Ухвала
від 21.09.2023 по справі 440/11736/23
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

21 вересня 2023 року м. ПолтаваСправа № 440/11736/23

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Клочко К.І. розглянувши у письмовому провадженні клопотання представника відповідача про залучення до участі у справі третьої особи в адміністративній справі за позовом Кременчуцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Відділу освіти, культури, спорту та туризму виконавчого комітету Пришибської сільської ради до Селянського ( фермерського ) господарства "Україна" про зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

Кременчуцька окружна прокуратура в інтересах держави в особі Відділу освіти, культури, спорту та туризму виконавчого комітету Пришибської сільської ради звернувлася до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Селянського ( фермерського ) господарства "Україна" про зобов`язання вчинити певні дії, а саме просить:

- зобов`язати Селянське ( фермерське ) господарство "Україна" протягом одного місяця з дати набрання рішенням суду законної сили укласти з Відділом освіти, культури, спорту та туризму виконавчого комітету Пришибської сільської ради охоронний договір на пам`ятку культурної спадщини археологічного комплексу - "Курганний могильник IV" (Група курганів IV) розміщений на земельній ділянці з кадастровим номером 5322484800:07:000:0168, на умовах і в порядку, що визначені постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2001 №1768.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 21 серпня 2023 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за цим позовом. На підставі приписів частини другої, пункту 10 частини шостої статті 12, статей 257, 260, 262, 263 Кодексу адміністративного судочинства України розгляд справи здійснюється за правилами спрощеного позовного провадження у письмовому провадженні.

Представником відповідача подане клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Міністерства культури та інформаційної політики України.

Розглянувши подане представником відповідача клопотання, суд дійшов такого висновку.

Згідно з частиною другою статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи.

Отже, треті особи без самостійних вимог на предмет спору можуть бути залучені до участі у справі у разі, коли рішення по суті спору матиме безпосередній вплив на їх права чи обов`язки.

Відповідно до частин четвертої, п`ятої цієї статті у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Відповідачем у клопотанні не обґрунтовано, на які права чи обов`язки Міністерства культури та інформаційної політики України та яким чином може вплинути рішення суду у цій справі.

За таких обставин, клопотання відповідача про залучення Міністерства культури та інформаційної політики України до участі у справі в якості третьої особи необґрунтоване та задоволенню не підлягає.

Керуючись статтями 12, 48, 248, 256, 257, 260, 262, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача залишити без задоволення.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

СуддяК.І. Клочко

Дата ухвалення рішення21.09.2023
Оприлюднено25.09.2023
Номер документу113660538
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —440/11736/23

Рішення від 20.10.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 21.09.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 21.08.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні