Ухвала
від 25.09.2023 по справі 925/1271/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

25 вересня 2023 року Справа № 925/1271/23

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді Васяновича А.В., розглянувши матеріали

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Росток - ЄМ, с.

Краснопілка, Уманського району, Черкаської області

до комунального підприємства Благодар Паланської сільської

ради Уманського району Черкаської області, с. Паланка,

Уманського району, Черкаської області

про визнання договору та додаткової угоди до договору

продовженими

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Черкаської області з позовом звернулось товариство з обмеженою відповідальністю Росток - ЄМ до комунального підприємства Благодар Паланської сільської ради Уманського району Черкаської області про визнання продовженими на період дії воєнного стану в Україні та протягом чотирьох місяців з дати припинення чи скасування воєнного стану, договору оренди № 15 індивідуально визначеного (нерухомого або іншого) майна , що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ району від 25 вересня 2017 року та додаткової угоди №2 від 25 вересня 2020 року до вказаного договору укладених між комунальним підприємством Уманьрайрембуд Уманської районної ради та товариством з обмеженою відповідальністю Росток - ЄМ.

У своїй позовній заяві позивач вказує в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Паланську сільську раду Уманського району Черкаської області, проте, не заявляє відповідного клопотання про залучення судом до участі у справі третіх осіб.

Водночас, зі змісту позову вбачається, що 25 вересня 2017 року між комунальним підприємством Уманьрайрембуд Уманської районної ради та товариством з обмеженою відповідальністю Росток - ЄМ було укладено договір оренди № 15 індивідуально визначеного (нерухомого або іншого) майна, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ району.

Рішенням Уманської районної ради №61-8/VII від 23 жовтня 2020 року комунальне підприємство Уманьрайрембуд Уманської міської ради було передано із спільної власності територіальних громад сіл, селищ району у комунальну власність Паланської територіальної громади, включаючи все майно, що обліковується на балансі зазначеного підприємства згідно матеріалів інвентаризації.

На підставі цього рішення Уманська районна рада вийшла із складу засновників вказаної юридичної особи.

03 грудня 2020 року, згідно з рішенням Паланської сільської ради №1-29/VIII Паланська сільська рада безоплатно прийняла у власність комунальне підприємство Уманьрайрембуд Уманської районної ради та увійшла до складу засновників вказаного підприємства, змінила найменування останнього на комунальне підприємство Уманьрайрембуд Паланської сільської ради.

15 грудня 2020 року, рішенням Паланської сільської ради №2-32/VIII: комунальне підприємство Уманьрайрембуд Паланської сільської ради реорганізовано шляхом приєднання до комунального підприємства Благодар Паланської сільської ради Уманського району Черкаської області. Встановлено, що комунальне підприємство Благодар є правонаступником майнових прав та обов`язків реорганізованого комунального підприємства Уманьрайрембуд Паланської сільської ради, а також усіх соціально-економічних зобов`язань перед найманими працівниками вказаних юридичних осіб.

Тобто, відбулося правонаступництво орендодавця за договором, а також зміна його назви та власника.

Згідно ч. 2 та ч. 4 ст. 50 ГПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення Господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи наведені в позові обставини та предмет спору, суд вважає за необхідне залучити Паланську сільську раду Уманського району Черкаської області до участі у справі як третю особу, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, оскільки рішення з даної справи може вплинути на права та обов`язки вказаної особи, як власника орендодавця.

Про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються, зокрема, строк подання пояснень третіми особами, яких було залучено при відкритті провадження у справі (п. 9 ч. 2 ст. 176 ГПК України).

З урахуванням викладеного та керуючись ст.. 50, ч. 3 ст. 174, ст. 176, 234, 235 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

3.Підготовче засідання призначити на 11 год. 00 хв. 24 жовтня 2023 року.

4.Засідання суду відбудеться в приміщенні Господарського суду Черкаської області за адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, 307, другий поверх, зал судових засідань №2, тел. канцелярії суду (0472) 31-21-49.

5.Встановити відповідачу строк для подання суду відзиву на позов з урахуванням вимог ст. 165 ГПК України: протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

6.Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 2 ст. 178 ГПК України).

7.Встановити позивачу строк для подання суду відповіді на відзив: протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позов.

8.Встановити відповідачу строк для подання заперечення на відповідь на відзив: протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

9.Залучити Паланську сільську раду Уманського району Черкаської області до участі у справі як третю особу, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

10.Встановити третій особі строк для подання суду письмових пояснень щодо позову та відзиву: протягом п`яти днів з дня отримання копії відзиву на позов.

11.Встановити сторонам строк для надання суду відповідей на письмові пояснення третьої особи: протягом п`яти днів з дня отримання письмових пояснень від третьої особи.

12.Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/.

13.Роз`яснити сторонам, що в силу положень п. 2 ч. 2 ст. 202 ГПК України

неявка в судове засідання учасника справи без повідомлення про причини

неявки не є підставою для відкладення підготовчого засідання.

14.Роз`яснити позивачу, що відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 226 ГПК України суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору, або позивач (його представник) не з`явився у судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

15.Копію ухвали надіслати учасникам справи в порядку ч. 11 ст. 242 ГПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя А.В.Васянович

Дата ухвалення рішення25.09.2023
Оприлюднено28.09.2023
Номер документу113738328
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання договору та додаткової угоди до договору продовженими

Судовий реєстр по справі —925/1271/23

Рішення від 04.01.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 21.11.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 24.10.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 25.09.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні