Ухвала
від 21.09.2023 по справі 431/453/22
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/3511/23 Справа № 431/453/22 Суддя у 1-й інстанції - Олійник С.В. Суддя у 2-й інстанції - Ткаченко І. Ю.

УХВАЛА

21 вересня 2023 року м. Дніпро

Дніпровський Апеляційний суд у складі:

головуючого - судді Ткаченко І.Ю.

суддів - Деркач Н.М., Пищиди М.М.,

розглянувши заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю «АСКАНІЯ-ПАК»</a> Хашко Олени Миколаївни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі

за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «АСКАНІЯ-ПАК»</a>, треті особи: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Верповська Олена Володимирівна, Старобільський відділ державної виконавчої служби у Старобільському районі Луганської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,-

за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «АСКАНІЯ-ПАК»</a>

на ухвалу судді Старобільського районного суду Луганської області від 03 лютого 2022 року

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Дніпровського апеляційного суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «АСКАНІЯ-ПАК»</a>, треті особи: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Верповська Олена Володимирівна, Старобільський відділ державної виконавчої служби у Старобільському районі Луганської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Від представника Товариства з обмеженою відповідальністю «АСКАНІЯ-ПАК»</a> Хашко Олени Миколаївни надійшла заява про проведення судового засідання в режимі відеоконференції за допомогою програм до яких відкритий вільний доступ в мережі Інтернет.

Відповідно до положень ч. 1, 5, 6 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Згідно вимог ч.7 ст. 11 Закону України "Про судоустрій та статус суддів", учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, суд вважає за необхідне надати можливість представнику Товариства з обмеженою відповідальністю «АСКАНІЯ-ПАК»</a> Хашко Олені Миколаївні приймати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon».

Керуючись ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд, -

У Х В А Л И В:

Призначити справу до розгляду в апеляційному суді у приміщенні Дніпровського апеляційного суду (м. Дніпро, вул. Харківська, буд.13) в режимі відеоконференції.

Представнику Товариства з обмеженою відповідальністю «АСКАНІЯ-ПАК»</a> Хашко Олені Миколаївні надати можливість брати участь у судових засіданнях дистанційно в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon» з використанням електронної адреси: ІНФОРМАЦІЯ_1

Попередити, що відповідно до частини 5 статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку EasyCon, який може бути встановлений за веб-посиланням https://easycon.com.ua/site/login.

Попередити сторону, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Копію ухвали негайно надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді:

Дата ухвалення рішення21.09.2023
Оприлюднено22.09.2023
Номер документу113618916
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,- за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «АСКАНІЯ-ПАК» на ухвалу судді Старобільського районного суду Луганської області від 03 лютого 2022 року

Судовий реєстр по справі —431/453/22

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Прижигалінська Т. В.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Прижигалінська Т. В.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 13.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 11.10.2022

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Окладнікова О. І.

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Старобільський районний суд Луганської області

Олійник С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні