Ухвала
від 12.10.2023 по справі 587/142/23
СУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 587/142/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 жовтня 2023 року Сумськийрайонний судСумської областіпід головуваннямсудді ОСОБА_1 ,за участюсекретаря судовогозасідання ОСОБА_2 ,прокурора ОСОБА_3 ,захисника ОСОБА_4 , представника заявника ОСОБА_5 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Суми заяву директора КНП «Клінічна лікарня святого Пантелеймона» Сумської міської ради Сумської області про припинення примусового заходу медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку відносно

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 ,

ВСТАНОВИВ:

До Сумського районного суду Сумської області звернувся директор КНП «Клінічна лікарня святого Пантелеймона» Сумської міської ради Сумської області з тих підстав, що ухвалою Сумського районного суду Сумської області від 15.03.2023 до ОСОБА_6 було застосовано примусовий захід медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку. ОСОБА_6 оглядався лікарем-психіатром, отримував необхідне лікування та психорекційну допомогу. Його психічний стан покращився. Згідно висновку комісії лікарів-психіатрів від 15.09.2023 на теперішній час за психічним станом ОСОБА_6 подальшого застосування примусового заходу медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку не потребує. Тому просив винести рішення про припинення застосування примусового заходу медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Представник заявника в судовому засіданні заяву підтримав.

Прокурор не заперечував проти припинення застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_6 .

Захисник підтримав заяву про припинення застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_6 .

ОСОБА_6 підтримав заяву і просив задоволити.

Дослідивши матеріали справи, врахувавши думку прокурора, захисника, ОСОБА_6 , суд вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ухвали Сумського районного суду Сумської області від 15.03.2023 ОСОБА_6 було застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Згідно висновку комісії лікарів-психіатрів від 15.09.2023 на теперішній час за психічним станом ОСОБА_6 подальшого застосування примусового заходу медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку не потребує.( а.с.86-87)

Згідно ч. 1-3ст. 514 КПК Українипродовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування.

Зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється, якщо особа, яка вчинила суспільно небезпечне діяння у стані неосудності, видужала або якщо внаслідок змін у стані її здоров`я відпала потреба в раніше застосовуваних заходах медичного характеру.

Розгляд питання про продовження, зміну чи припинення застосування судом примусових заходів медичного характеру здійснюється за письмовою заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), де тримається дана особа. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Відповідно до вимогст. 19 Закону України «Про психіатричну допомогу»питання про продовження, зміну або припинення застосування примусового заходу медичного характеру вирішується судом у разі такої зміни стану психічного здоров`я особи, за якої відпадає необхідність застосування раніше призначеного заходу та виникає необхідність у призначенні іншого примусового заходу медичного характеру чи якщо особа видужала. Продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що психічний стан ОСОБА_6 покращився, внаслідок чого відпала потреба в раніше застосованих заходах медичного характеру, що підтверджується висновком комісії лікарів-психіатрів, а тому вимоги за заявою про припинення застосування примусових заходів медичного характеру щодо ОСОБА_6 є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючисьст. 514 КПК України,ст. 19 Закону України «Про психіатричну допомогу», -

УХВАЛИВ:

Заяву директора КНП «Клінічна лікарня святого Пантелеймона» Сумської міської ради Сумської області про припинення ОСОБА_6 примусових заходів медичного характеру - задовольнити.

Припинити застосування до ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 примусові заходи медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку.

Ухвала може бути оскаржена до Сумського апеляційного суду через Сумський районний суд Сумської області протягом 7 діб з моменту її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.10.2023
Оприлюднено16.10.2023
Номер документу114144162
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях

Судовий реєстр по справі —587/142/23

Ухвала від 12.10.2023

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Гончаренко Л. М.

Ухвала від 27.09.2023

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Гончаренко Л. М.

Ухвала від 27.09.2023

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Гончаренко Л. М.

Ухвала від 15.03.2023

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Гончаренко Л. М.

Ухвала від 16.02.2023

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Гончаренко Л. М.

Ухвала від 19.01.2023

Кримінальне

Сумський районний суд Сумської області

Гончаренко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні