок вальцевый043509271Станок вальцевый043510272Станок вальцевый043511273Станок вальцевый043512274Станок вальцевый043513275Станок вальцевый043514276Станок вальцевый043515277Станок вальцевый043516278Станок вальцевый043517279Станок вальцевый043518280Станок вальцевый043519281Станок вальцевый043520282Станок вальцевый043521283Станок вальцевый043522284Станок вальцевый043523285Станок вальцевый043524286Станок вальцевый043525287Машина вымольная043526288Машина вымольная043527289Машина вымольная043528290Машина вымольная043529291Машина вымольная043530292Машина вымольная043531293Компрессор б/у043532294Компрессор б/у043533295Вентилятор043535296Вентилятор043536297Вентилятор043537298Вентилятор043538299Вентилятор043539300Сепаратор магнитный043547301Сепаратор магнитный043548302Сепаратор магнитный043549303Сепаратор магнитный043550304Сепаратор магнитный043551305Сепаратор магнитный043552306Сепаратор магнитный043553307Сепаратор магнитный043554308Сепаратор магнитный043555309Сепаратор магнитный043556310Сепаратор магнитный043557311Сепаратор магнитный043558312Сепаратор магнитный043559313Рассева РЗБРБ043560314Рассева РЗБРБ043561315Рассева РЗБРБ043562316Рассева РЗБРБ043563317Рассева РЗБРБ043564318Рассева РЗБРБ043565319Рассева РЗБРБ043566320Фильтр043567321Фильтр043568322Фильтр043569323Фильтр043570324Фильтр043571325Фильтр043572326Затвор шлюзовый043583327Затвор шлюзовый043584328Затвор шлюзовый043586329Затвор шлюзовый043587330Р-3 БШМ-2043588331Р-3 БШМ-2043589332Р-3 БШМ-2043590333Р-3 БШМ-2043591334Р-3 БШМ-2043592335Р-3 БШМ-2043593336Р-3 БШМ-2043594337Р-3 БШМ-2043595338Р-3 БШМ-2043603339Р-3 БШМ-2043604340Р-3 БШМ-2043606341Р-3 БШМ-2043607342Р-3 БШМ-2043608343Р-3 БШМ-2043609344Р-3 БШМ-2043610345Р-3 БШМ-2043611346Р-3 БШМ-2043612347Р-3 БШМ-2043613348Р-3 БШМ-2043614349Р-3 БШМ-2043615350Р-3 БШМ-2043616351Р-3 БШМ-2043617352Р-3 БШМ-2043618353Р-3 БШМ-2043619354Р-3 БШМ-2043621355Р-3 БШМ-2043622356Р-3 БШМ-2043623357Р-3 БШМ-2043624358Р-3 БШМ-2043625359Р-3 БШМ-2043626360Р-3 БШМ-2043627361Электродвигатель043628362Трансформатор043630363Деташеры043633364Деташеры043634365Деташеры043635366Деташеры043636367Деташеры043639368Деташеры043640369Компрессор б/у043641370Дозатор весовой043642371Вентилятор центробежный043644372Вентилятор центробежный043645373Дозатор весовой043646374Фильтр043647375Питатель с приводом043648376Затвор шлюзовый043650377Затвор шлюзовый043651378Затвор шлюзовый043652379Затвор шлюзовый043653380Затвор шлюзовый043654381Затвор шлюзовый043655382Затвор шлюзовый043656383Затвор шлюзовый043657384Затвор шлюзовый043658385Затвор шлюзовый043659386Затвор шлюзовый043660387Затвор шлюзовый043661388Затвор шлюзовый043662389Затвор шлюзовый043663390Затвор шлюзовый043664391Питатель с приводом043665392Машина ситовеечная043666393Машина обоечная043667394Машина ситовеечная043668395Вентилятор ВРП043681396Апарат сварочный043682397Мотор-редуктор043683398Мотор-редуктор043686399Машина обоечная043748400Дробилка ДДМ043749401Машина обоечная043750402Мотор-редуктор043751403Мотор-редуктор043752404Нория ТНС 2/20 (шелуш.)043753405Нория ТНС 2/20 (шелуш.)043754406Сепаратор магнитный043768407Сепаратор магнитный043769408Сепаратор магнитный043770409Сепаратор магнитный043771410Сепаратор магнитный043772411Сепаратор магнитный043773412Сепаратор магнитный043774413Сепаратор магнитный043775414 Затвор шлюзовый043776415Затвор шлюзовый043777416Затвор шлюзовый043778417Затвор шлюзовый043779418Затвор шлюзовый043780419Затвор шлюзовый043781420Затвор шлюзовый043782421Затвор шлюзовый043783422Затвор шлюзовый043784423Затвор шлюзовый043785424Затвор шлюзовый043786425Затвор шлюзовый043787426Затвор шлюзовый043788427Затвор шлюзовый043789428Затвор шлюзовый043790429Затвор шлюзовый043791430Циклоны разгрузители043814431Циклоны разгрузители043815432Циклоны разгрузители043816433Циклоны разгрузители043817434Циклоны разгрузители043818435Циклоны разгрузители043819436Циклоны разгрузители043820437Циклоны разгрузители043821438Циклоны разгрузители043822439Циклоны разгрузители043823440Циклоны разгрузители043824441Циклоны разгрузители043825442Циклоны разгрузители043826443Циклоны разгрузители043827444Циклоны разгрузители043828445Циклоны разгрузители043830446Насос К-150043837447Компрессор б/у043892448Компрессор б/у043893449Компрессор б/у043894450Станок вальцевый043895451Станок вальцевый043896452Станок вальцевый043897453Станок вальцевый043898454Станок вальцевый043899455Станок вальцевый043900456Станок вальцевый043901457Станок вальцевый043902458Станок вальцевый043903459Станок вальцевый043904460Станок вальцевый043905461Станок вальцевый043906462Станок вальцевый043907463Станок вальцевый043908464Станок вальцевый043909465Станок вальцевый043910466Станок вальцевый043911467Станок вальцевый043912468Станок вальцевый043913469Станок вальцевый043914470Магнитный сепаратор043915471Магнитный сепаратор043916472Магнитный сепаратор043917473Магнитный сепаратор043918474Магнитный сепаратор043919475Магнитный сепаратор043920476Магнитный сепаратор043921477Магнитный сепаратор043922478Магнитный сепаратор043923479Магнитный сепаратор043924480Магнитный сепаратор043925481Магнитный сепаратор043926482Магнитный сепаратор043927483Магнитный сепаратор043928484Магнитный сепаратор043929485Магнитный сепаратор043930486Магнитный сепаратор043931487Магнитный сепаратор043932488Магнитный сепаратор043933489Магнитный сепаратор043934490Магнитный сепаратор043935491Магнитный сепаратор043936492Магнитный сепаратор043937493Магнитный сепаратор043938494Магнитный сепаратор043939495Магнитный сепаратор043940496Магнитный сепаратор043941497Магнитный сепаратор043942498Магнитный сепаратор043943499Магнитный сепаратор043944500Магнитный сепаратор043945501Магнитный сепаратор043946502Магнитный сепаратор043947503Магнитный сепаратор043948504Магнитный сепаратор043949505Магнитный сепаратор043950506Магнитный сепаратор043951507Магнитный сепаратор043952508Магнитный сепаратор043953509Магнитный сепаратор043954510Магнитный сепаратор043955511Магнитный сепаратор043956512Магнитный сепаратор043957513Магнитный сепаратор043958514Магнитный сепаратор043959515Магнитный сепаратор043960516Магнитный сепаратор043961517Магнитный сепаратор043962518Магнитный сепаратор043963519Магнитный сепаратор043964520Магнитный сепаратор043965521Магнитный сепаратор043966522Магнитный сепаратор043967523Шлюзовые затворы043968524Шлюзовые затворы043969525Шлюзовые затворы043970526Шлюзовые затворыНОМЕР_1 527Шлюзовые затворыНОМЕР_2 528Шлюзовые затворыНОМЕР_3 529Шлюзовые затворыНОМЕР_4 530Шлюзовые затворыНОМЕР_5 531Шлюзовые затворыНОМЕР_6 532Шлюзовые затворыНОМЕР_7 533Шлюзовые затворыНОМЕР_8 534Шлюзовые затворыНОМЕР_9 535Шлюзовые затворыНОМЕР_10 536Шлюзовые затворыНОМЕР_11 537Шлюзовые затворыНОМЕР_12 538Шлюзовые затворыНОМЕР_13 539Шлюзовые затворыНОМЕР_14 540Шлюзовые затворыНОМЕР_15 541Шлюзовые затворыНОМЕР_16 542Шлюзовые затворыНОМЕР_17 543Шлюзовые затворыНОМЕР_18 544Шлюзовые затворыНОМЕР_19 545Шлюзовые затворыНОМЕР_20 546Шлюзовые затворыНОМЕР_21 547Шлюзовые затворыНОМЕР_22 548Шлюзовые затворыНОМЕР_23 549Шлюзовые затворыНОМЕР_24 550Шлюзовые затворыНОМЕР_25 551Шлюзовые затворыНОМЕР_26 552Вентилятор ВД043997553Питатель043998554Питатель043999555Питатель044000556Питатель044001557Питатель044002558Вентилятор ВД.СД044003559Вентилятор ВД.СД044004560Вентилятор ВД.СД044005561Вентилятор ВД.СД044006562Ситовеечная машина044007563Ситовеечная машина044008564Машина вымольная044009565Машина вымольная044010566Машина вымольная044011567Машина вымольная044012568Машина вымольная044013569Машина вымольная044014570Деташеры ДТШР044015571Деташеры ДТШР044016572Деташеры ДТШР044017573Деташеры ДТШР044018574Деташеры ДТШР044019575Деташеры ДТШР044020576Деташеры ДТШР044021577Деташеры ДТШР044022578Деташеры ДТШР044023579Деташеры ДТШР044024580Деташеры ДТШР044025581Деташеры ДТШР044026582Фильтр РЦИЭ044067583Фильтр РЦИЭ044068584Фильтр РЦИЭ044069585Фильтр РЦИЭ044070586Фильтр РЦИЭ044071587Фильтр РЦИЭ044072588Конвейер скребковый К 4 - УТ2Ф 320/20044073589Конвейер скребковый К 4 - УТ2Ф 320/20044074590Рассева мельничные044075591Рассева мельничные044076592Рассева мельничные044077593Рассева мельничные044078594Рассева мельничные044079595Рассева мельничные044080596Рассева мельничные044081597Рассева мельничные044082598Станок вальцевый044083599Транспортер скребковый044086600Транспортер скребковый044087601Вентилятор центробежный044088602Вентилятор центробежный044089603Вентилятор центробежный044090604Станок СЭМВ-3044091605Питатель с приводом044092606Питатель с приводом044093607Питатель с приводом044094608Питатель с приводом044095609Питатель с приводом044096610Мотор-редуктор044100611Мотор-редуктор044101612Мотор-редуктор044102613Мотор-редуктор044103614Мотор-редуктор044104615Мотор-редуктор044105616Мотор-редуктор044106617Мотор-редуктор044107618Мотор-редуктор044108619Мотор-редуктор044109620Мотор-редуктор044110621Подогреватель044111622Конвеер лопаточный044114623Концентратор044118624Энтолейтор044120625Энтолейтор044121626Энтолейтор044122627Энтолейтор044123628Энтолейтор044124629Энтолейтор044125630Энтолейтор044126631Энтолейтор044127632Энтолейтор044128633Энтолейтор044129634Компрессор б/у044131635Мотор-редуктор044133636Мотор-редуктор044134637Транспортер УТФ КШТ044135638Транспортер УТФ КШТ044136639Вентилятор ВД044141640Стол для натяж.сит044142641Дозатор044143642Питатель044148643Электродвигатель044160644Насос К-50044161645Вентилятор ВД044162646Вентилятор ВД044163647Вентилятор ВД044164648Вентилятор ВД044165649Конвеер лопаточный044167650Электродвигатель044170651Компрессор б/у044171652Компрессор б/у044172653Компрессор б/у044173654Градирня044176655Электродвигатель044179656Электродвигатель044181657Бензопила Урал044182658Мотор-редуктор044183659Фильтр044184660Камнеотборник044187661Камнеотборник044188662Энтолейтор044189663Нория ТНС044190664Электродвигатель044192665Электродвигатель044193666Электродвигатель044194667Виброцентрифуга044195668Виброцентрифуга044196669Питатель с приводом044197670Питатель с приводом044198671Питатель с приводом044199672Охладитель выпара044201673Шлиф машина044202674Вентилятор ВД044203675Лебедка элеваторная044204676Электродвигатель АИР044205677Электродвигатель АИР044206678Бетономешалка044207679Электродвигатель 2.2044208680Электродвигатель 2.2044209681Электродвигатель 2.2044210682Электродвигатель 2.2044211683Электродвигатель 2.2044212684Электродвигатель 2.2044213685Редуктор Ц-2У250044214686Редуктор Ц-2У044215687Редуктор Ц-2У044216688Редуктор Ц-2У250044217689Нория ТНС044218690Охладитель выпара044219691Электродвигатель044220692Конвейер шнековый044221693Конвейер шнековый044222694Конвейер шнековый044223695Конвейер шнековый044224696Конвейер шнековый044225697Конвейер шнековый044226698Конвейер шнековый044227699Редуктор Ц-29100044228700Редуктор Ц-29100044229701Насос К-80-50044246702Лестница пожарная044247703Водяной насос044248704Станок УБДС044271705Насос Гном044299706Энтолейтор044300707Энтолейтор044301708Весы НЕ 1200044309709Весы ЕК 200044310710Охладитель выпара044311711Корпус с флянцем044312712Энтолейтор044313713Энтолейтор044314714Энтолейтор044315715Энтолейтор044316716Затвор шлюзовый044317717Затвор шлюзовый044318718Затвор шлюзовый044319719Затвор шлюзовый044320720Затвор шлюзовый044321721Затвор шлюзовый044322722Затвор шлюзовый044323723Затвор шлюзовый044324724Затвор шлюзовый044325725Затвор шлюзовый044326726Затвор шлюзовый044327727Затвор шлюзовый044328728Затвор шлюзовый044329729Затвор шлюзовый044330730Затвор шлюзовый044331731Корпус с флянцем044333732Корпус с флянцем044334733Корпус с флянцем044335734Затвор шлюзовый044336735Затвор шлюзовый044337736Затвор шлюзовый044339737Затвор шлюзовый044340738Затвор шлюзовый044341739Затвор шлюзовый044342740Затвор шлюзовый044343741Затвор шлюзовый044344742Затвор шлюзовый044345743Затвор шлюзовый044347744Затвор шлюзовый044348745Затвор шлюзовый044349746Затвор шлюзовый044350747Затвор шлюзовый044351748Затвор шлюзовый044352749Затвор шлюзовый044353750Затвор шлюзовый044354751Затвор шлюзовый044355752Затвор шлюзовый044356753Затвор шлюзовый044357754Затвор шлюзовый044358755Питатель с приводом044359756Рамки к рассевам044360757Энтолейтор044361758Счетчик газовый044417759Весы044420760Мельничка лабораторная044425761Бетономешалка044426762Колебатель АБС044428763Выброразгрузочное уст-во044436764Конвеер044437765Конвеер044438766Конвеер044439767Пресс шнековый044441768Упаковочная линия044450769Выброразгрузочное уст-во044451770Станок заточной044453771Фильтр РЦИЭ044457772Лебедка элеваторная044465773Лебедка элеваторная044466774Станок Ц-6044467775Станок ФР 30044468776Апарат АД-10044480777Компрессор б/у044485778Машина А 1БМШ044486779Машина А 1БМШ044487780Вентилятор ВЦ 5044491781Насос К-80-65044493782Дозатор весовой044495783Редуктор044496784Вентилятор ВЦ 5044497785Вентилятор ВЦ 5044498786Вентилятор ВЦ 5044499787Фильтр РЦИЭ044504788Фильтр РЦИЭ044505789Фильтр РЦИЭ044506790Фильтр РЦИЭ044507791Шлюзовые затворы044508792Шлюзовые затворы044509793Шлюзовые затворы044510794Шлюзовые затворы044511795Компрессор б/у044512796Компрессор б/у044513797Станок вальцевый044514798Шлюзовый питатель044554799Машина моечная БМШ044561800Весы платформные044574801Фильтр РЦИЭ -23,4044583802Фильтр РЦИЭ -10,4044584803Вентилятор ВЦ 5044585804Трансформатор сварочный044594805Шлюзовый питатель044620806Электродвигатель044624807Лебедка лифта044631808Термотоннель044632809Фильтр РЦИЭ со шнеком044644810Фильтр РЦИЭ со шнеком044645811Фильтр РЦИЭ 044646812Вентилятор 4,25044680813Вентилятор 4,25044681814питатель ПДК 10044682815Весы электронные АР 210044686816Пробоотборник044687817Сепаратор SLN 3-36044688818Датопринт 2000044689819Весы044690820Делитель 2Н-24044691821Энтолейтор Н 3-БЭР044692822Нормализатор ННСТ-3х35008044698823Вентилятор - 8, 2 един044699824Вентилятор 4,25044700825Компрессор ЗАФ 49 К 52с044701826Шлюзовый затвор БШМ 2 ,3шт,на фильтрах РЦИЭ044702827Анализатор Инфра-Люм ФТ-1044704828Энтолейтор Р 3-БЭР044706829Энтолейтор Р 3-БЭР044707830Молот кузнечный044712831Транспортер скребковый044713832Электродвигатель044714833Пресс Б6-ДГВ044723834Пресс Б6-ДГВ044724835Охладитель Б6-ДГВ044725836Охладитель Б6-ДГВ044726837Измельчитель Б6-ДГВ044727838Измельчитель Б6-ДГВ044728839Электрооборудование Б6-ДГВ044729840Электрооборудование Б6-ДГВ044730841Пресс Б6-ДГВ044731842Охладитель Б6-ДГВ044732843Измельчитель Б6-ДГВ044733844Электрооборудование Б6-ДГВ044734845Просеив.машина А1-ДМП-15044735846Пресс Б6-ДГВ044736847Охладитель Б6-ДГВ044737848Измельчитель Б6-ДГВ044738849Просеив.машина А1-ДМП-15044739850Электрооборудование Б6-ДГВ044740851Трансформатор ТМ-1600/10044744852Компрессор ВП-10/9044748853Насос С-569044751854Насос К-50044760855Циклон 4 БЦШ044761856Циклон 4 БЦШ044762857Система ДКТ элеватора044763858Система ДКТ комбицеха044764859Насос АК 50/160 с дв.044776860Дозатор автоматический ДВС-311П044789861Шлифмашина «Спарка»044795862Угловая шлифмашина Спарка044868863Насосный агрегат СМ100-65-200с эл.двиг044878864Насосный агрегат АК-50-160 к65-50-160044879865Головка швейная044886866Газонокосилка Триммер G 2124044894867Дозатор весовой Д-50 Ш-М044898868Станок ФСШ-1А044899869Редуктор Ц2У-200-25-22У2044902870Валок MDDC 250x1000044903871Валок MDDC 250x1000044904872Валок MDDC 250x1000044905873Валок MDDC 250x1000044906874Валок MDDC 250x1000044907875Валок MDDC 250x1000044908876Валок MDDC 250x1000044909877Валок MDDC 250x1000044910878Валок MDDC 250x1000044911879Валок MDDC 250x1000044912880Станция приводная К 4 УТ 2Ф 200/15044913881Станция натяжная К 4 УТ 2Ф044914882 Валок центробежный 250х1000тип А1 БЗН/65-2/044932883Валок центробежный 250х1000тип А1 БЗН/65-2/044933884Валок центробежный 250х1000тип А1 БЗН/65-2/044934885Валок центробежный 250х1000тип А1 БЗН/65-2/044935886Валок центробежный 250х1000тип А1 БЗН/65-2/044936887Валок центробежный 250х1000тип А1 БЗН/65-2/044937888Валок центробежный 250х1000тип А1 БЗН/65-2/044938889Валок центробежный 250х1000тип А1 БЗН/65-2/044939890Валок центробежный 250х1000тип А1 БЗН/65-2/044940891Валок центробежный 250х1000тип А1 БЗН/65-2/044941892Автомобилеразгрузчик РАГ-50044943893Виброднище VRO -200/отруби/с элек.управл044944894Редуктор Ц2У200-40-12044948895Шкаф распред.ПР-11с монтажем044949896Мельница лабораторная ЛМЦ-1М044951897Минерализатор УДС 7044952898Весы ВУ-3/150044953899Барабан приводной 6563 Н-80г КЛ -204-01К044954900Барабан приводной 6563 Ф-80г КЛ 1-105-01044955901Конвейер скребковый К 4 УТ2Ф 320/20044956902Шкаф ЯК 37-12044967903Шкаф ШР-49-88044968904Компьютер Celeron 2400044973905Компьютер Celeron 2400044974906Компьютер АМD044977907Монитор LG 710 17044978908Монитор LG 710 17044979909Монитор LG 710 17044980910Монитор LG 710 17044981911Монитор LG 710 17044982912Весы автомоб.эл.-тензометр.ЕРМАК044983913Эл.раскос BOSCH GCM12044994914Эл. лебедка ТЛ 9 044995915Компрессор б/у.044996916Компьютер АМД 2200045009917Насос ТОР-30/7045010918HWJ 201EM/насосная установка/045011919Компьютер Celeron 2400045014920Сетевой терминал045015921Котел 40 KLO045016922Вентилятор ВЦ4-75 N2.5 нерж .лев.с дв.0,75квтх3000об/мин045017923Вентилятор ВЦ4-75 N2.5 нерж.ПР.с дв.0,75квтх3000об/мин045018924Компьютер Celeron 2400045024925Эл. двигатель 700009045025926Компьютер Celeron 2400045026927Валец микрошерох.045028928Валец микрошерох.045029929Валец микрошерох.045030930Валец микрошерох.045031931Валец микрошерох.045032932Валец микрошерох.045033933Компьютер АМD045034934 Компрессор гаражный 9л Италия045037935Вентилятор высокого давления045038936Сервер R-LINE с процессором S 604XEON-2.4045041937Сепаратор А1-БЛС-100 с 2-мя отборными шнеками045048938Емкость для охлаждения валов045053939Эл.двигатель 4АМУ 200М4045054940Линия приема зерна с автотр-та (цепной кон.№5,нория№6,циклоны2шт,шлюзы2шт)045056941Вентилятор ВЦП 5-45 4 исп.с дв.5,5КВТ х3000об/мин045057942Конвейер скребковый К4-УТ2Ф320/12045058943 Теплообменник ПП-2045059944Теплообменник ПП-2045060945Источник бесперебойного питания045061946Монитор 17 ACER AL 1711A 045062947Цепной конвеер УТФ-320045065948Цепной конвеер УТФ-320045066949Цепной конвеер УТФ-320045067950Конденсаторная уст-ка УКМ045068951Конденсаторная уст-ка УКМ045069952Конвейер скребковый К 4-УТ 2Ф 320/15м045071953Конвейер скребковый К4-УТ 2Ф 320/35м045072954Конвейер скребковый К4-УТ 2Ф 320/35м045073955Компьютер AMD Athlon-3000045074956 Эл.двигатель высокого давления045075957Весы элект.лаб. WRS 60/180/C/2 RADWAG045076958Вентилятор центробежный пылевой 7-40 с электрод.11,0квт 2 ед(АС8,АС9)045077959Эл.двигатель АИМ-М-100S2У-2,5 4кВт 3000 об.045079960Вентилятор ВЦП 5-454 исп.с дв.5,5КВТ х3000об/мин045080961Монитор 17 TFT 8 mc045084962Монитор 17 TFT 8 mc045085963Монитор 17 TFT 8 mc045086964Конвейер винтовой У13-БКШ-400,L=10м045089965Станок токарный 1К 62Д045090966Насос ЦНС(г) 38-110045091967Мельница лабораторная технологическая ЛМТ-1045094968Весы OHAUS SCOUT PRO SPU 202/200г 0,01г045095969Уст-во регулирования зернаУРЗ045096970Уст-во регулирования зернаУРЗ045097971Уст-во регулирования зернаУРЗ045098972Уст-во регулирования зернаУРЗ045099973Эл.двигатель вакуум.15000045100974Бункер накопительный045103975Бункер накопительный045104976Нория N 5 (силосный корпус №1)045105977Автоматическая система увлажнения зерна045107978Монитор 19 Philips 190S 7 FS045108979Компьютер Impression Initio C3307045109980Энтолейтор Р1-БЭР045110981Контейнер пластиковый 1100л045113982Контейнер пластиковый 1100л045114983Контейнер пластиковый 1100л045115984Контейнер пластиковый 1100л045116985Контейнер пластиковый 1100л045117986Компьютер R-LINE с процессором Cel 420 LGA 775 W/F (с монитором)045119987Компьютер R-LINE с процессором Gel 430 LGA 775045120988Весы ДВ-150Н045121989Термоподвески ТП 50,28м045123990Термоподвески ТП 50,28м045124991Термоподвески ТП 50,28м045125992Термоподвески ТП 50,28м045126993Бункер отходов045135994Сахариметр СУ-5045193995Компьютер с монитором045208996Весовой дозатор АД-50-МЭ(С-540)045210997Конвейер К4-УТ-2-Ф-200045220998Кассовый аппарат Datecs MP-50 c ПК045221999Эл. двигатель лифтовой АН 160-6/240452221000Системный болк Athlonllx2215/1Db/160Gb/DVDRW/ATX400W0452231001Mонитор SAMSUNG 22SyncMaster 2243 NW.Silver0452251002Компьютер (системный блок) WEBCOM0452261003ИБП АРС 1100 (источник бесперебойного питания)0452271004Компьютер WEBCOM на базе AMD.0452301005Бункер0032921006Бункер0032931007Бункер0032941008Бункер над прессами0033001009Асфальтопокрыт.элев.10300421010Проезды.тротуары.дор0300431011Железнодорожные пути0301091012Бункер-силос0330901013Бункер ХЕ-1600436491014Ограждение комбината0441161015Станция HICOM -1500444691016Станция HICOM0444701017Торговый стенд0446591018Подъездная площадка возле гаража0446941019Бункер0447561020Трасса передачи0300041021Теплосеть паропровод,с Котлом DE 6,5/14,дымосос ДМ-100302001022Сети канализационные0302011023Водопровод и сети ра0302021024Наружные низковольтные сети0302031025Кабельная линия0302041026Эл.линия воздух.6 кВ.0302051027Эл.линия кабель.6 кВ0302061028Наружные низковольтные сети0302071029Газопровод043414

В задоволенні позову Закритого акціонерного товариства «Донецький комбінат хлібопродуктів №1» (ЄРДПОУ 00957459) до ОСОБА_1 про стягнення 13241021,85грн. відмовити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» (ЄРДПОУ 34940079) на користь Закритого акціонерного товариства «Донецький комбінат хлібопродуктів №1» (ЄРДПОУ 00957459) судові витрати в сумі 6882,00грн.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до апеляційного суду Донецької області через Калінінський районний суд міста Донецька протягом 10 днів з моменту виготовлення повного тексту рішення. Повний текст рішення буде виготовлений протягом п`яти днів.

Суддя»;

- ухвали судді апеляційного суду Донецької області Ткачук С.С. від 07 березня 2014 року про відкриття апеляційного провадження, згідно тексту якої:

«Єдиний унікальний номер 256/967/14-ц

Номер провадження 22-ц/775/2787/2014

Головуючий в 1 інстанці Ушенко В.Ф.

Доповідач - Ткачук С.С.

категорія 19

УХВАЛА

07 березня 2014 року м. Донецьк

Суддя апеляційного суду Донецької області Ткачук С.С., розглянувши апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» на рішення Калінінського районного суду м. Донецька від 20 лютого 2014 року по цивільній справі за позовом закритого акціонерного товариства «Донецькій комбінат Хлібопродуктів №1» до ОСОБА_1 , товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» про визнання правочинів недійсними, витребування майна з чужого незаконного володіння, стягнення грошової суми,-

В С Т А Н О В И Л А :

Рішенням Калінінського районного суду м. Донецька від 20 лютого 2014 року позовні вимоги ЗАТ «Донецькій комбінат Хлібопродуктів №1» задоволені частково.

З вказаним рішенням суду не погодилось ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» та подало апеляційну скаргу, яка надійшла разом зцивільною справою.

Апеляційна скарга оформлена відповідно до вимог, встановленихст. 295 ЦПК України, у зв`язку з чим підлягаєприйняттю до розгляду апеляційним судом.

Керуючись ст.297,298 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И В:

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» на рішення Калінінського районного суду м. Донецька від 20 лютого 2014 року по цивільній справі за позовом закритого акціонерного товариства «Донецькій комбінат Хлібопродуктів №1» до ОСОБА_1 , товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» про визнання правочинів недійсними, витребування майна з чужого незаконного володіння, стягнення грошової суми.

Копії апеляційної скарги та додані до неї матеріали направити особам, які беруть участь у справі та встановити строк для подання ними заперечень на апеляційну скаргу до 17 березня 2014 року.

Суддя апеляційного суду

Донецької області С.С. Ткачук»;

- ухвали апеляційного суду Донецької області від 01 квітня 2014 року про закриття апеляційного провадження, згідно тексту якої:

«Єдиний унікальний номер 256/967/14-ц

Номер провадження 22-ц/775/2787/2014

Головуючий в 1 інстанції Ушенко В.Ф.

Доповідач - Ткачук С.С.

категорія 20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 квітня 2014 року Апеляційний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Осипчук О.В.,

суддів Смєлік С.Г., Ткачук С.С.,

при секретарі Біляєві М.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Донецьку апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» на рішення Калінінського районного суду м. Донецька від 20 лютого 2014 року по цивільній справі за позовом закритого акціонерного товариства «Донецькій комбінат Хлібопродуктів №1» до ОСОБА_1 , товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» про визнання договорів купівлі-продажу недійсними, скасування та визнання права власності, витребування майна з чужого незаконного володіння, стягнення грошової суми, -

ВСТАНОВИВ:

ЗАТ «Донецькій комбінат Хлібопродуктів №1» ( далі підприємство) звернулось до суду з позовом до ОСОБА_1 , ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» про визнання недійсними договорів купівлі-продажу нерухомого та рухомого майна, укладених 03.06.2011 між позивачем та ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай»(далі товариство), витребування майна з незаконного володіння товариства, скасувати право власності товариства на будівлі з господарськими спорудами, розташованих за адресою: АДРЕСА_1 ; визнання за підприємством права власності на цей об`єкт нерухомого майна, витребувати рухоме майно з володіння товариства шляхом укладення акту прийому-передачі та стягнути з поручителя ОСОБА_1 на користь підприємства грошову суму 13241021грн.85коп.

Рішенням Калінінського районного суду м. Донецька від 20 лютого 2014 року позовні вимоги задоволені частково:

-визнано недійсними з моменту його вчинення укладений між ЗАТ «Донецькій комбінат Хлібопродуктів №1» та ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» договір купівлі-продажу нерухомого майна від 03.06.2011 року, посвідчений приватним нотаріусом у реєстрі № 1343, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 згідно переліку;

-витребувано об`єкт нерухомого майна будівлі з господарськими спорудами, загальною площею 38647,4кв.м., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 з чужого незаконного володіння ТОВ «Торгівельна Компанія «Урожай» шляхом укладення акту прийому-передачі нерухомого майна згідно переліку;

-скасовано право власності ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай», що було зареєстровано на підставі договору купівлі-продажу нерухомого майна від 03.11.2011, зареєстрованого за №1343 приватним нотаріусом та зареєстровано КП Бюро технічної інвентаризації м. Донецька за реєстраційним номером 892766, на будівлі з господарськими спорудами, загальною площею 38647,4кв.м., що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 згідно переліку;

-визнано право власності не об`єкт нерухомого майна - будівлю з господарськими спорудами, загальною площею 38647,4кв.м., що знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 за ЗАТ «Донецькій комбінат Хлібопродуктів №1» згідно переліку;

-визнано договір купівлі-продажу №1 від 03.06.2011, укладений ЗАТ «Донецькій комбінат Хлібопродуктів №1» та ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» недійсним з моменту його вчинення;

-визнано договір купівлі-продажу №2ф від 03.06.2011, укладений ЗАТ «Донецькій комбінат Хлібопродуктів №1» та ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» недійсним з моменту його вчинення;

-визнано договір купівлі-продажу №3 від 03.06.2011, укладений ЗАТ «Донецькій комбінат Хлібопродуктів №1» та ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» недійсним з моменту його вчинення;

-витребувано рухоме майно, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , з чужого незаконного володіння ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» та фактично передати ЗАТ «Донецькій комбінат Хлібопродуктів №1» шляхом укладення акту прийому-передачі рухомого майна згідно переліку.

В задоволенні позову ЗАТ «Донецькій комбінат Хлібопродуктів №1» до ОСОБА_1 про стягнення 13241021грн.85коп. відмовлено. Вирішено питання судових витрат.

ТОВ «Торгівельна компанія «Урожай» не погодилась з судовим рішенням в частині задоволення позовних вимог, принесло апеляційну скаргу, за якою відкрито апеляційне провадження.

26.03.2014 до апеляційного суду надійшло клопотання апелянта про відмову від апеляційної скарги на підставі ст. 300ч.4 ЦПК України.

Сторони в судове засідання не з`явилися, але про час та місце розгляду справи були повідомленні належним чином, про що свідчать поштові рекомендовані повідомлення та розписка ОСОБА_1 у справі.

Апеляційний суд визнає, що клопотання про відмову від апеляційної скарги слід прийняти і закрити апеляційне провадження виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 292 ЦПК України сторони та інші особи, які беруть участь у справі мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду першої інстанції повністю або частково.

Частиною 4 ст. 300 ЦПК України визначено, що особа, яка подала апеляційну скаргу, має право протягом усього часу розгляду справи відмовитися від неї повністю або частково. Питання про прийняття відмови від апеляційної скарги і закриття у зв`язку з цим апеляційного провадження вирішується апеляційним судом, що розглядає справу, в судовому засіданні. Повторне оскарження цього рішення, ухвали з тих самих підстав не допускається.

За таких обставин, апеляційний суд визнає, що клопотання про відмову від апеляційної скарги слід прийняти і закрити у зв`язку з цим апеляційне провадження, роз`яснив апелянту про наслідки відмови від апеляційної скарги.

Керуючись ст.ст. 307,300,315 ЦПК України, апеляційний суд,

У Х В А Л И В:

Заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» про відмову від апеляційної скарги на рішення Калінінського районного суду м. Донецька від 20 лютого 2014 року прийняти.

Закрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» на рішення Калінінського районного суду м. Донецька від 20 лютого 2014 року.

Роз`яснити товариству з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «Урожай» про недопущення повторного оскарження цього рішення з тих самих підстав.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення і може бути оскарження в касаційному порядку протягом двадцяти днів з дня набрання законної сили безпосередньо до суду касаційної інстанції.

Головуючий:

Судді:».

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п`ятнадцять днів з дня її проголошення або складення, а учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Відповідно до п.п. 15.5 п. 15 ч. 1 розділу ХШ Перехідних Положень ЦПК України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасниками справи через Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо її не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя В.М. Бондаренко

СудПавлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення21.09.2023
Оприлюднено22.09.2023
Номер документу113606678
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про відновлення втраченого провадження

Судовий реєстр по справі —256/967/14-ц

Постанова від 19.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко В. М.

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко В. М.

Ухвала від 10.06.2014

Цивільне

Апеляційний суд Донецької області

Ткачук С. С.

Ухвала від 11.03.2014

Цивільне

Апеляційний суд Донецької області

Ткачук С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні