Ухвала
від 25.09.2023 по справі 707/2889/20
ЧЕРКАСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

707/2889/20

2/707/15/23

У Х В А Л А

25 вересня 2023 року м. Черкаси

Черкаський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді Смоляра О.А.

при секретарі Зарубі Н.М.

розглянувши в судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом Черкаської окружної прокуратури, який діє в інтересах держави в особі Будищенської територіальної громади, Черкаського управління захисних масивів дніпровських водосховищ до Черкаської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивачів: Державна екологічна інспекція Центрального округу, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів: ОСОБА_3 , приватний нотаріус Черкаського міського нотаріального округу Захарченко Анжела Іванівна, про визнання незаконним та скасування розпорядження, скасування державної реєстрації права приватної власності, усунення перешкод шляхом зобов`язання повернення державі земельної ділянки водного фонду та скасування її державної реєстрації,-

встановив:

В провадженні Черкаського районного суду Черкаської області на розгляді перебуває вищевказана цивільна справа.

Ухвалою Черкаського районного суду Черкаської області від 27.02.2023 призначено судову земельно-технічну експертизу, проведення якої доручено ФОП ОСОБА_4 , на час проведення експертизи провадження у справі зупинено.

Постановою Черкаського апеляційного суду від 04.05.2023 виконання судової земельно-технічної експертизи, призначеною ухвалою Черкаського районного суду Черкаської області від 27.02.2023, доручено Київському науково-дослідному інституту судових експертиз Міністерства юстиції.

15.08.2023 на адресу суду від судового експерта Бікуса Ю. надійшло клопотання про забезпечення обстеження об`єктів дослідження, надання додаткових відомостей і матеріалів необхідних для проведення дослідження.

Ухвалою суду від 05.09.2023 поновлено провадження у справі.

25.09.2023 на адресу суду від заступника керівника Черкаської окружної прокуратури Троцького Є. на виконання клопотання експерта надано переобчислені Державним науково-виробничим підприємством «Картографія» в необхідну систему координат матеріали технічного звіту виконання топографо-геодезичних робіт по створенню топографічних планів в масштабі 1:2000 по м.Черкаси, складеного Київським державним підприємством геодезії, картографії, кадастрових та геоінформаційних систем «Київгеоінформатика».

Відповідно до п.5 ч.1 ст.252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Оскільки позивачем надані всі необхідні матеріали для проведення експертизи, суд вважає необхідним провадження по справі на час проведення експертизи зупинити.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 103, 104, 353 ЦПК України, суд,-

ухвалив:

Клопотання експерта задовольнити.

Для проведення експертизи передати експертній установі матеріали справи у повному обсязі.

Надати експерту під час проведення судової земельно-технічної експертизи в цій справі дозвіл на використання відомостей (інформації) із загальнодоступних джерел.

На час проведення експертизи провадження у справі зупинити.

Учасники справи можуть ознайомитись текстом судового рішенням, в електронній формі, на офіційному веб-порталі Єдиного державного реєстру судових рішень в мережі Інтернет - http://reyestr.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржене в апеляційному порядку Черкаського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя: Олександр СМОЛЯР

Дата ухвалення рішення25.09.2023
Оприлюднено28.09.2023
Номер документу113745871
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —707/2889/20

Рішення від 25.03.2024

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Смоляр О. А.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Смоляр О. А.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Смоляр О. А.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Смоляр О. А.

Постанова від 04.05.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Нерушак Л. В.

Постанова від 04.05.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Нерушак Л. В.

Ухвала від 06.04.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Нерушак Л. В.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Нерушак Л. В.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Смоляр О. А.

Ухвала від 19.12.2022

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Смоляр О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні