Ухвала
від 28.09.2023 по справі 947/21518/23
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 947/21518/23

Провадження № 2-о/947/396/23

УХВАЛА

про витребування доказів

28.09.2023 року

Київський районний суд м. Одеси,

головуючий суддя Куриленко О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника заявника ОСОБА_1 ОСОБА_2 про витребування доказів по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_3 , орган опіки та піклування Київської районної адміністраціії Одеської міської ради про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

05 липня 2023 року заявниця звернулась до суду з даною заявою, в якій просить: визнати недієздатною громадянку ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , що мешкає за адресою: АДРЕСА_1 . Призначити опікуном ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_2 .

Ухвалою суддівід 06.07.2023року буловідкрито провадженняпо справіта призначено судовезасідання.

31 серпня 2023 року представник заявниці ОСОБА_1 ОСОБА_2 до канцелярії суду надала клопотання, в якому просить витребувати у КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 4» ОМР, що розташований за адресою: м. Одеса, вул. Левітана, 62; код ЄДРПОУ 39051031 наступні документи, завірені належним чином: - медична карта амбулаторного хворого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; - виписка із медичної карти амбулаторного (стаціонарнорго) хворого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Витребувати у КНП «Міський психіатричний диспансер» ОМР, що розташований за адресою: 65091, м. Одеса, пров. 1-й Розумовський, 4; код ЄДРПОУ 35357187, належним чином завірену копію медичної справи ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Особи, що беруть участь у справі, про час і місце судового розгляду сповіщені належним чином у порядку ст.ст. 128-130 ЦПК України.

У дане судове засідання сторони по справі не з`явились, представник заявниці ОСОБА_1 ОСОБА_2 просила розглянути її клопотання без її участі.

Представник заінтересованої особи органу опіки та піклування Київської районної адміністраціії Одеської міської ради до канцелярії суду надав заяву про проведення судового засідання без їх участі.

Дослідивши матеріали справи, з метою не затягування розгляду справи, суд дійшов висновку про задоволення клопотання заявника про витребування доказів, виходячи з наступного.

Окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав, відповідно дост. 293 ЦПК України.

Відповідно до вимог ч. 1 п. 5ст. 293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення

Частинами 2,3 статті294ЦПК Українипередбачено,що зметою з`ясуванняобставин справисуд можеза власноюініціативою витребуватинеобхідні докази. Справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Згідно п. 4 ч. 5ст. 12 ЦПК Українисуд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість: сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

Відповідно до ч. 1ст. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно п. 4 ч. 2ст. 84 ЦПК Україниу клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначенопро те, які вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Згідно з п. 4ст. 129 Конституції Україниоднією з основних засад судочинства є змагальність сторін та свобода в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості, а відповідно дост. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свободтаке конституційне право повинно бути забезпечене судовими процедурами, які повинні бути справедливими.

Беручи до уваги предмет спору, заявлені вимоги і наявні у матеріалах справи докази, а також враховуючи, що обставини цивільних справ з`ясовуються судом на засадах змагальності, суд приходить до висновку про задоволення вищевказаного клопотання, так як відомості які містяться у вказаних документах мають значення для правильного вирішення справи.

У відповідності до частини 5 ст. 84 ЦПК України суд може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону.

Відповідно до частини 11ст. 119 ЦПК Україниухвала про забезпечення доказів (крім забезпечення доказів шляхом допиту свідків, призначення експертизи, огляду доказів) є виконавчим документом та виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Відповідно до ч.5 ст. 124 Конституції України «Судові рішення ухвалюються іменем України і є обов`язковими до виконання на всій території України». Серед основних засад судочинства в Україні, згідно з п.9 ч.3 ст.129 Конституції України, є «обов`язковість рішень суду»

Також згідно ст. 11 «Про судоустрій України» судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання усіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами, об`єднаннями громадян та іншими організаціями, громадянами та юридичними особами на всій території України. Обов`язковість урахування (преюдиціальність) судових рішень для інших судів, органів прокуратури, слідства, дізнання визначається процесуальним законом.

Керуючись ст. ст.76,77,81, 84, ЦПК України суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника заявника ОСОБА_1 ОСОБА_2 про витребування доказів по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_3 , орган опіки та піклування Київської районної адміністраціії Одеської міської ради про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна задовольнити.

Витребувати у КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 4» ОМР, що розташований за адресою: м. Одеса, вул. Левітана, 62; код ЄДРПОУ 39051031 наступні документи, завірені належним чином: - медичну карту амбулаторного хворого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; - виписку із медичної карти амбулаторного (стаціонарнорго) хворого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувати у КНП «Міський психіатричний диспансер» ОМР, що розташований за адресою: 65091, м. Одеса, пров. 1-й Розумовський, 4; код ЄДРПОУ 35357187, належним чином завірену копію медичної справи ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Встановити строк виконання даної ухвали до наступного судового засідання, що відбудеться 26.10.2023 року о 10:30 годин.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються в апеляційну скаргу на рішення суду.

Суддя Куриленко О. М.

Дата ухвалення рішення28.09.2023
Оприлюднено02.10.2023
Номер документу113790735
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —947/21518/23

Рішення від 29.02.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні