Ухвала
від 27.09.2023 по справі 601/2508/23
КРЕМЕНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №601/2508/23

Провадження № 2-о/601/77/2023

У Х В А Л А

27 вересня 2023 року Кременецький районний суд Тернопільської області в складі: головуючого судді Коротича І.А.,

присяжних Василюк Ю.М., Кутефи Р.С.,

за участю секретаря судового засідання Бончик А.П.,

представника заявника адвоката Сідорової І.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Кременці цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , де заінтересовані особи Установа Тернопільської обласної ради «Почаївський психоневрологічний будинок-інтернат» та виконавчий комітет Почаївської міської ради Кременецького району Тернопільської області про поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою, в якій просить скасувати рішення Таращанського районного суду Київської області від 17.01.2014 у справі № 379/2057/13-ц про визнання його недієздатним та поновлення його в цивільній дієздатності. Вважає, що його стан здоров`я значно покращився, що надає можливість в повній мірі усвідомлювати своїх дій та керувати ними, вести нормальний спосіб життя. Заявник не потребує сторонньої допомоги, що може мати наслідком поновлення цивільної дієздатності.

Представник заявника адвокат Сідорова І.А. в судовому засіданні заявила клопотання про призначення по справі судово-психіатричної експертизи. На вирішення експертизи поставити питання: 1) чи страждає ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , стійким психічним розладом здоров`я? 2) чи здатний ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , усвідомлювати значення своїх дій і керувати ними?

Заперечень щодо проведення експертизи експертами амбулаторної судово-психіатричної експертизи КНП «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня» ТОР, не висловлено.

Дослідивши матеріали заяви, суд вважає, що для вірного об`єктивного розгляду справи необхідне застосування спеціальних знань.

Керуючись ст.ст.104-106,298 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Призначити у справі за заявою ОСОБА_1 , де заінтересовані особи Установа Тернопільської обласної ради «Почаївський психоневрологічний будинок-інтернат» та виконавчий комітет Почаївської міської ради Кременецького району Тернопільської області про поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, - судово-психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

1) чи страждає ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , стійким психічним розладом здоров`я?

2) чи здатний ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , усвідомлювати значення своїх дій і керувати ними?

Проведення експертизи доручити експертам амбулаторної судово-психіатричної експертизи КНП «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня» ТОР (46020, вулиця Тролейбусна, 14, місто Тернопіль), попередити експертів про кримінальну відповідальність за відмову від дачі висновку чи дачу завідомо неправдивого висновку за статтями 384, 385 КК України.

Направити в розпорядження експертів амбулаторної судово-психіатричної експертизи Тернопільської обласної комунальної клінічної психоневрологічної лікарні копії матеріалів даної цивільної справи.

Провадження по справі на час проведення експертизи зупинити.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Тернопільського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Головуючий:

Присяжні: Василюк Ю.М. Кутефа Р.С.

Дата ухвалення рішення27.09.2023
Оприлюднено28.09.2023
Номер документу113741742
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —601/2508/23

Рішення від 12.12.2023

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Коротич І. А.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Коротич І. А.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Коротич І. А.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Коротич І. А.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Коротич І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні