Ухвала
від 01.08.2023 по справі 752/15352/23
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №752/15352/23

Провадження №2/752/6205/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у цивільній справі

01 серпня 2023 року м. Київ

Суддя Голосіївського районного суду міста Києва Кордюкова Ж.І., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЖК Монреаль», Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Адвайзер», третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Сіті Кепітал» про захист прав споживачів, визнання пунктів договору недійсними, визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови від договору та зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

Адвокат Кубрак Олег Олександрович (місцезнаходження: м. Київ, вул. Болсуновська, буд. 13-15, оф. 829) в інтересах ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) звернувся до Голосіївського районного суду міста Києва з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЖК Монреаль» (місцезнаходження: м. Київ, вул. Академіка Філатова, буд. 10-а, оф. 3/49), Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Адвайзер» (місцезнаходження: м. Київ, вул. Звіринецька, буд. 63), третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Сіті Кепітал» (місцезнаходження: м. Київ, Спортивна площа, буд. 1-а) про захист прав споживачів, визнання пунктів договору недійсними, визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови від договору та зобов`язання вчинити певні дії.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, підсудна Голосіївському районному суду міста Києва, підстав для залишення цієї позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не вбачається.

За таких обставин, вважаю за можливе прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

З урахуванням вимог ст. 19 ЦПК України зазначена справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 187, 189, 197, 258, 260 - 261, 353 - 355 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЖК Монреаль», Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Адвайзер», третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Сіті Кепітал» про захист прав споживачів, визнання пунктів договору недійсними, визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови від договору та зобов`язання вчинити певні дії, та відкрити провадження у цивільній справі.

Розгляд зазначеної цивільної справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити цивільну справу до розгляду в підготовчому засіданні на 18 жовтня 2023 року о 14:30 год. в Голосіївському районному суді міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Виставкова, б. 14-а.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання цієї ухвали подати до Голосіївського районного суду міста Києва відзив на позов, який має відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

Запропонувати позивачу протягом трьох днів з дня отримання копії відзиву відповідача надати до Голосіївського районного суду міста Києва відповідь на відзив, яка має відповідати вимогам, встановленим ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив відповідачу.

Запропонувати відповідачу протягом трьох днів з дня отримання відповіді на відзив подати до Голосіївського районного суду міста Києва заперечення, які мають відповідати вимогам, встановленим ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) заперечень позивачу.

Запропонувати третій особі протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення цієї ухвали подати до Голосіївського районного суду міста Києва пояснення щодо позову, а також протягом трьох днів з дня отримання копії відзиву, подати суду пояснення щодо відзиву, які мають відповідати вимогам, встановленим ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи.

У підготовче засідання викликати учасників справи.

Роз`яснити учасникам справи, що у Голосіївському районному суді міста Києва відсутня технічна можливість забезпечити проведення судових засідань в режимі відеоконференції.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://gl.ki.court.gov.ua/sud2601/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Ж. І. Кордюкова

Дата ухвалення рішення01.08.2023
Оприлюднено28.09.2023
Номер документу113722238
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживачів, визнання пунктів договору недійсними, визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови від договору та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —752/15352/23

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні