Ухвала
від 13.11.2007 по справі 15/764
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

15/764

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел. 230-31-34

У Х В А Л А

справа №  15/764

13.11.07

За позовом  Державного  комітету України з державного матеріального резерву

до                  Державного підприємства "Торезантрацит"

про               повернення самовільно використаних матеріальних цінностей мобілізаційного резерву та стягнення  684 331,26 грн.

Суддя   Хоменко М.Г.

Представники:

від позивача – Рахильчук О.В.

від відповідача -  не з'явилися

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

На розгляд господарського суду передані позовні вимоги Державного  комітету України з державного матеріального резерву (далі –позивач) до Державного підприємства "Торезантрацит" (далі –відповідач) про повернення самовільно використаних матеріальних цінностей мобілізаційного резерву та стягнення  684 331,26 грн. штрафних санкцій.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 14.09.2007 порушено провадження у справі № 15/764, якою зобов'язано позивача надати суду на день розгляду справи оригінали документів, копії яких додані до позовної заяви, довідки про внесення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України позивача і відповідача. Уточнити позовні вимоги, обґрунтувати позовні вимоги з посиланням на конкретні норми чинного законодавства. Подати суду власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, нема справ зі спору між тими сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та нема рішення цих органів з такого спору. Зобов'язано сторони провести звірку взаєморозрахунків, для чого позивачу направити компетентного представника до відповідача. Підписати акт звірки компетентними посадовими особами. Крім цього, зобов'язати відповідача у разі розбіжностей сум - зазначити про це у акті та надати суду свій розрахунок заборгованості. Акт звірки подати в судовому засіданні. Також повідомлено позивача про те, що у відповідності з пунктом 5 частини 1 статті 81 ГПК України, якщо позивач без поважних причин не подасть витребувані господарським судом матеріали, необхідні для вирішення спору, або представник не з'явиться на виклик у засідання господарського суду і його нез'явлення буде перешкоджати вирішенню спору господарський суд  може залишити позов без розгляду.

Ухвалою від 29.10.2007 розгляд справи у судовому засіданні відкладався через невиконання сторонами вимог суду.

Проте, позивач вимоги ухвали про порушення провадження у справі не виконав, доказів, витребуваних судом, не надав та поважних причин невиконання вимог суду не повідомив. Зокрема, позивач не надав довідку про внесення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України відповідача, а також не надав для огляду в судовому засіданні оригіналів доданих до позовної заяви документів, що підтверджують викладені у позовній заяві обставини.

Враховуючи неможливість вирішення спору по суті без витребуваних господарським судом документів, а також ту обставину, що строк вирішення спору закінчився, суд вважає доцільним залишити позов без розгляду.

Керуючись п. 5 ст. 81, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

Позов Державного  комітету України з державного матеріального резерву залишити без розгляду.

Роз'яснити позивачу, що після усунення обставин, що зумовили залишення позову без розгляду, позивач має право звернутися з ним до господарського суду в загальному порядку.

Суддя                                                                                                               М.Г.Хоменко        

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення13.11.2007
Оприлюднено26.11.2007
Номер документу1136192
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/764

Ухвала від 12.11.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 04.08.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 13.11.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Рішення від 15.03.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 22.05.2007

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Андрієнко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні