Ухвала
від 27.09.2023 по справі 587/142/23
СУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 587/142/23

У Х В А Л А

27 вересня 2023 року суддя Сумського районного суду Сумської області ОСОБА_1 , розглянувши матеріали заяви директора КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» Сумської міської ради Сумської області про припинення застосування відносно ОСОБА_2 примусового заходу медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку

ВСТАНОВИВ:

До Сумського районного суду Сумської області надійшла вказана заява.

Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області у кримінальному провадженні відносно ОСОБА_2 про застосування примусових заходів медичного характеру для здійснення захисту за призначенням ОСОБА_2 було призначено адвоката ОСОБА_3 . Проте, на даний час дія доручення припинена.

Згідно ч. 1 ст. 20 КПК підозрюваний, обвинувачений, виправданий, засуджений має право на захист, яке полягає у наданні йому можливості надати усні або письмові пояснення з приводу підозри чи обвинувачення, право збирати і подавати докази, брати особисту участь у кримінальному провадженні, користуватися правовою допомогою захисника, а також реалізовувати інші процесуальні права, передбачені цим Кодексом.

Відповідно до п. 1 ч. 1ст. 49 КПК Українисуд зобов`язаний забезпечити участь захисника у кримінальному провадженні у випадках, якщо відповідно до вимогстатті 52 цього Кодексуучасть захисника є обов`язковою.

У зв`язку з цим суд вважає необхідним залучити захисника для надання ОСОБА_2 правових послуг з безоплатної вторинної правової допомоги.

Керуючись ст. ст. 20,49 КПК України, ст. 14 Закону України "Про безоплатну правову допомогу", суд

ПОСТАНОВИВ:

Залучити захисника до участі в судових засіданнях по розгляду заяви директора КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» Сумської міської ради Сумської області про припинення застосування відносно ОСОБА_2 примусового заходу медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку через Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області.

Доручити директору Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області призначити адвоката для ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за призначенням і забезпечити його явку в судове засідання, призначене на 09 жовтня 2023 року на 09 год. 30 хв. (Сумський районний суд Сумської області, м. Суми, вул. Академічна, 13, каб. 101) для участі в розгляді зазначеної заяви.

Копію ухвали направити в Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Сумській області для негайного виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудСумський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення27.09.2023
Оприлюднено29.09.2023
Номер документу113758370
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях

Судовий реєстр по справі —587/142/23

Ухвала від 12.10.2023

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Гончаренко Л. М.

Ухвала від 27.09.2023

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Гончаренко Л. М.

Ухвала від 27.09.2023

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Гончаренко Л. М.

Ухвала від 15.03.2023

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Гончаренко Л. М.

Ухвала від 16.02.2023

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Гончаренко Л. М.

Ухвала від 19.01.2023

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Гончаренко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні