Ухвала
від 26.09.2023 по справі 395/1153/23
НОВОМИРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 395/1153/23 Провадження № 2/395/297/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

26 вересня 2023 року м. Новомиргород

Суддя Новомиргородського районного суду Кіровоградської області Забуранний Р.А. розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 (проживаючого за адресою: Свейл Хаус, Ешлі Роуд, м. Епсом, Сурей, Великобританія, РНОКПП НОМЕР_1 ) до Комунального закладу«Новомиргородськаспеціальнашкола Кіровоградськоїобласноїради» (юридичнаадреса: вул.Маяковського,20, м.Новомиргород, Новоукраїнський район, Кіровоградська область,код ЄДРПОУ 23095180) про визнання бездіяльності та зобов`язання вчинити дії, стягнення компенсації внаслідок порушених прав-

В С Т А Н О В И В:

До Новомиргородського районного суду Кіровоградської області надійшла вказана позовна заява.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України.

Відсутні підстави,визначені статтями185-186ЦПК України,для залишенняпозовної заявибез руху,повернення позовноїзаяви чивідмови увідкритті провадженняу справі. Томупозовну заявуслід прийнятидо розглядута відкрити провадження у справі.

Відповідно до частин 2, 4, 6ст. 19 ЦПК Україницивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження. Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Для цілей цьогоКодексумалознаними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімум для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справи, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує критерії, передбачені ч.3ст.274 ЦПК України, відсутність обставини, зазначених у ч.4ст.274 ЦПК України, та вважає, що дана справа є малозначною, а тому підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст.ст.3,19,187,190,274,277,278,353,354,355 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти позовну заяву та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу«Новомиргородська спеціальнашкола Кіровоградськоїобласної ради» про визнання бездіяльності та зобов`язання вчинити дії, стягнення компенсації внаслідок порушених прав.

Розгляд справи провести за правилами спрощеного позовного провадження та призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 09год.00хв.11жовтня 2023 року, в приміщенні Новомиргородського районного суду Кіровоградської області за адресою: м. Новомиргород, вул. Соборності, 157, зал № 1.

Відповідач протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження має право подати відзив разом з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

Роз`яснити відповідачеві, що копія відзиву з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) позивачу одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву має право подати до суду відповідь на відзив з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані відповідачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів відповідачу.

Роз`яснити позивачу, що копія відповіді на відзив з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) відповідачу одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Відповідач протягом п`яти днів із дня отримання відповіді на відзив має право подати до суду на неї свої заперечення разом з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення та документами, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і додатків позивачу.

Роз`яснити відповідачу, що копія заперечення проти відповіді на відзив разом доданими до нього документами слід надіслати (надати) позивачу одночасно з надісланням (наданням) цих заперечень до суду.

Роз`яснити сторонам,що клопотанняпро розглядсправи усудовому засіданніз повідомленнямсторін відповідачмає податив строкдля поданнявідзиву,а позивач-не пізнішеп`ятиднів здня отриманнявідзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - nm.kr.court.gov.ua.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати позивачу, відповідачу разом з копією ухвали надіслати копію позовної заяви та копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: Р. А. Забуранний

Дата ухвалення рішення26.09.2023
Оприлюднено27.09.2023
Номер документу113702128
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання бездіяльності та зобов`язання вчинити дії, стягнення компенсації внаслідок порушених прав

Судовий реєстр по справі —395/1153/23

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Постанова від 24.01.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Головань А. М.

Рішення від 07.11.2023

Цивільне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Забуранний Р. А.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Забуранний Р. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні