Ухвала
від 27.09.2023 по справі 480/4536/21
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

27 вересня 2023 року Справа № 480/4536/21

Сумський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Опімах Л.М., розглянувши в приміщенні суду в м. Суми заяву ОСОБА_1 про визнання протиправними дій, вчинених Управлінням праці та соціального захисту населення Охтирської районної державної адміністрації Сумської області на виконання рішення суду у справі за позовом ОСОБА_1 до Управління праці та соціального захисту населення Охтирської районної державної адміністрації Сумської області про визнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Сумського окружного адміністративного суду від 12.07.2021 задоволено адміністративний позов ОСОБА_1 до Управління праці та соціального захисту населення Охтирської районної державної адміністрації Сумської області про визнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинити дії.

22.09.2023 позивач у справі звернувся до суду з заявою про визнання протиправними дій, вчинених Управлінням праці та соціального захисту населення Охтирської районної державної адміністрації Сумської області на виконання рішення суду від 12.07.2021 у справі № 480/4536/21.

Суд вважає за необхідне заяву про визнання протиправними дій, вчинених Управлінням праці та соціального захисту населення Охтирської районної державної адміністрації Сумської області на виконання рішення суду, повернути заявнику без розгляду з огляду на таке.

На підставі ч. 1 ст. 383 Кодексу адміністративного судочинства України особа-позивач, на користь якої ухвалено рішення суду, має право подати до суду першої інстанції заяву про визнання протиправними рішень, дій чи бездіяльності, вчинених суб`єктом владних повноважень - відповідачем на виконання такого рішення суду, або порушення прав позивача, підтверджених таким рішенням суду.

Відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 44 КАС України учасники справи мають право подавати заяви та клопотання.

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 167 КАС України до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду.

Судом встановлено, що заява про визнання протиправними дій, вчинених Управлінням праці та соціального захисту населення Охтирської районної державної адміністрації Сумської області на виконання рішення суду, не містить доказу її надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Враховуючи, що подана заява про визнання протиправними дій, вчинених Управлінняи праці та соціального захисту населення Охтирської районної державної адміністрації Сумської області на виконання рішення суду, не містить доказу її надіслання відповідачу у справі, вона є такою, що не відповідає вимогам до форми заяви з процесуальних питань, тому не може бути розглянута по суті та підлягає поверненню заявнику без розгляду.

Керуючись ст.ст. 44, 167, 241, 248 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Повернути заяву про визнання протиправними дій, вчинених Управлінням праці та соціального захисту населення Охтирської районної державної адміністрації Сумської області на виконання рішення суду, ОСОБА_1 без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М. Опімах

Дата ухвалення рішення27.09.2023
Оприлюднено29.09.2023
Номер документу113764598
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —480/4536/21

Окрема ухвала від 23.10.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

Ухвала від 27.09.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

Ухвала від 07.02.2022

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

Рішення від 12.07.2021

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

Ухвала від 02.06.2021

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Л.М. Опімах

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні