Ухвала
від 25.09.2023 по справі 343/2331/23
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 343/2331/23

Провадження №: 2/0343/597/23

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

25 вересня 2023 року м. Долина

Суддя Долинського районного суду Івано - Франківської області Андрусів І.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , жительки АДРЕСА_1 до Комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медичної допомоги" Долинської міської ради, місцезнаходження: м. Долина, вул. Степана Бандери, 9 Калуського району Івано - Франківської області, про стягнення грошової компенсації за невикористані дні відпустки,

ВСТАНОВИВ:

позивачка ОСОБА_1 звернулась до суду із позовом, в якому просить:

- стягнути з відповідача на її користь невиплачену компенсацію за невикористану відпустку в сумі 21 808,82 грн.;

- стягнути з відповідача на її користь понесені судові витрати.

Дана позовна заява відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України.

Позовна заява подана особою, яка має цивільну процесуальну дієздатність.

Позовна заява підсудна Долинському районному суду Івано - Франківської області.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження, передбачених ст. 185, 186 ЦПК України, не вбачаю.

Відповідно до п. 2 ч. 4 ст. 19; п. 2 ч. 1 ст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи що виникають з трудових відносин.

Таким чином, позовну заяву слід розглядати в порядку цивільного судочинства за правилами спрощеного позовного провадження із повідомленням сторін.

На підставі викладеного, керуючись ст. 187 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

відкрити провадженняу справі№ 343/2331/23за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медичної допомоги" Долинської міської ради, про стягнення грошової компенсації за невикористані дні відпустки.

Судове засіданнядля розглядусправи посуті впорядку спрощеного позовного провадження провестиз повідомленнямсторін вприміщенні суду, що знаходиться за адресою: м.Долина,вул.Обліски,115 Калуського району Івано - Франківської області (зал судових засідань №1) 26 жовтня 2023 року о 08.45 годині.

Встановити представнику відповідача п`ятнадцятиденний строк з моменту отримання ухвали про відкриття провадження для подання відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, а також доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються його заперечення, якщо такі докази не надані позивачкою, і документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву та доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Якщо представник відповідача не подасть у встановлений судом строк заперечення проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Роз`яснити представнику відповідача про його право пред`явити зустрічний позов у строк, встановлений судом для подання відзиву.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити представнику відповідача п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення на відповідь на відзив, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву; відповідь на відзив; заперечення на відповідь на відзив) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити сторонам про їх право заявити відвід судді. Відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку першого судового засідання. Самовідвід може бути заявлений не пізніше початку першого судового засідання. Після спливу вказаного строку заявляти відвід (самовідвід) дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу (самовідводу) заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет http://dl.if.court.gov.ua.

Копію ухвали про відкриття провадження в справі направити невідкладно особам, які беруть участь у справі.

Ухвала не підлягає оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду.

Суддя Долинського районного суду І.М.Андрусів

Дата ухвалення рішення25.09.2023
Оприлюднено26.09.2023
Номер документу113678494
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —343/2331/23

Постанова від 08.02.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мальцева Є. Є.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мальцева Є. Є.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мальцева Є. Є.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Мальцева Є. Є.

Рішення від 01.11.2023

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Андрусів І. М.

Рішення від 01.11.2023

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Андрусів І. М.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Андрусів І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні