Ухвала
від 25.09.2023 по справі 619/1891/23
ДЕРГАЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 619/1891/23

провадження № 2/619/301/23

УХВАЛА

25 вересня 2023 року,

м. Дергачі,

Дергачівський районний суд Харківської області у складі: головуючого судді Жорняк О.М., за участю секретаря судового засідання Молотко А.В.,

розглянув у підготовчому судовому засіданні цивільну справу № 619/1891/23,

ім`я (найменування) сторін:

позивач:Дергачівська окружнапрокуратура Харківськоїобласті, місцезнаходження: Харківська область, Харківський район, м. Дергачі, вул. 1 Травня, 63; в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, місцезнаходження: 61165, м. Харків, вул. Космічна, 21, пов. 8-9;

відповідач: ОСОБА_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 ;

третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Вікторія ВТ», місцезнаходження: Харківська область, Харківський район, смт Слатине, вул. Привокзальна, 2а, літ 1а;

третя особа: ОСОБА_2 , місце реєстрації: АДРЕСА_2 ;

третя особа: ОСОБА_3 , місце реєстрації: АДРЕСА_3 ;

третя особа: ОСОБА_4 , місце реєстрації АДРЕСА_4 ;

третя особа: ОСОБА_5 , АДРЕСА_4 ;

вимоги позивача: про припинення права власності на земельну ділянку, шляхом її конфіскації.

Суть питання, що вирішується ухвалою.

В провадженніДергачівського районногосуду Харківськоїобласті перебуваєпозов Дергачівськоїокружної прокуратуриХарківської області,в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області звернулася до суду з позовом до ОСОБА_1 , в якому просила припинити громадянину російської федерації ОСОБА_1 право власності частини земельної ділянки з кадастровим номером 6322010100:01:0114, площею 4,7554 га, з цільовим призначенням - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташовану на території Дергачівської міської ради Харківської області, КСП «Дергачівський», право власності на яку зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 14.09.2016 (індексний номер рішення про державну реєстрацію 31484520 від 20.09.2016), шляхом її конфіскації на користь держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області.

Ухвалою судді Дергачівського районного суду Харківської області від 05 травня 2023 року було відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

У підготовче судове засідання представник позивача Дергачівської окружної прокуратури - прокурор Дергачівської окружної прокуратури Антохіна О.С., не з`явилася, надавши суду заяву, в якій просила суд справу призначити до судового розгляду та підготовче судове засідання проводити за її відсутності.

Представник позивача Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, в судове засідання не з`явився, надавши суду клопотання, в якому просив суд підготовче судове засідання проводити за його відсутності.

Відповідачка в підготовче судове засідання не з`явилася, про слухання справи повідомлявся належним чином, причини неявки не повідомила, з заявами до суду не зверталася.

Треті особи ОСОБА_3 та ОСОБА_5 в підготовче судове засідання не з`явилися, надавши суду заяви про розгляд справи у їх відсутність.

Інші сторони в підготовче судове засідання не з`явилися, про слухання справи повідомлялися належним чином, причини неявки суду не повідомили, з заявами не зверталися.

До судового розгляду спір між сторонами не врегульований.

Таким чином, суд приходить до висновку про можливість призначення справи для розгляду по суті.

Відповідно до ст. 196 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Згідно ч. 1 ст. 197 ЦПК України, підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи. Згідно п. 15 ч.2 вказаної статті, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 1 ст. 200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті. Згідно п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

В підготовчому судовому засіданні встановлено, що підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає.

В зв`язку з викладеним суд вважає можливим закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Керуючись ст.ст.196, 197, 198, 200, 354 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Підготовче провадження у справі за позовною заявою Дергачівської окружної прокуратури Харківської області, в інтересах держави в особі: Головного управління Держгеокадастру у Харківській області до ОСОБА_1 , треті особи: Товариство з обмеженою «Вікторія ВТ», ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , про припинення права власності на земельну ділянку, шляхом її конфіскації закрити.

Призначити судовезасідання на11год 00хв 25 жовтня 2023 року.

Ухвалу направити сторонам у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. М. Жорняк

Дата ухвалення рішення25.09.2023
Оприлюднено27.09.2023
Номер документу113702213
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —619/1891/23

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Жорняк О. М.

Рішення від 28.11.2023

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Жорняк О. М.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Жорняк О. М.

Ухвала від 05.05.2023

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Жорняк О. М.

Ухвала від 28.04.2023

Цивільне

Дергачівський районний суд Харківської області

Жорняк О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні