Ухвала
від 25.09.2023 по справі 372/3747/19
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/3747/19

Провадження 1-во/372/33/23

ухвала

Іменем України

25 вересня 2023 року Обухівський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_2,

при секретарі ОСОБА_3.

розглянувши у судовому засіданні в приміщенні Обухівського районного суду Київської області заяву прокурора Обухівської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_4 про виправлення описки у вироку суду від 15 вересня 2023 року,

В С Т А Н О В И В :

15 вересня 2023 року, ОСОБА_1 визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.190 КК України, та призначено йому покарання у виді позбавлення волі на строк 2 (два) роки. На підстав ч.5 ст.74 КК України звільнено ОСОБА_1 від призначеного покарання за цим вироком у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, на підставі ст. 49 КК України, у зв`язку із закінченням строків давності. ОСОБА_1 визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 КК України, та призначено йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років. Відповідно до ст. 75 КК України звільнено засудженого ОСОБА_1 від відбування призначеного покарання за ч.3 ст.190 КК України, якщо він протягом іспитового терміну -3 (трьох) років не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки.

Прокурор ОСОБА_4 подав до суду заяву про виправлення описки у вироку суду, а саме: виключити з мотивувальної частини вироку Обухівського районного суду посилання на звільнення ОСОБА_1 від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 190 КК України на підставі ст.. 49 КК України та закриття кримінального провадження на підставі п.2 ч. 1 ст. 284 КК України.

Сторони, що беруть участь у справі в судове засідання не з`явились.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Відповідно до ч. 2 ст. 379 КПК України питання про внесення виправлень в судове рішення розглянуто за відсутності учасників судового провадження.

Як вбачається з матеріалів справи, кримінальне провадження здійснювалося відносно ОСОБА_1 , якого визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.190 КК України, та призначено йому покарання у виді позбавлення волі на строк 2 (два) роки. На підстав ч.5 ст.74 КК України звільнено ОСОБА_1 від призначеного покарання за цим вироком у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, на підставі ст. 49 КК України, у зв`язку із закінченням строків давності. ОСОБА_1 визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 КК України, та призначено йому покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років. Відповідно до ст. 75 КК України звільнено засудженого ОСОБА_1 від відбування призначеного покарання за ч.3 ст.190 КК України, якщо він протягом іспитового терміну -3 (трьох) років не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки.

У вироку Обухівського районного суду Київської області суду від 15 вересня 2023 року було допущено з технічних причин описку, яка не змінює суть рішення. Так у п`ятдесят третьому та п`ятдесят четвертому абзаці описової частини вироку не вірно зазначено: «Заперечення обвинуваченим своєї вини не є перешкодою для звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності. За таких обставин і міркувань суд вважає за можливе звільнення ОСОБА_1 від кримінальної відповідальності за ч.2 ст.190 КК України на підставі ст. 49 КК України» замість вірного «Заперечення обвинуваченим своєї вини не є перешкодою для звільнення обвинуваченого від покарання у зв`язку із закінченням строків давності. За таких обставин і міркувань суд вважає за можливе звільнення ОСОБА_1 від покарання за ч.2 ст.190 КК України на підставі ст. 49 КК України».

Також виключити абзац п`ятдесят п`ятий описової частини вироку, а саме «У зв`язку із звільненням обвинуваченого від кримінальної відповідальності кримінальне провадження за ч.2 ст.190 КК України підлягає закриттю на підставі п.1 ч. 2 ст. 284 КПК України», як помилково зазначений.

Суд вважає, що допущена описка не впливає на суть прийнятого рішення, а тому підлягає виправленню.

Відповідно ст. 379 КПК України, суд має право за власною ініціативою або за заявою учасника кримінального провадження чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Беручи до уваги те, що виправлення допущеної описки не змінює змісту вироку суду та прийнятого рішення, така є технічною, а тому суд вважає за необхідне виправити допущену описку, оскільки така може вплинути в подальшому на виконання судового рішення.

Враховуючи викладене вище, заяву слід задовольнити.

Керуючись ст.379 КПК України, апеляційний суд, -

У Х В А Л И В:

Виправити допущену у вироку Обухівського районного суду Київської області від 15 вересня 2023 року описку, зазначивши у п`ятдесят третьому абзаці описової частини вироку«Заперечення обвинуваченим своєї вини не є перешкодою для звільнення обвинуваченого від покарання у зв`язку із закінченням строків давності» замість «Заперечення обвинуваченим своєї вини не є перешкодою для звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності у зв`язку із закінченням строків давності».

Виправити допущену у вироку Обухівського районного суду Київської області від 15 вересня 2023 року описку, зазначивши у п`ятдесят четвертому абзаці описової частини вироку«За таких обставин і міркувань суд вважає за можливе звільнення ОСОБА_1 від покарання за ч.2 ст.190 КК України на підставі ст. 49 КК України» замість «За таких обставин і міркувань суд вважає за можливе звільнення ОСОБА_1 від покарання за ч.2 ст.190 КК України на підставі ст. 49 КК України».

Виключити абзац п`ятдесят п`ятий описової частини вироку, а саме «У зв`язку із звільненням обвинуваченого від кримінальної відповідальності кримінальне провадження за ч.2 ст.190 КК України підлягає закриттю на підставі п.1 ч. 2 ст. 284 КПК України», як помилково зазначений.

Копію ухвали направити сторонам для відома.

На ухвалу суду може бути подана апеляція до Київського апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_2

СудОбухівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення25.09.2023
Оприлюднено27.09.2023
Номер документу113708943
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗаява про виправлення помилки у судовому рішенні

Судовий реєстр по справі —372/3747/19

Ухвала від 29.04.2024

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 29.04.2024

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 08.03.2024

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 16.01.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Дрига Андрій Миколайович

Ухвала від 16.11.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Дрига Андрій Миколайович

Ухвала від 06.11.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Дрига Андрій Миколайович

Ухвала від 25.09.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Вирок від 15.09.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 10.05.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 15.03.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні