Ухвала
від 14.02.2024 по справі 752/15352/23
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №752/15352/23

Провадження №2/752/1537/24

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без розгляду

14 лютого 2024 року м. Київ

Голосіївський районний суд міста Києва в складі:

головуючого судді Кордюкової Ж.І.,

за участю секретаря Дураєвої А.О.,

розглянувши у підготовчому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЖК Монреаль», Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Адвайзер», третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Сіті Кепітал» про захист прав споживачів, визнання пунктів договору недійсними, визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови від договору та зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

23.01.2024 представник позивача адвокат Кубрак Олег Олександрович в інтересах ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про залишення без розгляду її позову до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЖК Монреаль», Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Адвайзер», третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Сіті Кепітал» про захист прав споживачів, визнання пунктів договору недійсними, визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови від договору та зобов`язання вчинити певні дії.

Учасники справи в підготовче засідання не з`явились.

Представник позивача адвокат Кубрак О.О. надав заяву про проведення підготовчого засідання без його участі, просив залишити позов без розгляду.

Представник відповідача адвокат Банцер О.В. надала заяву про проведення підготовчого засідання без її участі, підтримала заяву представника позивача про залишення позову без розгляду.

Інші учасники справи до суду не з`явились.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЖК Монреаль», Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Адвайзер», третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Сіті Кепітал» про захист прав споживачів, визнання пунктів договору недійсними, визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови від договору та зобов`язання вчинити певні дії.

01.08.2023 судом постановлено ухвалу про відкриття провадження у справі та призначено справу до розгляду за правилами загального позовного провадження, призначено дату проведення підготовчого засідання.

Підготовче провадження у справі триває, розгляд справи по суті не розпочався.

Пунктом 1 ч.2 ст.200 ЦПК України встановлено, що за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

На момент подання представником позивача заяви про залишення позовної заяви без розгляду розгляд вказаної цивільної справи по суті не розпочався.

Суд вважає, що представник позивача адвокат Кубрак О.О. самостійно та на власний розсуд здійснює свої процесуальні права, а тому звернення до суду із заявою про залишення позовної заяви без розгляду входить до обсягу його процесуальних прав.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що позовну заяву слід залишити без розгляду.

01.08.2023 судом було забезпечено позов шляхом накладення арешту на майнові права на однокімнатну квартиру в новобудові за умовним номером 264, на 13 поверсі, кількість кімнат - 1, орієнтовною загальною площею 51,68 кв.м, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , що є предметом договору купівлі-продажу деривативу №103382-А від 14.09.2020 та договору купівлі-продажу майнових прав на квартиру №2/264-М від 14.09.2020 з внесенням відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно й інших реєстрів (до яких підлягають внесенню такі відомості) та заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю «ЖК Монреаль» та Акціонерному товариству «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Адвайзер» та/або будь-яким іншим особам, у будь-який спосіб відчужувати, передавати, вчиняти будь-які правочини та дії, пов`язані із розпорядженням права на вказану квартиру, вчиняти будь-які дії, пов`язані з державною реєстрацією або відчуженням майна, а саме: квартири за умовним номером 264, на 13 поверсі, кількість кімнат - 1, орієнтовною загальною площею 51,68 кв.м, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , та/або майнових прав на таке майно будь-яким третім особам, вчиняти будь-які правочини, які стосуються вказаної квартири та/або майнових прав на вказану квартиру.

Частиною 9 ст. 158 ЦПК України встановлено, що у випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо повної відмови у задоволенні позову суд у відповідному судовому рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову.

Враховуючи наведене, заходи забезпечення позову слід скасувати.

Керуючись ст.ст. 247, 257-261, 353, 354-355 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Залишити без розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЖК Монреаль», Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Адвайзер», третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія з управління активами «Сіті Кепітал» про захист прав споживачів, визнання пунктів договору недійсними, визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови від договору та зобов`язання вчинити певні дії.

Скасувати арешт майнових прав на однокімнатну квартиру в новобудові за умовним номером 264, на 13 поверсі, кількість кімнат - 1, орієнтовною загальною площею 51,68 кв.м, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , що є предметом договору купівлі-продажу деривативу №103382-А від 14.09.2020 та договору купівлі-продажу майнових прав на квартиру №2/264-М від 14.09.2020 з внесенням відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно й інших реєстрів (до яких підлягають внесенню такі відомості) та заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю «ЖК Монреаль» та Акціонерному товариству «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Адвайзер» та/або будь-яким іншим особам, у будь-який спосіб відчужувати, передавати, вчиняти будь-які правочини та дії, пов`язані із розпорядженням права на вказану квартиру, вчиняти будь-які дії, пов`язані з державною реєстрацією або відчуженням майна, а саме: квартири за умовним номером 264, на 13 поверсі, кількість кімнат - 1, орієнтовною загальною площею 51,68 кв.м, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , та/або майнових прав на таке майно будь-яким третім особам, вчиняти будь-які правочини, які стосуються вказаної квартири та/або майнових прав на вказану квартиру, застосований ухвалою від 01.08.2023.

Роз`яснити позивачу, що після усунення умов, що були підставою для залишення позовної заяви без розгляду, він має право звернутися до суду повторно.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Ж. І. Кордюкова

Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу117001474
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживачів, визнання пунктів договору недійсними, визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови від договору та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —752/15352/23

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Кордюкова Ж. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні