Ухвала
від 21.09.2023 по справі 554/8773/23
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 21.09.2023Справа № 554/8773/23 Провадження № 2/554/7977/2023

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

21 вересня 2023 року м. Полтава

Суддя Октябрського районного суду м. Полтави Черняєва Т.М. розглянувши цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Полтавської міської ради, третя особа: Приватний нотаріус Полтавського міського нотаріального округу Медвєдєвої Валентини Іванівни про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,-

ВСТАНОВИЛА :

Позивачка ОСОБА_1 звернулася до суду із позовом до Полтавської міської ради, третя особа: Приватний нотаріус Полтавського міського нотаріального округу Медвєдєвої Валентини Іванівни про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Позовна заява подана з додержанням вимогстаттей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення без руху, повернення заяви, відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч.4ст.274 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.81, 187-192,260, 261,353 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИЛА :

Відкрити провадженняу справіза позовомОСОБА_1 (зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 ,) доПолтавськоїміської ради (адреса: вул. Соборності, 36, м. Полтава),третя особа: Приватний нотаріус Полтавського міського нотаріального округу Медвєдєвої Валентини Іванівни (адреса: вул. Соборності, 49, м. Полтава), про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити відкрите підготовче судове засідання на24жовтня 2023року о11-30годині у приміщенні Октябрського районного суду м.Полтави за адресою:вул. Навроцького, 5, м. Полтава.

Розгляд справи проводити суддею одноособово.

Запропонувати відповідачцу, у разі невизнання позову, у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали, подати до судувідзив на позовну заяву, який би відповідав вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачкою відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачу, що він повинен подати суду докази разом з поданням відзиву.

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Роз`яснити позивачу його право подативідповідь на відзивпротягом п`яти днів з дня отримання відзиву. У відповіді на відзив позивач викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятоюстатті 178 ЦПК України.

У разі отримання відповіді на відзив, протягом п`яти днів відповідачка має право подати судузаперечення, де вона викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

Роз?яснити третім особам, що вони мають право у десятиденний строк, із дня отримання ухвали про відкриття провадження, подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Копію ухвали направити учасникам справи. Стороні відповідача та третім особам також направити копію позовної заяви з додатками.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://оk.pl.court.gov.ua/sud1622/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Т.М. Черняєва

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення21.09.2023
Оприлюднено25.09.2023
Номер документу113643806
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —554/8773/23

Рішення від 16.11.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Черняєва Т. М.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Черняєва Т. М.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Черняєва Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні