Ухвала
від 27.09.2023 по справі 583/3921/23
ОХТИРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 583/3921/23

2/583/748/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 вересня 2023 року суддя Охтирського міськрайонного суду Сумської області Яценко Н.Г., при вивченні матеріалів цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «УКРНАФТА» в особі відокремленого структурного підрозділу юридичної особи Нафтогазовидобувне управління «Охтирканафтогаз» Публічного акціонерного товариства «УКРНАФТА», третя особа Первинна профспілкова організація Нафтогазовидобувного управління «Охтирканафтогаз» ПАТ «УКРНАФТА» про стягнення частково невиплаченої заробітної плати, індексації за порушення термінів виплати грошових доходів, середнього заробітку, моральної шкоди, визнання дій неправомірними та зобов`язання вчинити певні дії,-

УСТАНОВИЛА:

14.08.2023 позивачка звернулася до суду із зазначеним позовом, відповідно до якого просить стягнути на свою користь частково невиплачену заробітну плату, індексацію за порушення термінів виплати грошових доходів, середній заробіток, моральну шкоду, визнати дії відповідача неправомірними та зобов`язати вчинити певні дії.

22.08.2023 ухвалою Охтирського міськрайонного суду Сумської області відкрито провадження по справі у спрощеному позовному провадженні без виклику учасників справи.

22.09.2023 від представника ПАТ «УКРНАФТА» надійшло клопотання про проведення розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

25.09.2023 від позивачки ОСОБА_1 надійшло клопотання про проведення розгляду справи у спрощеному позовному провадженні з викликом сторін.

Положеннями ч. 1ст.274 ЦПК Українивизначені категорії справ, що підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, зокрема, справи, що виникають з трудових відносин.

З огляду на викладене, відсутні правові підстави для задоволення вимог за клопотанням представника відповідача та переходу до загального позовного провадження.

Разом з тим положеннями ст. 279 ЦПК України визначено підстави розгляду справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Зокрема за ч.5 цієї статті за клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

З урахуванням наведених положень чинного законодавства, з метою повного та всебічного встановлення обставин справи, вважаю за доцільне задовольнити вимоги за клопотанням позивачки та розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) учасників справи.

Керуючись ст. ст. 279, 260 ЦПК України, суд-

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні клопотання Публічного акціонерноготовариства «УКРНАФТА» про розгляд справи у порядку загального позовного провадження.

Задовольнити клопотання ОСОБА_1 пророзгляд справиза правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) учасників справи

Справу за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «УКРНАФТА» в особі відокремленого структурного підрозділу юридичної особи Нафтогазовидобувне управління «Охтирканафтогаз» Публічного акціонерного товариства «УКРНАФТА», третя особа Первинна профспілкова організація Нафтогазовидобувного управління «Охтирканафтогаз» ПАТ «УКРНАФТА» про стягнення частково невиплаченої заробітної плати, індексації за порушення термінів виплати грошових доходів, середнього заробітку, моральної шкоди, визнання дій неправомірними та зобов`язання вчинити певні дії розглянути за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи.

Призначити судове засідання о 09год.00хв.17жовтня 2023року взалі судових засідань Охтирського міськрайонного суду Сумської області за адресою: Сумська область, м. Охтирка, вул. Ярославського, 2.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Охтирського міськрайонного суду

Сумської області Н.Г. Яценко

=

Дата ухвалення рішення27.09.2023
Оприлюднено29.09.2023
Номер документу113769276
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення частково невиплаченої заробітної плати, індексації за порушення термінів виплати грошових доходів, середнього заробітку, моральної шкоди, визнання дій неправомірними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —583/3921/23

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні