Ухвала
від 20.09.2023 по справі 207/4745/23
БАГЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

№ 207/4745/23

№ 2/207/1129/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 вересня 2023 року суддя Баглійського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області Бистрова Л.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Кам`янської міської ради «Міська лікарня №9» про визнання рішення посадової особи протиправним та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Кам`янської міської ради «Міська лікарня №9» про визнання рішення посадової особи протиправним та зобов`язання вчинити певні дії.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку, що вказана позовна заява не підсудна Баглійському районному суду м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 2 ст.27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

У позовній заяві представником позивача зазначено, що місцем знаходження Комунального некомерційного підприємства Кам`янської міської ради «Міська лікарня №9», є Дніпропетровська область, м. Кам`янське, проспект Аношкіна, будинок 72.

Згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань № 234254 від 20.09.2023 року місцезнаходженням відповідача Комунального некомерційного підприємства Кам`янської міської ради «Міська лікарня №9», є Дніпропетровська область, місто Кам`янське, проспект Аношкіна, будинок 72, що є територією Заводського району м. Кам`янське та відповідно справа підсудна Заводському районному суду м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області.

Відповідно до ч. 9 ст. 187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Пунктом 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України передбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно з вимогами ч.3 ст.31ЦПК України, передача справи на розгляд іншого суду за встановленоюЦПК Українипідсудністюз підстави, передбаченої п.1 ч.1ст.31 ЦПК України, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

За таких обставин вважаю, що вищевказана справа не підсудна Баглійському районному суду м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області, у зв`язку з чим її необхідно надіслати за підсудністю до Заводського районному суду м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 27, 31, 32, 258, 260 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Кам`янської міської ради «Міська лікарня №9» про визнання рішення посадової особи протиправним та зобов`язання вчинити певні дії передати на розгляд до Заводського районному суду м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів.

Суддя Л.О.Бистрова

СудБаглійський районний суд м.Дніпродзержинська
Дата ухвалення рішення20.09.2023
Оприлюднено22.09.2023
Номер документу113613984
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —207/4745/23

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Рішення від 03.04.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Баглійський районний суд м.Дніпродзержинська

Бистрова Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні