Ухвала
від 20.09.2023 по справі 756/8029/23
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

20.09.2023 Справа № 756/8029/23

Унікальний № 756/8029/23

Провадження № 2/756/3869/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 вересня 2023 року Оболонський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Яценко Н.О.,

за участі секретаря Волошиної А.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві за правилами спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Київська офсетна фабрика», про стягнення заборгованості із виплати заробітної плати, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та компенсації втрати частини заробітної плати у зв`язку із порушенням строків її виплати, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач у червні 2023 р. звернулась до суду через представника - адвоката Ярошенко Д.В. в порядку цивільного судочинства з позовом до відповідача - ДП «Київська офсетна фабрика» та просить суд: стягнути з ДП «Київська офсетна фабрика» на користь ОСОБА_1 , заборгованість із виплати заробітної плати за період з 01 жовтня 2021 року по 14 лютого 2022 року та компенсацію за невикористані дні щорічних відпусток у загальній сумі 81 577 грн. 01 коп. з утриманням з цих сум передбачених законом податків та обов`язкових платежів при їх виплаті; стягнути з ДП «Київська офсетна фабрика» на користь ОСОБА_1 78 969 грн. 07 коп. середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, компенсацію втрати частини заробітної плати у зв`язку з порушенням строків її виплати у розмірі 18 137 грн. 91 коп.

В обґрунтування позову посилаючись на те, що ОСОБА_1 , на підставі наказу №44-к/тр від 07.06.2021 була прийнята до ДП «Київська офсетна фабрика» на посаду провідного економіста з фінансової роботи ВПЕА та ФН, що підтверджується записом №50 в трудовій книжці. 14.02.2022 за угодою сторін позивача було звільнено з роботи згідно п.1 ст. 36 Кодексу законів про працю, про що в трудовій книжці було зроблено запис під номером 51. В порушення вимог трудового законодавства, при звільнені відповідачем не були виплачені позивачу усі належні їй суми, а саме позивачу не було виплачено повністю належну заробітну плату за період з жовтня 2021 по лютий 2022 та компенсацію за невикористані дні відпустки.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи від 29.06.2023 року головуючим у справі визначено суддю Яценко Н.О.

Ухвалою Оболонського районного суду м. Києва від 04 липня 2023 року прийнято позовну заяву ОСОБА_1 до ДП «Київська офсетна фабрика», про стягнення заборгованості із виплати заробітної плати, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та компенсації втрати частини заробітної плати у зв`язку із порушенням строків її виплати та відкрито спрощене позовне провадження в даній справі. Цією ж ухвалою суд ухвалив провести розгляд справи без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Ухвалою Оболонського районного суду м.Києва від 08.09.2023 року здійснено перехід з розгляду справи в порядку спрощеного провадження без повідомлення (виклику) до розгляду справи в порядку спрощеного провадження з викликом сторін.

08.09.2023 р. сторони подали через канцелярію суду заяву про затвердження мирової угоди, зі змісту якої сторони домовились про наступне:

1. З метою повного та остаточного врегулювання спору у справі №756/8029/23, Сторони домовились, що відповідач сплачує позивачу:

1.1. заборгованість по заробітній платі в розмірі 52 726 грн. 32 коп. з утриманням з цих сум передбачених законом податків та обов`язкових платежів при їх виплаті;

1.2. компенсацію за невикористані 17 (сімнадцять) календарних днів щорічної відпустки в розмірі 10 516 грн. 37 коп. з утриманням з цих сум передбачених законом податків та обов`язкових платежів при їх виплаті:

1.3. компенсацію витрат позивача на професійну правничу допомогу у справі №756/8029/23, які складають 20 000 грн. 00 коп.

2. Виплата коштів, зазначених у п.п. 1.1. та 1.2. п. 1 цієї Мирової угоди здійснена Відповідачем до укладення даної Угоди.

3.Кошти, які зазначені в п. 1.3. п. 1 цієї Мирової угоди сплачуються Відповідачем на рахунок Позивача, що зазначений у п. 12 цієї Угоди протягом 10 (десяти) календарних днів з дати підписання сторонами цієї Угоди.

4. Позивач заявляє, що за умови сплати відповідачем грошових коштів зазначених в п.п. 1.3. п. 1 цієї Мирової угоди в порядку та строки визначені п. 3 Мирової угоди, вона не матиме жодних майнових претензій до відповідача пов`язаних з несвоєчасною виплатою заробітної плати, а також несвоєчасної виплати компенсації за невикористані дні щорічної відпустки за період існування трудових відносин між сторонами, що є предметом цієї Мирової угоди.

5. Сторони домовились, що за умови сплати відповідачем грошових коштів зазначених в п.п. 1.3. п. 1 цієї Мирової угоди в порядку та строки визначені п. 3 цієї Мирової угоди, судовий збір відповідачем на користь позивача не відшкодовується.

6. Відповідач заявляє, що у випадку невиконання зобов`язання визначеного в п.п.1.3. п. 1 цієї Мирової угоди в порядку та строки визначені п. 3 цієї Мирової угоди, відповідач визнає вимоги позивача в повному обсязі та зобов`язується сплатити на користь Позивача, окрім сум, що вказані в п. 1 цієї Мирової угоди також:

- 78 969 грн. 07 коп. середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні;

- 18 137 грн. 91 коп. компенсації втрати частини заробітної плати у зв`язку з порушенням строків її виплати.

7. Ухвала Оболонського районного суду міста Києва про затвердження даної Мирової угоди є виконавчим документом згідно з пунктом 2 частини першої статті 3 Закону України «Про виконавче провадження». Ухвала суду про затвердження цієї Мирової угоди у випадку настання обставин передбачених п. 6 цієї Мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень з метою стягнення сум, що вказані в п.п.1.3 п.1 та п.6 цієї Мирової угоди.

8. Судові витрати, понесені сторонами в ході судового розгляду справи №756/8029/23, та які не зазначені в цій Мировій угоді, покладаються на сторону, що їх понесла і не підлягають компенсації іншою стороною.

9. Сторони розуміють суть та зміст цієї Мирової угоди і всіх її елементів, а також підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам, а умови цієї Мирової угоди не суперечать законодавству України та, що ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права та охоронювані законом інтереси Сторін, будь-яких третіх осіб, в тому числі і держави. Наслідки укладення цієї Мирової угоди та ї затвердження у справі Сторонам відомі та зрозумілі.

10. Особа, яка підписує від імені Відповідача цю Мирову угоду та/або інші відповідні документи, як представник Відповідача, гарантує, що вона наділена відповідними повноваженнями і має право на їх складання, підписання і не являється відстороненою від виконання своїх обов`язків.

11. Цю Мирову угоду складено при повному усвідомлені Сторонами її умов та термінології українською мовою в трьох автентичних примірниках, що мають однакову юридичну силу. Один з трьох примірників цієї угоди Сторони спільно подають (направляють) на затвердження Оболонському районному суду міста Києва, а інші два примірники залишаються у розпорядженні Сторін (по одному примірнику для кожної зі Сторін).

В судове засідання сторони не з`явились, про розгляд справи повідомлялись належним чином та своєчасно подали до суду клопотання про розгляд справи за відсутності сторін, заяву про затвердження мирової угоди підтримали та просили затвердити мирову угоду, зазначили, що з наслідками затвердження мирової угоди та закриття провадження у справі сторонам відомі та зрозумілі.

Дослідивши письмові матеріали справи, суд вважає можливим вищезазначену мирову угоду затвердити, оскільки вона не суперечить закону, не порушує будь-чиїх прав та інтересів.

Частинами 1-4 ст. 207 ЦПК України встановлено, що мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. До ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Згідно з п. 5 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Враховуючи вище викладене, суд вважає за доцільне провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Державного підприємства «Київська офсетна фабрика», про стягнення заборгованості із виплати заробітної плати, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та компенсації втрати частини заробітної плати у зв`язку із порушенням строків її виплати закрити у зв`язку із укладенням сторонами мирової угоди, яка затверджена судом.

На підставі викладеного та керуючись, ст.ст. 207, 255 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 та Державного підприємства «Київська офсетна фабрика» про затвердження мирової угоди - задовольнити.

Затвердити Мирову угоду, укладену 07 вересня 2023 року між ОСОБА_1 та Державним підприємством «Київська офсетна фабрика» по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Київська офсетна фабрика», про стягнення заборгованості із виплати заробітної плати, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та компенсації втрати частини заробітної плати у зв`язку із порушенням строків її виплати, на наступних умовах:

1. З метою повного та остаточного врегулювання спору у справі №756/8029/23, Сторони домовились, що Державне підприємство «Київська офсетна фабрика» сплачує ОСОБА_1 :

1.1. заборгованість по заробітній платі в розмірі 52 726 грн. 32 коп. з утриманням з цих сум передбачених законом податків та обов`язкових платежів при їх виплаті;

1.2. компенсацію за невикористані 17 (сімнадцять) календарних днів щорічної відпустки в розмірі 10 516 грн. 37 коп. з утриманням з цих сум передбачених законом податків та обов`язкових платежів при їх виплаті:

1.3. компенсацію витрат позивача на професійну правничу допомогу у справі №756/8029/23, які складають 20 000 грн. 00 коп.

2. Виплата коштів, зазначених у п.п. 1.1. та 1.2. п. 1 цієї Мирової угоди здійснена Державним підприємством «Київська офсетна фабрика» до укладення даної Угоди.

3.Кошти, які зазначені в п. 1.3. п. 1 цієї Мирової угоди сплачуються Державним підприємством «Київська офсетна фабрика» на рахунок ОСОБА_1 , що зазначений у п. 12 цієї Угоди протягом 10 (десяти) календарних днів з дати підписання сторонами цієї Угоди.

4. ОСОБА_1 заявляє, що за умови сплати Державним підприємством «Київська офсетна фабрика» грошових коштів зазначених в п.п. 1.3. п. 1 цієї Мирової угоди в порядку та строки визначені п. 3 Мирової угоди, вона не матиме жодних майнових претензій до Державного підприємства «Київська офсетна фабрика» пов`язаних з несвоєчасною виплатою заробітної плати, а також несвоєчасної виплати компенсації за невикористані дні щорічної відпустки за період існування трудових відносин між сторонами, що є предметом цієї Мирової угоди.

5. Сторони домовились, що за умови сплати Державним підприємством «Київська офсетна фабрика» грошових коштів зазначених в п.п. 1.3. п. 1 цієї Мирової угоди в порядку та строки визначені п. 3 цієї Мирової угоди, судовий збір Державним підприємством «Київська офсетна фабрика» на користь ОСОБА_1 не відшкодовується.

6. Державне підприємство «Київська офсетна фабрика» заявляє, що у випадку невиконання зобов`язання визначеного в п.п.1.3. п. 1 цієї Мирової угоди в порядку та строки визначені п. 3 цієї Мирової угоди, Державне підприємство «Київська офсетна фабрика» визнає вимоги ОСОБА_1 в повному обсязі та зобов`язується сплатити на користь ОСОБА_1 , окрім сум, що вказані в п. 1 цієї Мирової угоди також:

- 78 969 грн. 07 коп. середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні;

- 18 137 грн. 91 коп. компенсації втрати частини заробітної плати у зв`язку з порушенням строків її виплати.

7. Ухвала Оболонського районного суду міста Києва про затвердження даної Мирової угоди є виконавчим документом згідно з пунктом 2 частини першої статті 3 Закону України «Про виконавче провадження». Ухвала суду про затвердження цієї Мирової угоди у випадку настання обставин передбачених п. 6 цієї Мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень з метою стягнення сум, що вказані в п.п.1.3 п.1 та п.6 цієї Мирової угоди.

8. Судові витрати, понесені сторонами в ході судового розгляду справи №756/8029/23, та які не зазначені в цій Мировій угоді, покладаються на сторону, що їх понесла і не підлягають компенсації іншою стороною.

Провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Державного підприємства «Київська офсетна фабрика», про стягнення заборгованості із виплати заробітної плати, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та компенсації втрати частини заробітної плати у зв`язку із порушенням строків її виплати - закрити.

Сторони:

Позивач - ОСОБА_1 (РНОКПП - НОМЕР_1 , адреса проживання: АДРЕСА_1 ).

Відповідач - Державне підприємство «Київська офсетна фабрика» (код ЄДРПОУ - 05450185, адреса місцезнаходження: м.Київ, вул.Бережанська, буд.1).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на її апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу було подано протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Н.О. Яценко

Дата ухвалення рішення20.09.2023
Оприлюднено27.09.2023
Номер документу113687583
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості із виплати заробітної плати, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та компенсації втрати частини заробітної плати у зв`язку із порушенням строків її виплати

Судовий реєстр по справі —756/8029/23

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні