Ухвала
від 25.09.2023 по справі 333/6877/23
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 333/6877/23

2/333/3116/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 вересня 2023 року м. Запоріжжя

Комунарський районний суд м. Запоріжжя в складі головуючого - судді Ковальової Ю.В., секретар судового засідання Дондик О.Ю.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Об`днання співвласників багатоквартирного будинку «Щасливе майбутнє» про визнання права власності в порядку спадкування,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Комунарського районного суду м. Запоріжжя знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Об`днання співвласників багатоквартирного будинку «Щасливе майбутнє» про визнання права власності в порядку спадкування.

Ухвалою судді від 22.08.2023 відкрито провадження у даній справі та призначено підготовче засідання.

Сторони у судове засідання не з`явились.

Від представника позивача до суду надійшла заява про залучення до участі як співвідповідача по справі територіальну громаду міста Запоріжжя в особі Запорізької міської ради. Також клопотав про проведення підготовчого засідання за його відсутності.

Представник відповідача в підготовче засідання не з`явилась, надала заяву про проведення підготовчого засідання без їх участі, проти залучення співвідповідача не заперечувала.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно ч. 1 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно ч. 2 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

З урахуванням викладених у клопотанні представника позивача доводів, суд вважає необхідним для повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, залучити до участі в справі в якості співвідповідача територіальну громаду міста Запоріжжя в особі Запорізької міської ради, та відкласти судовий розгляд.

Керуючись ст.ст. 51, 198, 247 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Об`днання співвласників багатоквартирного будинку «Щасливе майбутнє» про визнання права власності в порядку спадкування, в якості співвідповідача - територіальну громаду міста Запоріжжя в особі Запорізької міської ради, що розташоване за адресою: м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 206.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Підготовче судовезасідання по цивільнійсправі запозовною заявою ОСОБА_1 доОб`днання співвласниківбагатоквартирного будинку«Щасливе майбутнє», територіальної громади міста Запоріжжя в особі Запорізької міської ради про визнання права власності в порядку спадкування, відкласти на 19 жовтня 2023 року о 10 годині 00 хвилин, яке відбудеться в приміщенні суду за адресою: м. Запоріжжя, вул. Європейська, 7.

Копію ухвали надіслати сторонам для відома.

Сторони можуть отримати інформацію про стан розгляду справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: http://court.gov.ua/fair/sud0812/

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СУДДЯ: Ю.В. Ковальова

СудКомунарський районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення25.09.2023
Оприлюднено02.10.2023
Номер документу113787062
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —333/6877/23

Рішення від 21.11.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Ковальова Ю. В.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Ковальова Ю. В.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Ковальова Ю. В.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Ковальова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні