Ухвала
від 27.09.2023 по справі 677/1363/22
КРАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 677/1363/22

Провадження №2/677/147/23

УХВАЛА

про залучення третіх осіб

27.09.2023 року м. Красилів

Красилівський районний суд Хмельницької області

у складі: головуючого судді: Шовкуна В.О.,

за участю секретаря судового засідання Коломієць Л.В.,

учасники справи (сторони):

представник позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Красилів цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про усунення перешкод в користуванні власністю та встановлення порядку користування квартирою, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 04.11.2022 року звернулась до суду з позовом до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про усунення перешкод в користуванні власністю та встановлення порядку користування квартирою.

Відповідачі та представник відповідачів адвокат Сидорук Д.В. у судове засідання 27.09.2023 року не з`явились.

Відповідачі ОСОБА_4 та ОСОБА_3 27.09.2023 року подали до суду заяву про залучення у справі третьої особи, у якій посилаючись на те, що у разі виділення за рішенням суду у користування позивачу та її неповнолітньої дочки ОСОБА_5 кімнати у квартирі АДРЕСА_1 , по суті буде вирішено питання про зміну місця проживання дитини, а тому це впливає на право та обов`язки батька дитини ОСОБА_5 ОСОБА_6 та органу опіки та піклування Красилівської міської ради щодо місця проживання неповнолітньої ОСОБА_5 , просили залучити до участі у справі як третіх осіб ОСОБА_6 та орган опіки та піклування Красилівської міської ради, витребувати в органу опіки та піклування висновок щодо доцільності зміни місця проживання неповнолітньої ОСОБА_5 та визначення її проживання із матір`ю у спірній квартирі, судове засідання в частині вирішення питання про залучення до участі у даній справі третіх осіб просили проводити за їхньої відсутності.

Представник позивача адвокат Головатюк Л.А. не заперечила щодо залучення до участі в якості третьої особи представника органу опіки та піклування, стосовно залучення батька неповнолітньої дитини ОСОБА_7 заперечувала, оскільки в позовних вимогах не ставиться питання (вимога) щодо визначення місця проживання дитини.

Заслухавши учасника процесу, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 3ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Як вбачається з положень ч. 4 ст. 19 СК України, участь відповідного органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою, при розглядісудом спорівщодо участіодного збатьків увихованні дитини,місця проживаннядитини,виселення дитини,зняття дитиниз реєстраціїмісця проживання,визнання дитинитакою,що втратилаправо користуванняжитловим приміщенням- є обов`язковою.

Крім того, згідно ч. 5 ст. 19 СК України, орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

З оглядуна позовнувимогу ОСОБА_2 про виділенняїй,разом знеповнолітньою дочкою ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 житловоїкімнати,площею13,9 кв. м, а також на те, що стороною відповідача у судових засіданнях підіймалось питання щодо участі батька дитини ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_6 , а також органу опіки та піклування, оскільки, по суті, практично визначається місце проживання дитини за місцем проживання, відмінним від місця проживання її батька, проте клопотання сторонами про залучення таких осіб до участі у справи у підготовчому провадженні не заявлялось, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання відповідачів, та залучити до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору батька дитини ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_6 , який проживає в АДРЕСА_2 , та орган опіки та піклування Красилівської міської ради Хмельницької області.

Відповідно до ч. 5 ст.19СК України необхідно зобов`язати орган опіки та піклування Красилівської міської ради Хмельницької області подати суду письмовий висновок щодо розв`язання спору.

Керуючись ст.ст. 53, 260 ЦПК України, ст. 19 СК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання відповідачів ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про залучення до участі у справі третіх осіб - задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача:

ОСОБА_6 , жителя АДРЕСА_2 ;

орган опікита піклуванняКрасилівської міськоїради Хмельницькоїобласті,місце знаходження:м.Красилів,площа Незалежності,буд.№ 2,Хмельницького району Хмельницької області.

Зобов`язати позивача ОСОБА_2 надати суду дві копії позовної заяви, з долученими до неї додатками для третіх осіб.

Надіслати третім особам копію ухвали, копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Запропонувати залученим третім особам подати у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали заперечення щодо позовної заяви.

Органу опіки та піклування Красилівської міської ради Хмельницької області на виконання вимог ч. 5ст. 19 СК України,надати судуписьмовий висновокщодо розв`язанняспору в строк до 20 жовтня 2023 року.

Оголосити по справі перерву до 24 жовтня 2023 року 11 год. 40 хв.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: В.О.Шовкун

СудКрасилівський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення27.09.2023
Оприлюднено29.09.2023
Номер документу113758773
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин

Судовий реєстр по справі —677/1363/22

Постанова від 08.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Талалай О. І.

Постанова від 08.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Талалай О. І.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Талалай О. І.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Талалай О. І.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Талалай О. І.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Талалай О. І.

Рішення від 05.01.2024

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Шовкун В. О.

Рішення від 05.01.2024

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Шовкун В. О.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Шовкун В. О.

Ухвала від 20.01.2023

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Шовкун В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні